Matta Fair 2018 dan Traveloka Sale-abration Kini Kembali Dengan Pelbagai Diskaun Hebat - Zaza Iman



Rabu, September 05, 2018

Matta Fair 2018 dan Traveloka Sale-abration Kini Kembali Dengan Pelbagai Diskaun Hebat



Bila nak cuti sekolah atau nak dekat penghujung tahun,masa inilah peluang bawa untuk menghabiskan masa bersama keluarga atau teman-teman tersayang pergi bercuti-cuti.
Memandang kakak dan abang pun dah berkahwin dan punya anak-anak, jadi hujung tahun mereka ada dah rancangan bercuti ke destinasi pilihan masing-masing. Jadi macam zaza ni kalau nak bercuti pun dengan teman-teman yang masih bujang.


traveloka,hotel murah


Sebenarnya zaza tengah plan dengan sorang rakan nak pergi bercuti kat Pulau Kapas yang terletak dekat Marang, Terengganu. Sebelum ni tak pernah tahu pun tentang kewujudan Pulau Kapas ni..tapi bila ramai rakan dekat media sosial share pengalaman masing-masing dan gambar-gambar pemandangan pasirnya yang putih dan air laut yang begitu jernih, itu yang membuatkan zaza rasa berkeinginan nak bercuti kat sana. Jadi time tu jugalah zaza whatsapp rakan zaza ni untuk ajak dia pergi nanti. Rancangnya penghujung tahun tapi fikirkan balik, hujung tahun kan musim-musim hujan dan tengkujuh, bahaya juga. So kami plan semula pergi tahun depan. Sempatlah buat saving dulu dan beli keperluan apa yang patut sebab cadangnya nak buat aktiviti sekali seperti hiking  kat Bukit Singa dan snorkelling. Tapi snorkelling tu zaza tak pernah ada pengalaman lagi..

traveloka



Kat Pulau Kapas pun banyak lagi aktiviti lain yang boleh dilakukan seperti berkayak, berkhemah, memancing, naik bot sambil tengok pelbagai tempat menarik dan scuba diving.

Pulau Kapas ni berhampiran dengan Tanah Besar Terengganu dan juga terletak di dalam perairan Laut China Selatan

traveloka


Rasa macam tak sabar pula zaza nak pergi “me time” dengan rakan-rakan.

Zaza ni memang suka gila tengok pulau-pulau. Selain view yang sememangnya cantik, pulau ni memberikan rasa ketenangan je..rasa hilang segala masalah jika tengok keindahannya tu.

Satu lagi next destinasi untuk zaza pergi selepas Pulau Kapas semestinya Pulau Tioman yang terletak dekat Rompin, Pahang. Agak lama juga zaza idam nak ke Pulau Tioman ni sebenarnya.

traveloka

Pulau Tioman  ni selalu dikunjungi oleh ramai pelancong dalam dan luar negara. Mana tidaknya, Pulau Tioman ni antara tempat yang popular kat negeri Pahang dan diliputi hutan tebal serta lautnya yang mempunyai banyak khazanah laut.

Pulau Tioman juga antara pulau tercantik yang ada dekat Malaysia tau! Sebab tulah ramai yang gemar ke situ terutama yang suka menyelam sebab dapat tengok pelbagai hidupan laut yang mengasyikkan.

Traveloka


Pulau Tioman juga terletak berhampiran dengan beberapa pulau kecil yang lain seperti Pulau Tulai,Juara, Monkey Bay,Salang, Pulau Aur dan Pulau Pemanggil. Ada juga beberapa kampung seperti kampung Tekek, Air Batang, Mukut, Genting dan Nipah.

Dekat Pulau Tioman juga ada beberapa air terjun yang cantik dan terbesar iaitu Air Terjun Asah. Air Terjun Asah terletak di bahagian Selatan Pulau Tioman. Kat situ boleh lah kalau you all nak mandi sambil berkelah.

Kalau cerita pasal pulau ni..rasa sekarang juga nak kemas-kemas bag nak pergi kan!haha. Tapi zaza nasihatkan kalau nak jalan-jalan pulau tu, seeloknya pergi waktu yang bukan pada musim hujan atau tengkujuh. Sebab risau juga kan dengan keadaan ombak yang kuat pada musim-musim tu agak bahaya.

Jadi untuk you all lah kan, kalau nak pergi bercuti tu mestilah perkara utama yang dicari adalah tiket dan penginapan. Kalau zaza pun, zaza akan cari yang sesuai dengan bajet zaza dan membuat tempahan awal. Kat mana nak cari dan yang boleh dipercayai?

Apa kata cuba buat tempahan menerusi Traveloka punya website. Dekat Traveloka ni, you all boleh menempah tiket kapal terbang atau hotel sama ada dalam negara mahupun luar negara.

You all boleh tempah sama ada melalui website atau nak senang download je Traveloka App kat smartphone you all tu.

Tak sabar rasanya nak pergi bercuti? Sempena dengan Matta Fair 2018 yang akan berlangsung, Traveloka Sale-abration. It’s back! kini kembali lagi dengan pelbagai tawaran yang menarik khas untuk you all tau..

traveloka


Tawaran kupon diskaun tambahan ini untuk pembelian segera saja. Apa yang best you all akan dapat tawaran kupon diskaun 8% atau sehingga RM40 di atas promosi penerbangan dari syarikat penerbangan yang terlibat. No Booking Fee okayyyy! Tertakluk kepada terma dan syarat.
Jadi cepat-cepatlah buat tempahan sekarang dengan Traveloka untuk perjalanan penerbangan pada bila-bila masa dan mana-mana destinasi yang you all nak bercuti.

Bagaimanapun tawaran ni dan tempoh tempahan bermula dari 4 September hingga 10 September 2018. Jadi you all ada masa seminggu untuk membuat tempahan. Tempoh perjalanan pula tak kira masa. Anytime!


Tempah sekarang! Dan maklumat lanjut boleh dapatkan terus di website https://www.traveloka.com/en-my/


13 ulasan:

  1. Memang jimat za. Akak p hatyai ritu pun booking hotel guna Traveloka

    BalasPadam
  2. bagusla traveloka ni..selalu je ade promosi

    BalasPadam
  3. klu Traveloka buat promosi mmg jimat.. booking hotel pun jimat dari normal price

    BalasPadam
  4. Bestnya ada promo, dekat skincan Ada Tak tempat yang best promo dia

    BalasPadam
  5. Selalu guna traveloka untuk cari hotel je..Bercuti pun dalam negara je..Ni nak dekat cuti sekolah hujung tahun ni nampaknya kena install semula la applikasi traveloka .

    BalasPadam
  6. Pernah sampai pulau langkawi dgn pulau pangkor..yg seronoknya dpt shopping, yg x seronoknya sebab pergi kawasan laut..hihihi

    BalasPadam
  7. Traveloka memang selalu buat promosi, memang chance nak dpt flight + hotel murah2

    BalasPadam
  8. mas skrg la nk me time dgn kwn2...kan dh kwen susah la..kena g ngn suami.hehe

    BalasPadam
  9. Traveloka cik en pernah 2 3 kali guna apps dia. Bgus apps ni

    BalasPadam
  10. Kalau gitau adik ni maunya dia nak pi ni.. sebab dia pun suka pulau2...tapi pulau tioman dia dah pi.. pulau kapas lum lagi.. ada traveloka ni memudahkan mereka2 yang suka travel tu kan

    BalasPadam
  11. wau bestnya travel! Pernah jugak guna Traveloka ni actually tapi most of the time guna Trivago hehe

    Food & Lifestyle Blog!
    Blog: https://hunnyandvanilla.blogspot.com/
    Instagram: https://www.instagram.com/hunnyandvanilla/

    BalasPadam
  12. serius traveloka mmg selalu buat promo yang org tak boleh kata TIDAK.
    nakg bercuti jugaklah

    BalasPadam
  13. zaza dah grab ke pluang traveloka bagi promosi tu? Seronok kalau dapat keluar holiday dengan kawan kawan kan..

    BalasPadam