5 Makanan Perlu Anda Hindari Jika Ingin Kurangkan Berat


5 Makanan Perlu Anda Hindari Jika Ingin Kurangkan Berat. Berat badan yang ideal memang diidamkan lelaki dan wanita. Oleh itu pemakanan seperti pemgambilan buah-buahan sangat bagus kerana buah merupakan makanan yang mempunyai kalori rendah dan sihat.  Bagaimana pun tidak semua buah sesuai diambil. Ini kerana ada sesetangah buah mengandungi banyak gula.

Jadi jom zaza nak kongsikan bagaimana untuk mengetahui mana buah yang perlu anda elak dan ambil dalam menjaga bentuk badan

5. APRIKOT  VS STRAWBERI

5 Makanan Perlu Anda Hindari Jika Ingin Kurangkan Berat

Buah Strawberi adalah buah yang amat baik untuk pemakanan yang sihat. Strawberi mengandungi serat, vitamin C, jumlah air yang banyak dan sedikit gula. Ini sekaligus menjadikan buah Strawberi dapat membantu melawan selulit.

Berbeza pula dengan buah Aprikot. Jika mengambil terlalu banyak boleh menyebabkan pening, rasa mual dan pengsan

4.  PEAR VS WATERMELON

5 Makanan Perlu Anda Hindari Jika Ingin Kurangkan Berat

Tembikai mengandungi serat dan air yang banyak. Oleh itu ia cepat menyegarkan dan mempunyai kesan diuretik. Ia juga dapat membantu menghilangkan toksin dan melawan keadaan seperti selulit dan jerawat.  Tembikai juga dapat membantu apabila panas, memulihkan keseimbangan air dana mat penting untuk kulit sihat dan baik.

Buah Pear pula mempunyai kelemahan dimana ia menganggu usus anda bekerja kerana dapat memberikan  kesan sembelit yang kuat

3. AVOCADO VS FOREST BERRIES 


5 Makanan Perlu Anda Hindari Jika Ingin Kurangkan Berat

Pengambilan buah beri hutan dapat membantu menghasilkan kolagen dan membakar lemak berlebihan. Beri hutan mengandungi gula rendah, vitamin C dan antioksidan.

Berbeza pula dengan buah Avocado. Avocado lebih sesuai dijadikan minuman dengan perlu mengambil dalam jumlah yang kecil.

2. ANGGUR VS EPAL

5 Makanan Perlu Anda Hindari Jika Ingin Kurangkan Berat

Semestinya buah Epal adalah buah yang amat bagus untuk kecergasan. Epal tidak mengandungi lemak sebaliknya ia mengandungi banyak serat.

Anggur pula adalah buah yang mengandungi banyak gula jadi ia kurang sesuai dijadikan buah dalam diet anda.

1.  PISANG VS GRAPEFRUIT

5 Makanan Perlu Anda Hindari Jika Ingin Kurangkan Berat

Grapefuit merupakan buah yang dapat menentang masalah berat badan berlebihan. Enzim Grapefruit dapat membantu memproses kalori secara aktif.

Pisang pula mencernakan secara perlahan-lahan  dan terdapat saintis menemui bahan-bahan tertentu di dalam buah pisang yang boleh menyekat aktivitisel yang bertangunggjawab dalam memisahkan lemak.

Sumber dan gambar dari - baca lebih lanjut di >>> brightside.me


Zaza Iman
3 Comments

3 ulasan:

  1. Ooo baru tau ada yang takleh makan..kita leh makan strawberi, twmbikai..dan ada yang tak boleh tu nad pun amik..kene amik tau ni..

    BalasPadam
  2. Baiklah..terima kasih perkongsian tips...nikmat bila dapat makan buah-buahan ni sebenarnya.

    BalasPadam

[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)