Menangi Percutian Ke Luar Negara Bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest - Zaza Iman

Isnin, Januari 22, 2018

Menangi Percutian Ke Luar Negara Bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest

Menangi Percutian Ke Luar Negara Bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest. Setiap hujung tahun atau bila tiba musim cuti sekolah, sudah semestinya ia adalah masa yang sesuai untuk pergi bercuti bersama keluarga atau teman-teman. Tidak kira pilihan destinasi di dalam negara atau pun luar negara.  Asal kena dengan bajet percutian anda pasti percutian menjadi  cukup bermakna.

Selain dapat mengembirakan keluarga atau teman-teman, dapat juga menghilangkan stress setelah penat lelah bekerja sepanjang hari.

Sekali sekala rewards kan diri dengan bercuti apa salahnya. Bagi zaza sekiranya berpeluang untuk bercuti, zaza akan memilih destinasi seperti pulau-pulau atau pun tempat bermusim seperti musim luruh atau musim bunga.


Menangi Percutian Ke Luar Negara Bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest

Tapi nak bercuti ni kenalah bijak merancang segalanya.. Selain tempat percutian ada beberapa perkara perlu dititikberatkan seperti tiket penerbangan dan juga hotel untuk anda menginap. Jadi merancanglah dengan baik dengan buat servey dulu hotel-hotel yang menawarkan harga berpatutan.

Bagi tiket penerbangan pula, yang ni memang anda kena booking awal-awal. Tapi bila memikirkan tentang tiket penerbangan dan hotel kat mana nak tempah?

Nak tahu tak sekarang dah mudah dan senang. Nak tempah tiket dan hotel semuanya boleh dilakukan dengan hujung jari je tau..

Menangi Percutian Ke Luar Negara Bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest

Buat yang tengah merancang nak pergi bercuti, zaza nak share kat you all tentang TRAVELOKA. Zaza yakin pasti sudah ramai yang tahu tentang Traveloka ni kan. Mana tidaknya sana sini ramai bercakap tentang Traveloka ni..malah telah mendapat liputan beberapa akhbar tempatan.

Menangi Percutian Ke Luar Negara Bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest
Website mesra pengguna memudahkan orang ramai membuat tempahan

Walaupun zaza bukanlah seorang yang selalu berpeluang untuk bercuti, tapi Traveloka ni antara website untuk anda membuat tempahan tiket penerbangan dan hotel yang dipercayai dan selamat selain harga yang ditawarkan sangat berpatutan.

Anda boleh saja pilih destinasi percutian yang anda suka. Semuanya sangat mudah kerana Traveloka menyediakan platform yang amat memudahkan penggunanya. Malah turut menyediakan aplikasi di play store yang boleh anda muat turun melalui telefon mudah alih anda.. Senang kan!

Menangi Percutian Ke Luar Negara Bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest
Muat turun aplikasi Traveloka di telefon anda

Bab harga tak payah risau atau takut sebab Traveloka amat memahami kehendak penggunanya. Oleh itu Traveloka sentiasa menawarkan harga murah dan sering membuat promosi serta pelbagai diskaun hebat untuk anda semua. Sekarang ni pun tengah ada promosi tau..

Menangi Percutian Ke Luar Negara Bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest

Dengan menempah tiket penerbangan dan hotel di Traveloka, tiada sebarang cas tersembunyi dikenakan kepada anda. Maknanya apa yang anda bayar kat website itulah nilainya. Nampaknya nak kena ajak keluarga pergi bercuti lah nanti.. kena cepat-cepat booking nanti penuh pulak..

Menangi Percutian Ke Luar Negara Bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest

Menangi Percutian Ke Luar Negara Bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest

Menangi Percutian Ke Luar Negara Bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest

Sebelum nak tempah hotel tu, buat dulu carian di Traveloka. Cari hotel-hotel yang berdekatan dengan destinasi pilihan anda dan yang ada banyak kemudahan lain seperti pusat beli belah, ATM, kemudahan pengangkutan, parking, Wifi dan lain-lain.

Memang banyak hotel yang akan keluar dalam senarai. Jadi tengok pada harga dan anda juga boleh baca review-review dari pengguna. Lepas dah jumpa yang sesuai dan berpuas hati, barulah buat tempahan dan pembayaran.


Menangi Percutian Ke Luar Negara Bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest
Senarai hotel-hotel yang ada bagi pencarian percutian di Perth, Australia

Dengan Traveloka, anda memang dapat membuat penjimatan yang amat berbaloi. Selain itu Traveloka turut menyediakan Live Chat sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan. Memang bestkan jika nak tanya apa-apa ada live chat.

Bagi anda yang dah tak sabar nak bercuti boleh la  membuat tempahan dengan terus melayari website https://www.traveloka.com/en-my/

Pastikan sebelum menempah anda mengisi segala maklumat tempahan dan tarikh dengan betul. Buat semakan terlebih dahulu sebelum menekan butang booking.

Menangi Percutian Ke Luar Negara Bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest

SERTAI TRAVELOKA FLY & WIN CNY CONTEST DAN MENANGI PERCUTIAN KE LUAR NEGARA

Ada berita baik untuk semua.. sempena dengan musim Perayaan Tahun Baru Cina ( Happy New Year ) tak lama lagi, Traveloka sedang mengadakan sebuah contest Traveloka Fly & Win CNY Contest.

Menangi Percutian Ke Luar Negara Bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest


CNY 2018 Contest ini terbuka untuk semua warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas.  Tempoh peraduan berlangsung dari 22 Januari 2018 sehingga 28 Februari 2018.

Contest ini mudah sahaja, anda perlu ikuti langkah-langkah berikut :

1. Buka aplikasi contest di https://www.traveloka.com/en-my/cny-contest
2. Baca arahan permainan dan mula bermain
3. Tekan anak panah untuk bermula
4. Sentuh skrin telefon anda agar burung boleh terbang untuk memulakan permainan
5. Kumpul seberapa banyak Traveloka Ang Pows untuk mendapatkan points

Menangi Percutian Ke Luar Negara Bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest

Tiga ( 3 ) pemenang utama dengan skor paling tinggi akan menerima hadiah Cabaran Traveloka Fly & Win CNY iaitu :

a ) Pemenang Hadiah Utama – percutian selama 6 Hari 5 Malam ke Seoul, Korea ( penerbangan dan penginapan sahaja ) untuk 2 orang.

b ) 1st Runner Up akan memenangi hadiah percutian selama 5 Hari 4 Malam di Phuket ( penerbangan dan penginapana sahaja ) untuk 2 orang.

c ) Runner 2 akan memenangi percutian 4 hari 3 Malam di Langkawi ( penerbangan dan penginapan ) untuk 2 orang.

Serta hadiah sampingan untuk berkongsi Cabaran Traveloka Fly & Win CNY di Facebook :

a ) Dua ( 2 ) baucer Traveloka bernilai RM1000. Hanya ada 2 pemenang sahaja dimana setiap pemenang akan memenangi baucer Travel ( 1 ) RM1000 Traveloka.

Menangi Percutian Ke Luar Negara Bersama Traveloka Fly & Win CNY Contest

Menarik gila kan hadiah yang ditawarkan oleh traveloka ni.. percutian luar negara dan dalam negara tuu..zaza pun rasa tak nak lepaskan peluang untuk menyertainya juga nanti. Lagi pun contest ni mudah.. 

Kepada rakan-rakan dan pembaca jom lah sertai. Mana tahu anda juga adalah pemenang bertuah!

Bagi maklumat lanjut dan syarat penuh penyertaan anda boleh dapatkan dengan melayari link contest yang telah dinyatakan di atas.

21 ulasan:

  1. Tak sabar nak pergi bercuti. Tengok dah semua dalam Traveloka dan memang murah dan senang.pakai hp pun boleh buat booking

    BalasPadam
  2. Pergh... Nasib baik baca blog ni, kalau tak terlepas peluang nak menangi semua hadiah menarik daripada Traveloka ni. Kena join ni

    BalasPadam
  3. wah traveloka ada buat contest.. menarik ni.. kalau join mesti best tapi mana tau dapat menang percutian ke seoul.. waaa

    BalasPadam
  4. Wah contest traveloka.menarik nih kalau join

    BalasPadam
  5. Bestnye ada peraduan. Nak join la...mana tau ada luck!

    BalasPadam
  6. senang kan guna Traveloka..kadang tu ade certain deal mmg khas ada kat Traveloka je..eh...syoknyaaaa nak join laa...nasib dah mmg ade apps dia!

    BalasPadam
  7. Tempting!! 😍😍 Thanks tau zaza share benda ni. Memang nak grab tauuu

    BalasPadam
  8. Bestnya kalau boleh menang. Dah lama tak pergi travel jauh jauh ni. Ha, confirm nak join nanti

    BalasPadam
  9. bila tarikh tutup contest ni ye? Mcm tak jumpa pulak. ke emi yg tak perasan ntah. emi salah sorg penggina travelok sejak dulu, so mcm rugi pulak klu x join contest ni

    BalasPadam
  10. Alamak best nya !! Nak join lah. Traveloka nie mmg banyak beri kemudahan dan faedah pada pengguna. Suka !

    BalasPadam
  11. Macam best je peraduan ni kan..nak cuba jugak la..mana tau bleh menang

    BalasPadam
  12. Ok. Rawlins terus download dan main - nak menang mana2 hadiah pun takpe hehe

    BalasPadam
  13. mimin pun join . sbb tak susah nak join. game dia pun best. good luck zaza collect angpoww

    BalasPadam
  14. I just join, hopefully I can win a trip, holiday needed badly.

    BalasPadam
  15. Traveloka ni memang best la..selalu buat contest bagi kita bercuti percuma..

    BalasPadam
  16. wah!! nak kena masuk pertandingan ni, mana tahu kot2 ada rezeki

    BalasPadam
  17. Sangat menarik nak kumpul ang pow traveloka.

    BalasPadam
  18. Siapa tak suka kalau travel macam ambil pakej dengan travel agensi kan. Traveloka lebih kurang macam tu lah, senang.

    BalasPadam
  19. Wah ada contest Traveloka la. Bestnya!! Nak join juga la. Mana tau rezeki kita

    BalasPadam
  20. bestnya hadiah tu! mesti join ni. kalau menang dapatlah travel ke tempat menarik yang diidamkan

    www.maisarahsidi.com

    BalasPadam
  21. wah nak cuba gamesnya biar CNY bisa percutian ke luar negeri

    BalasPadam

Labels

beauty (58) KECANTIKAN (31) KEHIDUPAN (14) KESIHATAN (33) LAIN-LAIN (75) OTHERS (55) PERCUTIAN (5) PROPERTY (2) RESEPI (11) REVIEW (44) SSPN1M (1) TEKNOLOGI (5) TELEKUNG (1) TIP (33)