Ezlens Contact Lens by Asyallie : Soft And Natural - Zaza Iman

Isnin, Julai 02, 2018

Ezlens Contact Lens by Asyallie : Soft And Natural


Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural. Hai..masih ingat lagi zaman masa mula-mula zaza nak belajar pakai contact lens. Memang penakut gila..nak pula bila ada rakan-rakan beritahu masa nak pakai tu akan ada rasa pedih-pedih..sampaikan rakan bantu nak tolong masukkan tapi terus surrender..sampai kesudah tak pakai dan lens tu terbuang macam tu je..

zaza ni rabun..zaza pakai lens pun bukan hari-hari..sebab harian zaza pakai spek saja. kalau nak keluar atau buat kerja-kerja review yang perlu zaza bergambar je baru zaza pakai..

Selain membeli lens di kedai cermin mata..zaza suka satu lagi jenama contact lens dari Ezlens By Asyallie dan made in Korea.

 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

Bab membeli contact lens memang zaza berhati-hati..zaza pun pernah mendapatkan nasihat dari kedai cermin mata bila menggunakan contact lens..kalau contact lens yang dah tamat tempoh masa tetapi masih elok kejadiannya, seelokknya jangan dipakai lagi..perlu dibuang..ini kerana bahan yang digunakan mungkin sudah luput dan tamat tempoh masa.

 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

Bagi Ezlens By Asyallie ni pula ia jenis contact lens yang soft. Zaza suka dengan koleksi warna-warna yang ada pada Ezlens sebab warnanya yang nampak natural bila pakai..

Antara warna yang zaza pakai Gorgeous Honey, warna cerah-cerah kehijauan dan Gorgeous Grey. Ada beberapa warna lain yang zaza suka tapi memandangkan power zaza ni tinggi, so warna-warna yang zaza minat tu tak ada stok power.


 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

Ezlens By Asyallie datang dengan 3 bulan penggunaan..So memang menjimatkan..warna yang memang natural dan supreme comfort.

Contact lens ni juga mengandungi 38% water, 62% polymacon : immersed in a 0.9% saline solution )

 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

Ezlens By Asyallie mempunyai GMP dan adalah 100% organik di Malaysia. Ada saiz 14m dan 14.5m.


Macam zaza pakai Gorgeous Grey bersaiz 14.5m dan Gorgeous Honey bersaiz 14m. saiz tak ada beza pun..tapi zaza memang selesa pakai..

 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

Untuk yang tiada power hanya RM56 dan yang ada power RM60. Murah je kan..walaupun murah ia berkualiti. packaging kotak lens pun dibalut dengan kemas sekali..sampai zaza nak bukak pun sakit tangan tau..

Pembelian Ezlens Contact Lens : Instagram https:www.instagram.com/ezlens.shope

13 ulasan:

  1. Pernah sekali beli yg Korea punya..hahaha..time tu kat Korea laa...mmg soft lens depa macam lembut gila...tak terasa lgsg la pakai pun...serius!

    BalasPadam
  2. K.el mmg suka contact lens..tp kena beli contact lens yg dipercayai..sbb pakai contact lens senang nak bergerak aktif..nti k.el try pulak asyalie punya ni..mcm best plak

    BalasPadam
  3. Cantiklah zaza kaler dia.. Wawa suka kaler2 cmtu.. Sbb dia xla terang sgt.. Xterlalu heavy kt mata... Lembut lg best. Penah try skli beli ezlens ni mmg best tau..

    BalasPadam
  4. kaler dia nampak cantik sangat2.. bila zaza pakai lagilah cantik sebab mata zaza cantik..

    BalasPadam
  5. I pun tengah cari cosmetic lense that makes my eyes looks bigger and brighter, will check out this brand.

    BalasPadam
  6. sama la.. risau je kalau nak masuk kan tu..hahaha

    cantiknya zaza pakai..akak suka tengok orang pakai contact lense warna2 tu..

    BalasPadam
  7. cantik je tengok orang pakai contact lens ni..nak juga je pakai..hehee..bgusla ada power lens ni..sesuai untuk yang rabun pakai

    BalasPadam
  8. cantik lens ni tau..tapi rabia takut nak pakai lens.

    BalasPadam
  9. tak pernah try lagi pakai contact lens..

    BalasPadam
  10. Saya pun suka jg pakai contact lense ni tapi x brani suka2 pakai. Tapi since brand ni Zaza recommended so nak try la jga 😃

    BalasPadam
  11. Cantik. Murah juga harga tu.. tp cik en ni dh power 900 950 ni ada ke stok depa eh

    BalasPadam
  12. pernah nak guna tp x reti. hehe

    Jemput join segmen ejulz kalau sudi k :)

    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/segmen-tambah-duit-dengan-kerja-partime_1.html

    BalasPadam
  13. Cantik lahh Zaza...kita ni tak berani sangat nak guna contact lens 😓😓😓

    BalasPadam

Labels

beauty (50) KECANTIKAN (24) KEHIDUPAN (14) KESIHATAN (33) LAIN-LAIN (75) OTHERS (38) PERCUTIAN (5) PROPERTY (2) RESEPI (10) REVIEW (44) SSPN1M (1) TEKNOLOGI (5) TELEKUNG (1) TIP (33)