Wednesday, March 22, 2017

Minuman Botanikal Dea Della Untuk Kesihatan Wanita

Minuman Botanikal Dea Della Untuk Kesihatan Wanita. Assalamualaikum.. sejak kebelakangan ni banyak juga zaza baca kisah macam-macam penyakit melanda wanita hari ini.Takut juga rasa. Semua orang nak sihat kan. Terutama masalah kitaran haid, jamgkitan kuman, penuaan, dan lain-lain.

Jadi zaza pun ambil pendekatan untuk mencuba produk minuman baru yang diperbuat dari Kurma Hitam dan Madu Asli.

Produk baru tersebut adalah Minuman Botanical DEA DELLA yang diformulasikan untuk semua golongan wanita bagi meningkatkan kecantikan dan penjagaan kesihatan dalaman secara semulajadi

Minuman Botanikal Dea Della Untuk Kesihatan Wanita

Minuman Botanikal Dea Della Untuk Kesihatan Wanita

KENAPA PERLU MEMILIH MINUMAN DEA DELLA?

Minuman DEA DELLA merupakan minuman istimewa sebagai minuman pengikat & pemikat suami. Malah minuman DEA DELLA ini dihasilkan dari bahan semulajadi oleh mereka yang pakar dalam bidang botanikal serta kepakaran melebihi 30 tahun. Jadi semestinya produk ini amat berkualiti.

Produk minuman ini juga melalui pergilangan bertaraf GMP ( Good Manufacturing Practise ) serta HALAL

Minuman Botanikal Dea Della Untuk Kesihatan Wanita

Alhamdulillah...sudah seminggu zaza mengambil minuman DEA DELLA untuk memberikan tenaga kepada zaza. Maklumlah bekerja ni memang kadangkala badan letih dan mengantok.

DEA DELLA dirumus dari bahan seperi Kurma Hitam, Madu Asli, Akar Serapat, Kacip Fatimah, Manjakani, Sireh, Rumput Jarum Emas, Serai, Habbatussauda, Asam gelugur, Asam Jawa, Halia, Lengkuas, Lada Pintal,Vitamin C, Vitamin B6, Vitamin B12, Kolagen Marin dan Glutation.

Setiap bahan yang terkandung didalamnya mempunyai fungsi-fungsi tertentu yang amat baik dalam membantu merawat masalah dalaman wanita.


KELEBIHAN DAN KEBAIKKAN DEA DELLA

Rasa just minuman DEA DELLA ni seperti jus kurma dan amat sedap sekali. Didatangkan dengan botol berkuantiti 250ml. Walaupun kecil produk minuman ini amat bagus.

Apa yang wanita masa kini akan dapat sebaik sahaja meminum DEA DELLA ni...?

Berikut kelebihan dan kebaikkan DEA DELLA

* Menstabilkan hormon wanita
Memberikan kesan penegangan dan keindahan yang istimewa pada payudara
Memberikan kesegaran dan kemantapan pada bahagian intim wanita
menguatkan otot faraj dan mengecutkan rahim
Membantu menyelesaikan masalah keputihan ( bersifat antifungus )
Mengurangkan sengugut
Menghilangkan masalah perut buncit
Memberikan sumber tenaga dan meningkatkan kecergasan tubuh
Mengembalikan pelincir pada wanita
Merawat luka dalam perut dan pembedahan ( sangat baik untuk wanita selepas bersalin - dinasihat selepas 14 hari bersalin )
Menambah kolagen dalam badan
Mengurangkan kedutan halus pada wajah
Menjadikan kulit lebih halus dan licin serta menaikkan seri wajah
Mengurangkan gejala Pra-monopouse
Mengurangkan bau badan dan mulut
Membantu mengatasi masalah sengal tulang dan sendi terutama warga tua
Meningkatkan kesuburan wanita

Minuman Botanikal Dea Della Untuk Kesihatan Wanita

Minuman Botanikal Dea Della Untuk Kesihatan Wanita

CARA PENGAMBILAN DEA DELLA

Pengambilan DEA DELLA senang je.. Seelokknya diambil 15 minit sebelum makan dan minum. Elakkan sudu berlogam sebaliknya guna sudu plastik.

Bagi wanita dewasa
( 3 HARI PERTAMA )
3 sudu besar pagi dan malam
( 6 sudu besar sehari )

SELEPAS 3 HARI PERTAMA &SETERUSNYA
1 sudu besar pagi dan malam
( 2 sudu besar sehari )

Bagi golongan remaja
1 sudu besar pagi dan malam
( 2 sudu besar sehari )

Anak kecil yang ada masalah keputihan
1 sudu teh pagi dan malam
( 2 sudu teh sehari )

     

Jadi sesiapa sesiapa berminat nak mencuba dan mendapatkan produk minuman DEA DELLA ni..boleh terus menghubungi zaza di facebook

Facebook : Zaza Iman
Facebook Page : https://www.facebook.com/zazaimandotcom/



Tuesday, February 28, 2017

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver. Assalamualaikum dan apa khabar rakan-rakan zaza tersayang. Harapnya semua sihat. Zaza memang tak pernah nak ada aksesori seperti cincin. Cuma baru-baru ni zaza terima cincin merisik dari bakal mertua. Itulah cincin pertama zaza. Bila dah ada cincin dijari, terasa nak tambah lagi. Terasa cantik pula diri ini apabila mengenakan cincin,berseri- gittu..mehmeh

Trend sekarang ni zaza tengok wanita-wanita banyak memakai aksesori yang jenis ukir nama,bukan setakat cincin, malah gelang pun ada jenis yang boleh ukir nama. Pernah zaza tengok ada seorang makcik datang ke tempat kerja zaza pakai gelang ukir nama.Cantik sangat. Berkenan zaza tengok.

Maklumlah lumrah wanita..memang amat suka barang kemas dan perhiasan wanita terutaman gelang, cincin, rantai kaki dan rantai leher.

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver

Saturday, February 18, 2017

Bibir Merah dengan Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow

Bibir Merah dengan Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow. Assalamualaikum.. kebiasaannya kalau zaza nak keluar ke kedai zaza akan pastikan bibir di oles dengan sedikit lipstik agar wajah tak pucat. Antara lipstik yang amat sesuai sekali digunakan adalah Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow. Lipstiknya comel kerana warnanya transparent dan di dalamnya terdapat sekuntum bunga mekar dengan pelbagai warna yang menarik.

Bibir Merah dengan Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow

Bibir Merah dengan Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow
Bunga hijau menjadikan lipstik ini unik dan mendapat perhatian ramai

Pilihan zaza sudah tentulah bunga hijau ( green ) kerana hijau adalah warna kesukaan zaza..tapi zaza pun suka dengan koleksi warna lain yang ada seperti bunga warna pink ( pink ), bunga berwarna merah ( red ) dan juga bunga berwarna kuning ( yellow )

Bibir Merah dengan Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow
CadeauCadeau Pure Flower Extract Lip Glow mempunyai empat ( 4 ) pilihan warna bunga

Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow mempunyai pelbagai jenis bunga antaranya adalah
  • Chamomilla Recutita - chamomile
  • Hibiscus Sabdariffa - Roselle Hibiscus
  • Calendula Officinalis - English Marigold/Calendula
  • Rosa Damascena - Damask Rose
  • Bellis Perennis - Common Daisy
  • Magnolia Kobus - Kobushi Magnolia
  • Lilium Tigrinum - Tiger Lily
  • Lavandula Angustifolia - Lavender
  • Rosa Rugosa - Beach Rose
Zaza pun tak lah tahu sangat tentang jenis-jenis bunga ni..


Bibir Merah dengan Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow

Bibir Merah dengan Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow 

Apa yang bestnya dengan Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow? Zaza dah pakai. Kelihatan cantik apabila di oles dibibir. Lipstik ini seperti lip balm yang membantu merawat masalah bibir seperti merawat bibir merekah. Pemakaian secara berterusan menjadikan bibir lembab dan lebih cantik.

Ia juga menjadikan bibir kelihatan pink kemerahan semulajadi. Lihat saja perubahan bibir zaza sebelum dan setelah memakai Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow.. nampak lebih berserikan bibir selepas oles lipstik ni..

Zaza menggunakan lisptik kod - Viridiflora GL04 

Bibir Merah dengan Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow
Sebelum dan selepas..aumm pink bibir..cantik warnanya

Bibir Merah dengan Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow
Kotak packagingnya berwarna putih dengan dihiasi corak bungaan

Kotak packagingnya berwarna putih dengan dihiasi corak bungaan. Limited edition tau. istimewanya lagi tentang Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow ialah kerana ia dihasilkan secara homemade dari Korea. Baunya wangi. Apabila dikenakan dibibir juga kelihatan bersinar.

Bibir Merah dengan Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow

Bibir Merah dengan Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow

Nak cucinya pun senang.. Macam zaza lah, biasa kalau berjalan jauh, zaza akan kenakan lipstik jenis matte yang sangat susah dicuci..jadi ia memakan masa terutama ketika zaza nak solat. Tapi dengan Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow ia sangat mudah nak cuci. Lipstik ini juga bertahan sehingga 8 jam

Bibir Merah dengan Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow

Ok, buat rakan-rakan dan pembaca semua..jika anda berminat untuk mendapatkan Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow boleh saja membuat tempahan secara online.

Harga bagi satu unit Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow adalah RM95.00 sahaja

MASUKKAN KOD DISKAUN ZAZA11 SEMASA MEMBELI UNTUK MENDAPATKAN FREE GIFT


Tempahan terus melalui :
Website : maystar.com.my

Info lanjut di :  https://www.cadeau-beauty.com/
Instagram : cadeau_beauty

Sunday, February 05, 2017

Buah Salak Banyak Manfaatnya Pada Tubuh

Buah Salak Banyak Manfaatnya Pada Tubuh. Buah ni biasa dijumpa jual dekat kampung-kampung. Abah zaza pun ada tanam buah salak ni. Keliling rumah ada. kadang buah salak yang dah masak bagi pada jiran-jiran. Ada juga yang datang membeli. Pendek kata jemu dah makan buah salak ni...tapi bila musim habis..jadi kempunan pula..

Buah salak ni bila masak rasanya manis-manis. Isinya kalau masak betul gebu-gebu. Warna isi nya putih-putih sedikit kekuningan. Ada juga rasa kelat bila tak masak betul. Kat rumah zaza..selalu je petik bila dah masak.

Buah Salak Banyak Manfaatnya Pada Tubuh

Buah Salak Banyak Manfaatnya Pada Tubuh
Ni pokok yang Abah zaza tanam..sempat lagi zaza petik buah yang tengah masak tu

Buah Salak juga disebut sebagai Salacca Zalacca. Nak tahu tak buah Salak turut dipanggil dengan nama Snake Fruit kerana kulitnya seakan-akan sisik ular.

Pokok Buah Salak mempunyai duri yang tajam dan panjang. bentuknya juga unik.

Biasa asyik makan buah Salak tapi zaza tak tahu pun apa kebaikan buah Salak ni..so selepas buat reseach..barulah zaza tahu apa manfaatnya buah Salak ni pada kita.. so zaza nak kongiskan kat korang pula..

Buah Salak Banyak Manfaatnya Pada Tubuh
Duri-duri pokok Buah Salak

Buah Salak Banyak Manfaatnya Pada Tubuh

Dikatakan Buah Salak dapat Meningkatkan Kecerdasan Otak kerana Buah Salak mempunyai kandungan kalium dan peptin yang tinggi. Buah Salak juga sangat baik dalam menjaga sistem saraf.

Buah Salak amat Baik Untuk Pencernaan kerana mengandungi beta karoten,tanin,flavonoid,kalsium dan saponin

Buah Salak juga membantu Meningkatkan Stamina Tubuh Badan kerana mempunyai kandungan Vitamin A dan Serat yang tinggi. Dengan Vitamin A dan Serat inilah tubuh mempunyai tenaga dan stamina badan meningkat. Buah Salak Bermanfaat Untuk Menjaga Mata kerana mengandungi beta-karoten yang tinggi. Malahan juga dapat Mencegah Rabun Jauh kerana kandungan Buah Salak yang tinggi Vitamin A. Vitamin A amat baik untuk kesihatan mata.

Sebenarnya banyak lagi kebaikan dan manfaat yang ada pada Buah Salak ni..tapi makanlah perpada-pada. Kalau tak silap zaza kalau makan banyak sangat pun boleh sebabkan sakit urat. Wallahualam


TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela. Assalamualaikum. Apa khabar rakan zaza semua. Beberapa minggu lalu zaza ada ambil kelas makeup. Zaza belajar basic dan belajar melukis kening dan shading pada hidung serta shading pada tulang pipi. Jadi masa belajar kelas ni.. MUA Yaya ajar menggunakan foundation dari TMS Jelita Shine Foundation.

So dah beberapa minggu zaza pakai TMS Jelita Shine Foundation ni dan pengalaman zaza guna..memang best. Apa kelebihan foundation ni sampai zaza pun memilikinya? 

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela
Label baru..foto dari facebook TMS Jelita Shine Foundation

TMS JELITA SHINE FOUNDATION

TMS Jelita Shine Foundation didatangkan dengan 2 kod warna iaitu Natural dan Pinkish. Zaza guna kod Pinkish.

Bagi kod Natural ia sesuai untuk semua jenis kulit dan sawo matang.  Untuk kod Pinkish sesuai untuk kulit cerah dan kuning langsat.

Setelah guna zaza amat berpuas hati dengan foundation ni kerana amat ringan apabila di apply pada kulit muka. Terasa lembut dan apabila apply pada kulit muka, ia mudah meresap. Bila lama-lama tengok kulit macam glowing.

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela
Hasil menggunakan TMS Jelita Shine Foundation.

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela
Label lama..

Bahan-bahan yang digunakan di dalam TMS Jelita Shine Foundation adalah dari bahan semulajadi seperti Aloe Vera, Minyak Argan, Vitamin E dan juga Kolagen. Fungsi bahan-bahan ini mampu merawat sekaligus membantu mencerahkan kulit muka.

Foundation ini juga mesra solat, tahan sehingga lebih 12 jam. Ia juga dapat menghilangkan jerawat dan jeragat bagi penggunakan yang berterusan.

Selain itu, kandungan yang ada dalam foundation ini juga dapat melindungi kulit dari sinaran UV kerana kandungan Spf 60+

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela
foto dari facebook TMS Jelita Shine Foundation

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela
Hasil makeup menggunakan TMS Jelita Shine Foundation

Gambar kelas Makeup menggunakan TMS Jelita Shine boleh tengok entri >>> Kelas Makeup Natural Look dari Yaya Touch Bandar Seri Jempol

Beberapa testimoni pengguna yang gembira mengunakan foundation ni.

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela

Banyak lagi testimoni di mana ada yang berjaya merawat masalah jerawat dan membuatkan kulit mereka kelihatan bersih. Tak kusam lagi.

Sebab tu zaza pun suka guna foundation ni.. zaza sendiri pun jatuh hati. Walaupun saiznya agak kecil tapi boleh tahan sebulan peggunaan. 

Harganya pun murah je hanya RM30.00 je..


TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela

So kalau ada rakan-rakan zaza nak try foundation ni boleh la terus Whatsapp Agent Yaya di talian 016 261 7253

Info lanjut juga boleh dapatkan di Facebook >>>  TMS Jelita Shine Foundation


Thursday, January 26, 2017

Jus Buah Delima Baik Untuk Jantung

Jus Buah Delima Baik Untuk Jantung. Rasanya manis. walaupun buahnya agak mahal dijual..tapi ia tetap menjadi pilihan buat pengemar buah delima. Zaza pun antara yang meminati buah ini. Agak susah juga nak mencari. Kalau ada pun kebetulan dijual.

Isinya banyak dan warna merah. Tak puas rasa bila makan sebiji je. Selain dimakan begitu je, buah delima ni sebenarnya sangat baik jika dibuat jus.

Jus Buah Delima Baik Untuk Jantung
Gambar - nutraingredients-usa.com

Buah delima mempunyai 3 kali ganda antioksidan berbanding buah oren dan teh hijau. Kandungan antioksidan seperti 'anthocyanin' dan 'asid ellagic', senyawa seperti asid gallic dan flavonoid seperti quercetin dapat memberikan perlindungan daripada penyakit jantung,diabetis, osteoarhritis dan beberapa kanser lain.

Jom ketahui beberapa kebaikan jus delima kepada tubuh:

1. Amat baik untuk jantung

Jus delima amat baik untuk jantung. Dengan menjaga arteri ( pembuluh darah berdinding tebal yang membawa darah beroksign dari jantung ke jaringan di semua organ ) agar fleksibel dan mencegah peradangan pada lapisan pembuluh darah. Ia menurunkan risiko tersumbat di bahagian dalam arteri yang memberikan kesan terbatasnya aliran darah ke jantung dan otak.

Oleh itu, jus delima mempunyai efek anti aterogenik pada jantung  dengan menekan jumlah kolestrol jahat (LDL ) dalam tubuh sekaligus meningkatkan jumlah kolestrolbaik ( HDL )

Jus Buah Delima Baik Untuk Jantung
Gambar - motherearthliving.com

2. Bantu merawat peranakan

Buat ibu mengandung, ia amat baik kerana sumber besar daripada sejumlah vitamin dan mineral termasuk asid folic di mana ia merupakan elemen penting dari diet prenatal.

Jadi, anti inflamasi yang terdapat dalam jus delima dapat membantu pengaliran darah yang sihat dan yang penting bagi tumbesaran janin.

Kandungan kalium dalam jus delima juga membantu masalah kaki kejang. Sekiranya ibu mengandung mengambilnya secara teratus, ia dapat mengurangkan risiko kelahiran anak premaute atau kelahiran bayi dengan berat badan tidak mencukupi.

3. Merawat dan mengelakkan rambut rosak

Buah delima juga dapat mencegah dan memperbaiki masalah rambut rosak. Pengambilan jus delima secara teratus dapat memperkuatkan folikelrambut sekaligus dapat mencegah rambut rosak dan menjadikan rambut sihat bersinar.

4. Meningkatkan daya ketahanan tubuh

Jus delima bersifar anti bakteria dan anti mikroba di mana ia dapat melawan virus dan bakteria dan merupaya meningkatkan daya ketahanan tubuh.

Jus Buah Delima Baik Untuk Jantung
Gambar - shuterstock

5. Sebagai anti penuaan semulajadi

Jus delima dapat membantu melambatkan proses penuaan dengan mengurangkan garis halus pada wajah yang disebabkan oleh sinaran UV.

Buah delima merah sangat baik untuk mebantu mempertahankan regenarasi sel-sel kulit dan mencegah berlakunya hyper pigmentasi dan terjadinya bintik-bintik hitam.

Jus delima amat sesuai untuk semua jenis kulit. Ia juga dapat merawat masalah kulit kering. Jus delima juga dapat mengawal minyak dan juga jerawat. Penerapan jus delima merah pada kulit berminyak pula dapat mencegah pecahnya jerawat dan mengawal pengeluaran sebum.

sumber-wom.my

Banyak sebenarnya kebaikan mengamalkan jus buah delima ni. Kat kedai-ledai produk kesihatan pun banyak dijual.

Bolehlah amalkan berterusan. Semoga kesihatan bertambah baik.Insyaallah dengan IzinNYA.


Tuesday, January 17, 2017

Kelas Makeup Natural Look Dari Yaya Touch Bandar Seri Jempol

Kelas Makeup Natural Look Dari Yaya Touch Bandar Seri Jempol. Assalamualaikum. Dah lama ada keinginan untuk belajar kelas makeup personal.. Selalu tengok tutorial makeup dekat Youtube tapi still tak jadi juga. Lagi-lagi kening.. setiap kali zaza praktikkan tak pernah menjadi..

So baru-baru ni masa hari cuti zaza berpeluang lah belajar makeup asas. Zaza pilih makeup basic sweet dan natural look untuk harian. Sekali sekala nak juga cantik.

Zaza ambil dan belajar makeup ni dari kawan zaza, Yaya Touch ( My Sweety Mini & Mobile Spa Beauty ) dari Bandar Seri Jempol

Kelas Makeup Natural Look Dari Yaya Touch Bandar Seri Jempol
Zaza dan Yaya ( Owner My Sweety Mini & Mobile Spa Beauty ) - gambar selepas makeup

Harga kelas personal zaza ambil ni tak sampai RM100 pun..murahkan.. zaza belajar 1jam 30 minit. Apap yang zaza belajar kat kelas ni adalah asas solekan, cara makeup mata, cara buat shading dan yang zaza nak sangat belajar adalah melukis kening.

Kalau dulu zaza belajar kat Youtube je lukis kening.. puas dan banyak kali sampai putus asa nak try melukis kening..tapi lepas zaza belajar dari kelas makeup ni..baru la zaza tau cara dan teknik sebenar terutama kening jenis tebal dan bersepah sikit macam zaza ni..

Hasil makeup basic sweet dan natural look yang diajar terus ke muka zaza.. selepas Yaya tunjukkan cara..zaza kena makeup diri sendiri. Ni lah hasil zaza makeup sendiri dengan bantuan Yaya..ada sebahagian Yaya tolong betulkan semua kelihatan kemas.

Kelas Makeup Natural Look Dari Yaya Touch Bandar Seri Jempol

Zaza amat-amt berpuas hati dengan tunjuk ajar Yaya.. lepas ni zaza ingat ada masa terluang zaza nak belajar lagi makeup atau join mana-mana kelas. Nak asah sampai zaza pandai makeupkan orang.. ececeh

Kelas Makeup Natural Look Dari Yaya Touch Bandar Seri Jempol
Antara alat makeup yang digunakan semasa sesi Kelas makeup zaza.. foto dari Yaya


Kelas Makeup Natural Look Dari Yaya Touch Bandar Seri Jempol
Zaza perasan semenjak dua menjak ni suka sangat bergaya tangan letak kat pipi macam tu.. 

Kelas Makeup Natural Look Dari Yaya Touch Bandar Seri Jempol
Basic makeup..lepas belajar sebenarnya mudah je.. cuma tang kening tu zaza masih kena perbaiki dan rajin praktikkan..

Kelas Makeup Natural Look Dari Yaya Touch Bandar Seri Jempol

Maaf zaza tak dapat nak tunjukkan video makeup zaza.. oh ya.. My Sweety Mini & Mobile Spa Beauty, selain makeup, Yaya juga ada buat servis spa untuk muka dan seluruh badan. Yaya menjual produk barangan seperti Sabun Manggis, Sabun Manjakani, Produk Sri Sari, Jelita Shine Foundation dan beberapa lagi. Harga-harga pakej rawatan Spa pun murah.

Kelas Makeup Natural Look Dari Yaya Touch Bandar Seri Jempol
Antara produk yang dijual Yaya..

Kelas Makeup Natural Look Dari Yaya Touch Bandar Seri Jempol
Antara harga pakej facial treatment..

Dan banyak lagi pakej spa yang menarik di sekitar Bandar Seri Jempol..so untuk mereka yang berminat nak buat spa di rumah atau dapatkan khidmat makeup dari Yaya.. boleh layari

Booking : 016 261 7253 ( Yaya )


Thursday, January 05, 2017

Avera Acne Serum Untuk Rawat Kulit Berjerawat

Avera Acne Serum Untuk Rawat Kulit Berjerawat. Assalamualaikum. Zaza tengok ramai dikalangan rakan zaza mengalami masalah jerawat dan parut dimuka. Zaza pun dulu pernah alami keadaan yang sama. Sangat teruk..kejap muka berjerawat pasir sekejap berjerawat batu sehingga meninggalkan parut coklat kemerahan. Akhirnya zaza cuba pakai serum muka. dari pakai serum itulah yang buatkan kulit zaza dah bersih, parut dah tiada, jerawat pun dah pulih.

So untuk rakan-rakan zaza yang masih gagal merawat masalah tersebut, ada satu lagi produk Serum Muka yang dapat mengatasinya.Insyaallah

Produk serum tersebut adalah AVERA ACNE SERUM. Agak unik kerana didatangkan dalam bentuk roller.

Jom baca lagi kisah lanjut tentang AVERA ACNE SERUM ni..

Avera Acne Serum Untuk Rawat Kulit Berjerawat

Avera Acne Serum Untuk Rawat Kulit Berjerawat
Avera Acne Serum dalam bentuk roller mudah digunakan


Avera Acne Serum Untuk Rawat Kulit Berjerawat
Packaging kotak yang cantik sesuai dijadikan hadiah juga..


AVERA ACNE SERUM


AVERA ACNE SERUM dihasilkan dari Argan Oil, Witch Hazel, Aloe Vera dan Mulberry Extract.
Berikut adalah fungsi setiap bahan yang digunakan :

Argan Oil
- Merawat dan membaiki tekstur kulit wajah dan memudarkan parut

Witch Hazel
- Mengurangkan bengkak dan keradangan pada kulit
- Mengurangi jumlah bakteria pada wajah dan pori-pori
- Meredakan kulit yang sedang merah dan bengkak kerana jerawat,
                     - Mengurangi jerawat atau menghentikan jerawa
- Membantu mengecilkan pori-pori wajah dan sesuai untuk kulit sensitif

Aloe Vera
- Membantu menghilangkan kotoran pada wajah,
- Mencerahkan wajah secara semulajadi
- Bertindak sebagai pelembab semulajadi
- Memudarkan kesan parut jerawat dan mengatasi kulit kering dan berminyak

Mulberry Extract
- Mengandungi Vitamin C sebagai antioksidan
- Menjaga kulit dari serangan radikal bebas yang berbahaya
- Mengatasi bintik hitam dan garis halus pada wajah
- Mengandungi Vitamin A, mencerahkan kulit dan sekatakan tona wajah


Avera Acne Serum Untuk Rawat Kulit Berjerawat

3 SEBAB KENAPA PERLU MENGGUNAKAN AVERA ACNE SERUM NI..

1. Kerana Avera Acne Serum ini dihasilkan dengan 90% dari bahan yang kaya dengan antioksidan
2. Dihasilkan dan diformulasikan untuk kegunaan segala jenis kulit muka yang bermasalah berjerawat
3. Khas untuk rawatan dan kembali pulih dari kesan penggunaan produk yang mengandungi
    hydrokuinon dan merkuri


KELEBIHAN BAHAN ANTI OKSIDAN TINGGI PADA KULIT WAJAH

Antioksidan yang tinggi dapat amat baik kerana ia dapat :

- Menghapuskan jerawat
- Sebagai Anti radang
- Menganjalkan kulit dan meningkatkan kolagen
- Mengurangkan kedutan pada kulit muka
- Menghilangkan parut
- Menghalang kerosakan kulit akibat sinar matahari

TESTIMONI PENGGUNA

Berikut adalah testimoni pengguna yang telah menggunakan AVERA ACNE SERUM secara konsisten..telah banyak feedback positif dari pengguna setelah memakai serum ini.

Avera Acne Serum Untuk Rawat Kulit Berjerawat

Avera Acne Serum Untuk Rawat Kulit Berjerawat

Avera Acne Serum Untuk Rawat Kulit Berjerawat

Avera Acne Serum Untuk Rawat Kulit Berjerawat

Dan banyak lagi testimoni lain yang anda boleh lihat di sini >>> https://www.facebook.com/averajelita/


MASALAH KULIT YANG BAGAIMANA SESUAI GUNAKAN AVERA ACNE SERUM NI..

Ia dihasilkan dan diformulaksikan khas buat anda yang sedang mengalami masalah kulit seperti

- Kulit berminyak
- Kulit berjerawat begkak dan bernanah
- Kulit kemerahan ( Hypersensitive Skin )
- Mereka yang pernah menggunakan produk Hydrokuinon dan merkuri
kerana lapisan Asid Matel kulit telah terhakis( kulit sudah nipis )


PRODUK INI TELAH LULUS KKM DAN SELAMAT DIGUNAKAN

Avera Acne Serum Untuk Rawat Kulit Berjerawat

CARA PAKAI AVERA ACNE SERUM

Cara pakainya sangat mudah.  Hanya sapu dibahagian parut dan jerawat dengan pergerakan membulat. Lakukan secara rutin tiga kali sehari.

** Kandungan antioksidan yang tinggi membantu untuk menghasilkan sel kulit baru dan sihat.

TIADA KESAN SAMPINGAN

Avera Acne Serum Untuk Rawat Kulit Berjerawat

Zaza pun masih baru lagi menggunakan produk ini. Amat serasi dengan zaza. Rasa kulit lebih bermaya. Bagaimanapun produk ini juga bergantung pada kulit seseorang.

ADA MASALAH JERAWAT DAN PARUT............?

DEGIL
MEMALUKAN
TIADA KEYAKINAN DIRI
BERNANAH
PARUT HITAM
JERAWAT KRONIK 
JERAWAT BATU....

NAK CUBA DAN RASAI SENDIRI PERUBAHAN PADA KULIT?

Jom dapatkan segera AVERA ACNE SERUM dengan harga MAMPU MILIK

UNTUK PEMBELIAN HUBUNGI

WhatsApp : 017 924 5937 / +60 11 1091 1745
Facebook : Avera Beauty
Instagram : avera_hq


AVERA ACNE SERUM
ROLL ROLL TERUIH SEGAK JELITA
ROLL SIKIT JER SAMPAI LICIN
ROLL SAMPAI LICIN TAU !


Wednesday, December 28, 2016

Polish Pink Secret Dari MUUKA Produk Baru Glowingkan Wajah

Polish Pink Secret Dari MUUKA Produk Baru Glowingkan Wajah. Assalamualaikum. Apa khabar rakan-rakan zaza tersayang. Sihat semuanya? Alhamdulillah bertemu kita lagi hari ini. Senyum-senyum selalu. Moga hari anda hari ini lebih baik dari semalam.Pada yang bekerja, kerja lah dengan sebaiknya. Pada yang bercuti, bawak-bawalah keluarga beriadah.

Oh ye, baru-baru ini satu produk penjagaan wajah baru telah mula diperkenalkan di Malaysia. Produk yang dimaksudkan itu adalah berjenama MUUKA. Jenama ini telah mula menjadi perhatian ramai orang.

Polish Pink Secret Dari MUUKA Produk Baru Glowingkan Wajah

MUUKA terdiri daripada dua produk penjagaan iaitu POLISH PINK SECRET MIRACLE LOTION MASK dan POLISH PINK SECRET PINKISH CC CREAM. POLISH PINK SECRET  MIRACLE LOTION MASK adalah masker muka yang boleh digunakan secara harian. Ia merupakan Miracle Lotion Mask pertama di Malaysia. Sebenarnya Lotion Mask telah lama digunakan oleh wanita-wanita di Korea dan Jepun untuk memelihara kecantikan dan keaslian wajah mereka.

Yang bestnya  tentang Miracle Lotion Mask ni  adalah ia tak perlu dibasuh selepas di pakai di muka. Khasiatnya 3 dalam 1 sangat baik untuk merawat kulit muka. Produk ini juga standing dengan jenama terkenal seperti SK11. Namun ia menawarkan harga yang amat berpatutan.
Zaza sendiri telah cuba sendiri sendiri memakai Miracle Lotion ni tau. 

POLISH PINK SECRET PINKISH CC CREAM pula adalah base makeup yang dapat membantu merawat masalah kulit. Sebelum makeup pakai dahulu Pinkish CC Cream ini. Pinkish CC Cream ini dapat memberikan kesan glowing pink secara semulajadi pada wajah. Tapi kalau tak nak makeup pun boleh juga. Hanya sekadar apply Pinkish CC Cream ni saja dah cukup membuatkan kulit kelihatan lembut dan glowing.Sedap pakai. Tekstrurnya ringan je. Memang memberikan kulit muka kelihatan berkilat dan lembut je.

Polish Pink Secret Dari MUUKA Produk Baru Glowingkan Wajah 

POLISH PINK SECRET MIRACLE LOTION MASK dan POLISH PINK SECRET PINKISH CC CREAM dari MUUKA MALAYSIA ini istimewa kerana tiada pengelupasan. Bahan yang digunakan adalah dari sumber semulajadi. Bermakna produk ini bebas dari sebarang bahan kimia berbahaya.

Produk ini juga dapat memberikan kesan serta merta selepas memakainya.Muka anda kelihatan glowing dalam 7 saat. Ia juga bertindak sebagai Anti-penuaan dimana produk ini dapat membantu muka kelihatan awet muda.

Tak perlu ragu-ragu untuk mencuba sendiri kerana produk MUUKA MALAYSIA ini HALAL dan telah diiktiraf oleh JAKIM. Jadi ia selamat digunakan. Malah telah pun mendapat kelulusan dari KKM

Polish Pink Secret Dari MUUKA Produk Baru Glowingkan Wajah


7 FAKTA TERPAKSA TENTANG POLISHED PINK SECRET

1) Anda TERPAKSA menjadi cantik
2) Anda TERPAKSA membuat rakan anda jeles
3) Anda TERPAKSA mendengar pujian dari suami
4) Anda TERPAKSA menjawab soalan rahsia kecantikan anda
5) Anda TERPAKSA mendapat kulit yg cerah
6) Anda TERPAKSA mendapat pujian dari boss
7) Anda TERPAKSA menerima ramai kawan


KELEBIHAN POLISH PINK SECRET MIRACLE LOTION MASK DAN
POLISH PINK SECRET PINKISH CC CREAM

Cukup mudah dan ringkas apabila mengenakan Polish Pink Secret ni di muka. Kedua produk ini mampu memberikan 31 kebaikan kepada kulit. Antaranya ialah :

Dengan polished pink secret ni mudah dan ringkas. 2 produk dah cover semua 31 benefits :

1. Mencerahkan secara semulajadi
2. Menegangkan kulit wajah
3. Menaikkan seri wajah
4. Mengelakkan masalah kulit kuring
5. Memberi kelembapan berpanjangan pada kulit wajah
6. Memberi Aura kecantikan semulajadi
7. Merawat kulit kusam
8. Menanggalkan sel kulit mati secara semulajadi
9. Membersihkan sel kulit mati dan meransang pertumbuhan kulit baru
10. Memperbaiki sistem kulit
11. Menambahkan effect glowing pada kulit
12. Melambatkan proses penuaan serta awet muda
13. Mencegah dan merawat jerawat
14. Memudarkan dan menghalang pembenrukan jeragat baru
15. Mengecikkan bentuk wajah (vshape)
16. Menjadikan kulit putih kemerah merahan
17. Menghaluskan serta melicinkan kulit
18. Mengecilkan pori2 di wajah
19. Memudarkan parut
20. Menjadikan kulit anda bebas bernafas
21. Menjadikan make up lebih tahan lama
22. Memberi perlindungan dari sinar uv
23. Mengurangkan garis penuaan
24. Menjadikan kulit sihat bermaya
25. Sesuai untuk kulit sensitif
26. Menganjalkan kulit wajah
27. Menggebukan kulit wajah
28. Kulit lebih segar cerah dan sihat
29. Tidak mengandungi bahan kimia berbahaya
30. Mengurangkan lingkaran gelap di bawah mata
31. Mengawal pengeluaran minyak berlebihan

Polish Pink Secret Dari MUUKA Produk Baru Glowingkan Wajah

CARA MENGGUNAKAN POLISH PINK SECRET MIRACLE LOTION MASK DAN
POLISH PINK SECRET PINKISH CC CREAM

Cuci wajah terlebih dahulu. Setelah cuci, di siang hari pakai Mirackle Lotion Mask.
Hanya Pump 1-2 titik dekat tapak tangan kemudian sapukan dengan cara menekap di seluruh bahagian wajah.


Selepas itu pakai pula Pinkish CC Cream. Sapukan diseluruh bahagian wajah dan boleh makeup seperti biasa.

Pada belah Malam pula, hanya sapukan sahaja Miracle Lotion Mask.
Cukup mudah kan. Hanya dengan dua produk ni je dah mampu membuatkan kulit cantik.

Polish Pink Secret Dari MUUKA Produk Baru Glowingkan Wajah


BERAPA HARGA PRODUK NI?

Harga yang ditawarkan amat berpatutan dan mampu milik. Dah la dapat FREE POSTAGE

HARGA SATU SET:

Harga sebenar: RM168 .00
Harga PROMOSI : RM99.90 saja

BAGAIMANA UNTUK MEMBUAT PEMBELIAN?

Untuk pembaca blog zaza yang ingin mendapatkan produk ni, boleh terus melayari :

                                     Facebook: www.facebook.com/MuukaMalaysia
Album photo: Klik Gambar Pengguna 
Website : http://muuka.my/
No Tel: 017-201 8080