Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya.. - Zaza Iman

Rabu, Julai 04, 2018

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..


Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..Hi you all.. tahu tak zaza antara individu yang sering mengalami jerawat dimuka. Sejak dari remaja sehinggalah usia menjangkau 29 tahun..jerawat zaza tak hilang-hilang. Jika hilang pun dalam tempoh yang sekejap.. adakala naik jerawat pasir di dahi, adakala jerawat biasa-biasa..dan paling geram bila jerawat batu muncul..bila dah banyak tu memang zaza gemar picit..bila picit mulalah tinggalkan parut..

Jerawat ni memang banyak jenis.. ada orang biasa-biasa, ada orang mengalami jerawat yang teruk dan kronik..zaza bersyukur kerana jerawat zaza bukan ditahap yang kronik..

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Tapi zaza tak berasa nak risau sangat dah kalau jerawat datang sebab adanya produk acne yang dapat menyelesaikan masalah kulit zaza ni. Produk yang zaza pakai adalah Hiruscar Anti Acne - Dermatological Acne Skin Care.

Hiruscar Anti Acne ni ada 4 produk tau..iaitu Hiruscar Anti Acne Pore Purifying Cleanser, Hiruscar Anti-Acne Pore Purifying Serum, Hiruscar Anti-Acne Spot Gel dan Hiruscar Post-Acne.


Produk ini dikeluarkan oleh Syarikat Medinova yang berpangkalan di Switzerland. So jom zaza nak share rutin penjagaan muka zaza menggunakan produk Hiruscar Anti Acne ni..


Hiruscar Anti Acne Pore Purifying Cleanser

Yang first adalah pencuci muka iaitu Hiruscar Anti Acne Pore Purifying Cleanser. Biasanya zaza akan cuci muka 2 atau 3 kali sehari.. Bila bangun pagi, mandi petang dan juga sebelum tidur. Cleanser ini berfungsi untuk membersihkan kulit muka dan menanggalkan kotoran serta minyak berlebihan pada muka.

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Memang lepas cuci kulit akan rasa segar dan selesa. Untuk membersikan, picitkan sikit kat tapak tangan dan sapu kat muka yang tengah basah..urut perlahan-lahan..agak-agak beberapa minit tu boleh la dibilas.

Hiruscar Anti-Acne Pore Purifying Serum

Step kedua pula selepas mencuci wajah, zaza akan menggunakan Hiruscar Anti-Acne Pore Purifying Serum. Zaza memang jenis pakai serum wajah..memang tak boleh tinggal..kalau tinggal je rasa tak seronok..

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Yang menariknya pada Hiruscar Anti-Acne Pore Purifying Serum ialah ia tidak berminyak tau dan cepat meresap..dari segi bau memang zaza suka sangat.. Serum ini bertindak sebagai pelembab dan membantu untuk mengatasi masalah kulit yang berjerawat..

Serum ni zaza suka sapu time zaza rest-rest kat rumah dan juga sebelum tidur.. memang rasa syok sangat..dan kulit pun terasa seperti bernafas.

Serum ni zaza letak kan sikit-sikit kat dahi, pipi dan dagu..lepas tu baru zaza sapu secara menyeluruh.

Hiruscar Anti-Acne Spot Gel

Krim ni zaza suka..Hiruscar Anti-Acne Spot Gel yang memang baik dalam menghapuskan jerawat. Ia dalam bentuk gel lutsinar.. zaza pakai memang tak berminyak langsung tau..

Ia diformulasi dengan antibakteria yang dapat membantu menghapus jerawat dan memudarkan kesan parut jerawat.

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Lepas dah letak serum tu..sapukan sedikit Hiruscar Anti-Acne Spot Gel ni dekat mana-mana bahagian kulit muka yang ada jerawat..tapi macam zaza ni..selalu banyak jerawat pasir kat dahi memang zaza sapu menyeluruh kat dahi..

Jangan risau tau sebab produk Hiruscar ni tak menyebabkan kulit mengelupas..that why la zaza suka pakai.



Hiruscar Post-Acne

Dan seterusnya sekali sekala zaza akan sapu pula Hiruscar Post-Acne. Keistimewaan Hiruscar Post-Acne ni adalah sebagai anti bakterial untuk kulit yang berparut dan juga berparut gelap. Ia juga dapat memudarkan parut akibat jerawat.

Kalau you all yang selalu bila picit-picit jerawat tu dan meninggalkan kesan parut..memang elok lah pakai Hiruscar Post Acne ni tau..

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Untuk pakai, biasa 2 ke 3 kali sehari..tapi macam zaza..zaza sering selang seli  pakai dengan Hiruscar Anti-Acne Spot Gel..

Selepas pakai ni..you all nak terus makeup pun boleh juga sebenarnya tau..Produk Hiruscar ni juga bebas alkohol dan sesuai untuk skin yang sensitif.

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Jadi buat you all yang sedang mencari produk untuk jerawat tu..boleh la dapatkan produk Hiruscar ini di mana-mana farmasi berdekatan atau boleh terus membuat pembelian di website http://hiruscar.com.my/buy-now/


13 ulasan:

  1. Wawa pakai ni juga.. Best gila.. Smpi nak habis da..nnti nk order lg...

    BalasPadam
  2. untuk lelaki sesuai tak? nak carilah nanti..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lelaki pun boleh.. Cari kat farmasi atau order terus di web

      Padam
  3. bagus untuk mereka yang ada masalah jerawat dan parut jerawat tu..

    BalasPadam
  4. samela kita zaza mudah sgt naik jerawat..tq sharing produk yg bermanfaat mcam ni..bolehla pi carik nanti

    BalasPadam
  5. Bagus produknya...sebab biasa kalau kulit jerawat mmg sensitif...yg ni pulak mmg skin friendly utk kulit sensitif...Zaza guna lama dah ke?

    BalasPadam
  6. Dulu muka cla memang penuh jerawat tau tapi coz of product like this maka sembuhlah juga. Cuma parut tu masih ada lagi...

    BalasPadam
  7. yesza, masa mula2 launch tu, nad pergi event dia, try pakai produk ni..memnag berkesan..kecut jerawat

    BalasPadam
  8. Saya alami masalah jerawat batu bernanah..sesuai tak produk ni

    BalasPadam
  9. wow....menarik juga nie..

    semoga bermanfaat kepada mereka yang memerlukan

    BalasPadam
  10. Bab nak hilangkan parut tu menderita. Sekarang ni ira pun tengah struggle cari produk yang berkesan untuk parut --'

    BalasPadam
  11. This brand memang ok, kalau sentiasa guna memang boleh nampak kesan nya

    BalasPadam
  12. Tak pernah cuba lagi brand ni tapi nampak macam best je..

    BalasPadam

Labels

beauty (48) KECANTIKAN (23) KEHIDUPAN (14) KESIHATAN (31) LAIN-LAIN (75) OTHERS (25) PERCUTIAN (5) PROPERTY (2) RESEPI (10) REVIEW (44) SSPN1M (1) TEKNOLOGI (5) TELEKUNG (1) TIP (31)