Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup


Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup. Hi all..kali ni kan zaza nak share la pengalaman zaza guna foundation yang jadi bualan ramai..gara-gara rajin tengok dekat satu group makeup ni tentang Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup..zaza pun try la kan..lagi pun harganya murah..

Zaza pun memang suka beli foundation..senang ada koleksi banyak-banyak.. boleh la suaikan untuk kegunaan ke majlis-majlis tertentu atau berjalan kan..

Memandangkan ada beberapa kod..zaza pun agak keliru nak pilih..sebab kulit zaza ni warna tengah-tengah..tak cerah dan tak gelap..so zaza pun ambillah kod 10 Soft Beige.

Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup,harga essense foundation

Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup,harga essense foundation

Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup,harga essense foundation

Zaza pun try la makeup-makeup untuk tengok hasilnya..zaza ni bab makeup tak lah pandai mana..sikit-sikit je la.. so bila zaza dah pakai..zaza boleh simpulkan yang Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup ni :

1. Menggunakan botol jenis pump..senang main picit-picit je
2. Foundation ni jenis cecair dan matte
3. Rasa ringan kat muka.. macam tak rasa pakai apa-apa
4. Senang nak blend
5. Natural dan tak rasa berminyak

Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup,harga essense foundation

Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup ni sesuai untuk kegunaan harian. Selain tu bagi zaza foundation ni tak berapa nak cover sangat muka.. mean kalau selapis je tak boleh nak tutup cela-cela.. so kena pakai berlapis-lapis baru boleh cover muka tu.. But zaza suka pakai sebab nampak natural dan senang bila nak dibersihkan.

Foundation Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup ada beberapa kod warna iaitu

*10 Soft Beige
*20 Soft Nude
*30 Soft Sand
.*40 Soft Honey

Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup,harga essense foundation,
4 pilihan kod warna

Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup,harga essense foundation,

Ini gambar hasil zaza pakai Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup..untuk solekan ni..zaza letak pelembab muka dulu dan terus sapu Essense foundation ni..dap-dapkan dengan beauty blender je..

Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup,harga essense foundation,

So kalau you all yang nak dapatkan boleh la cari dekat Watson. Foundation ni zaza dapatkan pada harga RM21.90 je.. Kalau tak ada masa nak cari dekat Watson..boleh beli secara online dekat website Watson...
Zaza Iman
10 Comments

10 ulasan:

  1. Boleh try nanti..tak oily ke za?

    BalasPadam
  2. Nampak ok jer zaza pakai.. Akak duk tengah cari foudation gak tetapi xtaw yang mana sesuai dgn muka

    BalasPadam
  3. Eh murah..
    Esok gak k.el beli
    K.el sula jenis yg ringan2..boleh pakai p ofis ke..keluar jln2 ngan family

    BalasPadam
  4. Dia punya botol cantik and iday memang suka jenis pump. Nampak natural je. Yang penting pilhan kod warna. Hehehe

    BalasPadam
  5. Sally mmg tak pakai foundation.. Hahaha...sbb paling malas nak basuh, kadang² pakai BB Cushion la kalau nak muka helokkk..hahaha...tp zaza pakai nipis ke tak ke...elok je haaaa

    BalasPadam
  6. guna jugak best.. matte jer rasa muka.. kalo dap dap pun tak capuk

    BalasPadam
  7. Nampak menarik. Nad pun suka kumpul foundation ni..

    BalasPadam
  8. Nampak mcm best je foundation tu zaza. Hrga pun ok la. X la mahal mana. Masih harga mampu milik.

    BalasPadam
  9. Nampak macam best ja fd ni. Pastu harga pun mampu milik sangat..

    BalasPadam

[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)