Kisah Motivasi Akulah Itu Wright - Zaza Iman

Sabtu, Mei 05, 2012

Kisah Motivasi Akulah Itu Wright

Kisah Motivasi Akulah Itu Wright. Hi Assalamualaikum.. zaza ada terbaca sebuah buku motivasi Dr. Tuah Iskandar dengan harga RM12.90 senaskah. Dalam buku itu banyak kisah-kisah menarik yang menjadi teladan dalam kehidupan.

Salah satu petikan dalam kisah Akulah itu Wright amat-amat zaza suka. Petikan dalam buku Dr.Tuah itu bebunyi seperti

"Tuah, aku suka baca riwayat hidup orang  ternama, aku dapati orang ternama ini tidak menjadi seperti itu dalam sekelip mata.Semuanya tidak muncul dengan mudah.Semuanya melalui hidup getir dan payah.Akulah itu.Suatu hari nanti, engkau akan lihat aku seperti orang yang diceritakan itu"

Kisah Motivasi Akulah Itu Wright

Kata-kata motivasi ini membuatkan zaza bersemangat untuk terus berusaha dan memburu impian dan mencapai apa yang zaza mahukan dalam kehidupan.

Petikan ini juga menjadi inspirasi untuk zaza..mungkin untuk rakan juga..

"manusia akan menjadi musuh kepada apa yang tidak diketahuinya. Tatkala Wright bersaudara memulakan untuk menerbangkan besi, ramai masyarakat eropah menyatakan dia gila.mereka tidak segan-segan mencemuhnya.nyata kejahilan mereka menyebabkan mereka memusuhi usaha itu dan akhirnya tersungkur malu kerana akhirnya Wright benar-benar mampu menerbangkan besi, apa yang dinamakan kapal terbang sekarang ini"

Dalam hidup macam mana baik pun kita, mesti ada yang tak suka dan memusuhi kita juga kan.kata dr.tuah lagi apa yang menyebabkan Whight tidak kalah dengan semua cubaan yang dihadapinya???hatinya yang kental, imiginasinya yang cemerlang.

20 ulasan:

  1. rmai org tgu kita jatuh.... tgu untuk bersorak.....

    BalasPadam
  2. wahh..sukenyer zaza sampai nk melompat dapat majalah.. tapi ingt jgn lompat tggi2..nanti jatuh..hehehe

    BalasPadam
  3. amboi retis ni tak menahan.tunggu gambar tok plak jadi cover model maskulin..err tapi tang kaki je la.model stokin hahaha :D

    BalasPadam
  4. zaza pernah bace buku "berani gagal" oleh billi lim itu pun bagus jugak..

    harap2 berjaya apa yg zaza impikan iya..

    minat majalah HB tu iya...rasanya ade yg upload dlm web tapi nk bace gune pdflah..

    BalasPadam
  5. moga zaza dapat apa yg diidam. mimpi n semualah... =)

    wahhhh,, sonok nya zaza dpt majalah tu eih... free pulak tuh.. hee~

    BalasPadam
  6. bestnye dapat free..hehe~ :p

    BalasPadam
  7. kadang2.. impian boleh datang dari angan2 ^_^


    nak pinjam majalah tu.. hehehe

    BalasPadam
  8. Owh menarik buku dr.tuah tu.
    Eh itu zaza ke? Baru tgk mag nie smlm . Owh awaklah zaza yg femes tu, selalu jugak dengar nama awak tapi tak perasaan pulak nie blog awak,rasanya saya pernah jumpa awak kat satu event kot if im not mistaken, anyway sy baru follow blog nie minggu lepas.

    Anyway keeo on the good work! :)

    BalasPadam
  9. woo. jauh nya beli buku di kl nunnn :0

    BalasPadam
  10. wah..siap post lagi..fiza tak beli lagi pun..tak jumpe2..padahal dok area KL/selangor ni banyak kedai kot..

    BalasPadam
  11. wah, siapakah gerangan yg baek hati yg belanja majalah nih utk cik zaza? hik3,

    BalasPadam
  12. uwahhh. sape yg bagi tuh. hehhe
    cam best jer mjlh ni.

    BalasPadam
  13. zaza pun baca gak buku dr. tuah tu??

    BalasPadam
  14. ske gak bc buku.. tp malas bli.. heeee

    BalasPadam
  15. ske gak bc buku.. tp malas bli.. heeee

    BalasPadam
  16. tak payah bayar ? hehe / pakwe lettewww blnjeeee . kna3 ? hehe

    BalasPadam
  17. zaman skrg smue mende nmpk possible.. ssh btl nk buat mnde yg org fikir mustahil kecuali betul2 mustahil..

    BalasPadam
  18. zera pon baru je jinak2 kan diri baca buku motivasi. latest ni, buku la tahzan gadisku kerana cinta kerana jodoh. motivate sangat. :)

    sorry lama ta singgah. zera busy 3 hari ni. :)

    BalasPadam
  19. hijabista da ade gak..hehee..

    btw cm best je bku yg awak ckp tu..

    BalasPadam
  20. sbb tu kita kena cuba sebelum mengalah kan.majalah ni pemes lah skang tp saya takde lak haha..

    BalasPadam

@way2themes