Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation - Zaza Iman

Isnin, Januari 15, 2018

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation. Hi all..ok kali ni zaza nak story tentang foundation. Zaza antara orang yang kerap tukar-tukar foundation dan kalau zaza dah suka tu mesti zaza akan repeat beli lagi..

So kali ni zaza nak review ALHA ALFA ROYAL PROPOLIS FOUNDATION keluaran ALHA ALFA COSMETICS. Mula takut juga nak beli sebab takut susah nak blend. Sebelum ni ada juga beli foundation dan agak susah nak blend kat muka even dah pakai minyak argan. Maybe zaza tak berapa pandai lagi nak blend betul-betul..kena belajar banyak lagi tentang makeup.

Tapi bila zaza baca info dan ada rakan Mua yang guna zaza pun try juga beli. Siapa tak kenal kan Alha Alfa.. tapi mungkin ada yang masih belum kenal..so zaza beritahu sedikit tentangnya. Alha Alfa adalah makeup artis yang memang popular. Kalau korang tengok Instagram Alha Alfa memang banyak artis-artis yang gunakan khidmat solekannya. Memang meletoppp

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Zaza suka makeup dan sentiasa belajar untuk perbaiki lagi solekan. So bila zaza dah try sendiri Alha Alfa Royal Propolis Foundation ni..apa yang boleh zaza katakan ia memang foundation yang sangat-sangat best selain botolnya yang cute sangat.

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Alha Alfa Royal Propolis Foundation ni ringan dimuka dan paling penting ia senang nak di apply kat muka.

Alha Alfa Royal Propolis Foundation ada 3 kod warna iaitu Auri ( Light ), Fervi ( Medium ) dan Mori ( Dark ). So untuk skin macam zaza yang tak terlalu cerah dan tak terlalu gelap, zaza pakai kod Fervi. Lagi pun kod Fervi memang sesuai untuk kulit-kulit orang Malaysia yang mempunyai tone warna kulit pertengahan.

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Ada juga pendapat-pendapat di group makeup kalau nak hasil lebih tiptop campurkan dengan kod warna lain. Tapi zaza tak campur sebab pakai kod Fervi pun zaza dah rasa okay dan sesuai. Memang love sangat.

Alha Alfa Royal Propolis Foundation sangat full coverage ( Mate Finishing Foundation ). Kalau korang yang nak cepat bersiap foundation ni memang zaza suggest la untuk korang miliki.

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation
Ini hasil solekan zaza gunakan Alha Alfa Royal Propolis Foundation..

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Selama zaza pakai ia tak berminyak dan rasa glowing-glowing je. Selain sebagai foundation untuk muka..sebenarnya Alha Alfa Royal Propolis Foundation ni banyak kelebihan lain tau sebab ia juga mempunyai Treatment dari Air Liur Raja Lebah untuk mencantikkan kulit dan mengecilkan pori muka.

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Kelebihan Alha Alfa Royal Propolis Foundation

* Amat mudah dipakai
* Senang dicuci
* Dapat merawat kulit yang kusam
* Melembapkan kulit muka
* Tahan selama 12 jam
* Dapat membantu menutup cela diwajah
seperti jerawat dan jeragat
* Kandungan Vitamin C dapat membantu memutihkan kulit
* Sesuai bagi semua jenis kulit
* Dapat membantu menutup gelap bawah mata
* Merawat jerawat dan juga jeragat

Ini pula hasil-hasil makeup pelanggan Alha Alfa..memang tip top betul solekan diorang kan..

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Harga Alha Alfa Royal Propolis Foundation hanya RM49.90 je..gila murah kan..memang harga mampu milik.

Selain Alha Alfa Royal Propolis Foundation, Alha Alfa turut mengeluarkan satu lagi foundation iaitu ALHA ALFA LUMINIOUS SILK FOUNDATION ( RM100 ) dan produk lain iaitu ALHA ALFA CUSHION GLOW BLUSHER.

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

So untuk korang yang nak try dan beli boleh dapatkan dekat agent-agent terpilih okay atau di Instagram rasmi https://www.instagram.com/alhaalfacosmetics_hq/

8 ulasan:

  1. wow cantiknya pandai awak make up... xnmpak tebal pun..

    BalasPadam
  2. TB pun suka tengok skin zaza bila pakai foundation ni..sesuai sangat2

    BalasPadam
  3. CCL ada jenguk-jenguk juga Foundation ni , sebab foundation yg CCL tengah pakai sekarang ni dh nak hbis , rasanya nak tukar ke produk baru ...tercari2 produk yg sesuai untuk oily skin ni

    BalasPadam
  4. Eh memang murah fd ni.mcm akak kulit kombinasi sesuai x pakai zaza.sebab akak biasa pakai jenis matte sbb muka mudah berpeluh

    BalasPadam
  5. Ada jugak usha2 foundation ni. Ramai yang kata okay. Nanti dah habis semua foundation yang ada bolehlah try alha alfa pulak.

    BalasPadam
  6. BETUL MEMANG OKAY.. SAYA BARU CUBA COD EDEL.. BERBALOII BELI.. FULL COVERAGE.. RINGAN ..WANGI..

    BalasPadam
  7. Wawa baru start guna sbb first guna xmenjadi mybe kulit kering mse tu.. Sbb propolis ssuai utk yg kulit berminyak sbb dia matte.. Tp bila 2nd try pehh menjadi lak tgk ... Hehe

    BalasPadam

Labels

beauty (48) KECANTIKAN (23) KEHIDUPAN (14) KESIHATAN (31) LAIN-LAIN (76) OTHERS (22) PERCUTIAN (5) RESEPI (10) REVIEW (45) SSPN1M (1) TEKNOLOGI (6) TELEKUNG (1) TIP (30)