Ameena KSK III Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata - Zaza Iman



Khamis, Disember 01, 2016

Ameena KSK III Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata

Ameena KSK III Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata. Assalamualaikum dan hai kawan-kawan zaza..apa khabar semua? Sihat? Semoga semuanya sihat dan ceria selalu.

Zaza tahu banyak di kalangan kawan zaza ni alami lebam bawah mata. Memang ia mencacatkan penampilan seseorang. Stress kan rasa. Kadang tu nak guna petua orang dulu rasa malas. Yela nak kena itu ini. Tercari-cari jugalah cara mudah. Akhirnya kan..zaza dah jumpa satu produk baru khusus untuk menghilangkan lebam-lebam dan lingkaran gelap bawah mata tu.

Produk baru ni adalah AMEENA KSK III ENERGY CRYSTAL SKIN ACTIVATOR. Tapi sebelum tu kan zaza nak ceritakan kenapa lebam bawah mata terjadi. Apa puncanya yang sebenar?

6 PUNCA TERJADI LEBAM BAWAH MATA

1. Ia adalah disebabkan keturunan. Untuk pengetahuan semua, Tahap tebal nipis kulit (periorbital skin) di sekitar mata pada setiap orang adalah berbeza dan ini selalunya bergantung kepada genetik atau keturunan. Semakin nipis kulit bawah mata seseorang itu, semakin jelas lebam bawah matanya walaupun cuma sedikit keletihan atau sedikit kurang tidur.

2. Stress / Kurang Tidur dan Keletihan- Bila kita tertekan, kurang tidur atau keletihan, darah kita akan terarah kepada organ-organ utama badan yang memerlukan lebih darah (mengawal stress) berbanding bahagian muka yang nampak sedikit pucat.

3. Mata yang bekerja lebih keras iaitu - Mata bekerja lebih keras sehingga pembuluh-pembuluh darah di sekitar mata juga lebih aktif dan terlihat sebagai bayang-bayang hitam di bawah kulit mata. Perbezaan ketara kandungan darah inilah yang menyebabkan lebam bawah mata kelihatan begitu ketara.

4. Faktor pertambahan Usia dan Penuaan- Semakin bertambah usia, semakin kulit kehilangan kolagen dan keanjalan. Kulit di bahagian bawah mata menjadi lebih nipis dan memudahkan bayang-bayang gelap nampak lebih ketara tidak kira samada sudah cukup tidur atau mata segar dan tidak mengalami keletihan pun.

5. Alergik atau alahan - Alergik atau alahan yang menyebabkan mata gatal menjadikan kita cenderung untuk menggosok mata. Hal ini boleh meningkatkan tekanan pada kulit dan membuatkan darah memenuhi pembuluh darah di bawah mata, dan menyebabkan lebam bawah mata senang terlihat.

6. Kekurangan zat besi atau mengalami Anemia- Lebam bawah mata juga boleh menjadi petanda anda mengalami kekurangan zat besi atau anemia. Mereka yang mempunyai masalah kekurangan zat besi di dalam darah, menyebabkan hemoglobin dan sel darah merah yang membawa oksigen kepada sel-sel badan akan senang terurai dan membuatkan lingkaran bawah mata kelihatan lebih gelap atau lebam.

PETUA ORANG LAMA ZAMAN DULU KALA UNTUK MENGHILANGAN LEBAM BAWAH MATA ADALAH :

1. Dapatkan rehat dan tidur yang cukup.
2. Amalkan pemakanan sihat seperti pengambilan sayur dan buah-buahan
3. Memperbanyakkan minum air kosong sebab ia dapat mengawal kelembapan kulit
4. Menggunakan ais, timun dan uncang teh

Bagaimanpun tip ini adakala tidak berhasil. Jadi tip mudah adalah menggunakan produk jenis BIOMIST seperti AMEENA KSK III ENERGY CRYSTAL SKIN ACTIVATOR

Ameena KSK III Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata

AMEENA KSK III ENERGY CRYSTAL SKIN ACTIVATOR

Korang alami masalah-masalah lebam bawah mata? Ni dia AMEENA KSK III ENERGY CRYSTAL SKIN ACTIVATOR yang dicipta khas untuk merawat masalah tersebut. Produk ini adalah ciptaan Inovasi baru teknologi KSK III terkini dari Jepun. Ia mempunyai kandungan bahan semulajadi. Amat sesuai digunakan oleh wanita dan juga lelaki.

Apa yang bestnya produk AMEENA KSK III ENERGY CRYSTAL SKIN ACTIVATOR?

Produk ini dapat membantu meningkatkan aliran darah ke daerah lingkaran mata dan menebalkan kulit di bawah mata sekaligus dapat mengurangkan bayangan mata yang nampak jelas.

FUNGSI DAN KEBAIKKAN
AMEENA KSK III ENERGY CRYSTAL
SKIN ACTIVATOR

Ia membantu menegangkan kawasan sekeliling mata
Menghilangkan bulatan hitam di bawah mata
Dapat melembab dan mengurangkan kesam lebam kulit di sekeliling mata
Ia dapat menengangkan kawasan kulit bawah mata
Mengurangkan rasa letih pada kulit bawah mata
Dapat menjadikan kulit mata lebih segar dan sihat
Dapat menghilangkan garis-garis  kulit bawah menjadikan ia licin dan halus sekitar mata

Cara pakainya cukup mudah. Hanya picit sedikit ke tapak tangan dan sapu di bahagaian bawah mata. urut perlahan dan biarkan ia meresap.

Ameena KSK III Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata

Ameena KSK III Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata

AMEENA KSK III ENERGY CRYSTAL SKIN ACTIVATOR ini juga bebas dari sebarang bahan kimia berbahaya. Ia juga HALAL dan SELAMAT digunakan. Produk istimewa ini juga telah mendapat kelulusan KKM ( No kelulusan NOT KKM 151205676K )

Ameena KSK III Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata
Pihak AMEENA sendiri telah ke Jepun bagi menghasilkan produk AMEENA KSK III

Ameena KSK III Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata

Zaza pun masih lagi mencuba produk ini. Buat kawan-kawan zaza dan sesiapa sahaja nak cuba sendiri produk ni..boleh la terus membuat pembelian di 

Instagram : @ameena_khk
Tel : 019 508 1433 ( Eyda )

HARGA : RM150.00  ( WM )
RM160.00 ( EM )

#ameena #lebambawahmata #lebammata
#ubatmatalebam #misiterusjalan


4 ulasan:

  1. zaza..1st gambar zaza tu muka macam farah fauzana lah hihihi

    BalasPadam
  2. Gambar zaza ker tu entah2 Farah Fauzana wakakakaka lain sgt sejak guna produk ni...

    BalasPadam
  3. next time saya try

    BalasPadam