Zaza Iman : beauty
Memaparkan catatan dengan label beauty. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label beauty. Papar semua catatan

Khamis, April 19, 2018

Favorite Brands Cosmetics This Month - April
Khamis, April 19, 2018 7 Comments

Favorite Brands Cosmetics This Month - April. Zaza bukanlah mahir sangat makeup tapi untuk yang basic dah boleh la sikit-sikit.. pernah juga masuk beberapa kelas solekan..

Kalau dulu bila makeup zaza terus je sapu foundation kat muka..dan ia menyebabkan solekan zaza tak bertahan, bercapuk dan cair.. pelik juga..masa tu tertanya-tanya kepada orang lain cantik je..

Rupanya banyak step makeup yang zaza tak tahu dulu..now..zaza dah reti sikit..so sebelum sapu foundation, kenalah sapu pelembab dan juga primer

Jadi antara favorite brand cosmetics primer yang zaza pakai adalah Glam Face Primer Moss Mayra.

Favorite Brands Cosmetics This Month - April

Kenapa zaza suka dan menjadi kegemaran zaza? sebenarnya zaza dah pakai primer ni dah beberapa bulan.

Dan yang menarik sebab harganya yang murah dan mampu untuk dibeli..Glam Face Primer Moss Mayra ni ada dua saiz.. satu saiz 7g RM30 dan 20g RM59.

Zaza beli yang 7g sebab masa tu nak cuba..dan tak sangka pula zaza terus jatuh hati..memang lembut sangat jadi kulit, rasa lembab-lembab dan smooth je..

Favorite Brands Cosmetics This Month - April
Botol petak saiz 20g

Favorite Brands Cosmetics This Month - April
saiz 7gram

Kalau nak jimat beli terus yang 20g tu..sebab memang murah RM59 je kan.. tapi kalau yang nak mencuba boleh pakai yang 7g..zaza pakai 7g pun memang lama juga tahan..sebab primer ni tak perlu sapu banyak-banyak sangat..calitkan sikit-sikit kat pipi, dahi, dagu dan hidung kemudian sapu je secara meyeluruh.

Apa keistimewaan yang ada pada Glam Face Primer Moss Mayra ni..? kalau you all nak tau kan, primer ni berfungsi untuk merawat dan formulasi terbaik essence tumbuhan

Zaza pakai ni memang buat makeup bertahan lama walaupun muka berpeluh. Satu lagi sebab tekstur dia memang ringan. Warna primer ni zaza suka sebab pink-pink lembut je..comel je kan warna dia..

Favorite Brands Cosmetics This Month - April
Tekstur yang sangat ringan

Primer ini juga ada SPF30 yang dapat mengelakkan sunburn..jangan risau okay sebab ia lulus KKM dan dikilangkan oleh kilang yang bertaraf GMP. Lagi pun memang ramai juga jurusolek yang pakai..Paling penting ia 100% BEBAS MERKURI dan HYDROQUINONE.

Sesuai sangat digunakan pada semua jenis kulit. Primer ni antara wajib yang zaza bawa kalau pergi berjalan jauh..

Favorite Brands Cosmetics This Month - April
ini wajah solekan zaza menggunakan primer Glam Face Primer Moss Mayra diikuti dengan foundation dan lain-lain..

So kalau you all nak dapatkan primer ni boleh hubungi agent terpilih..macam zaza beli kat agent di Shopee Malaysia

Kredit Gambar produk Facebook : https://www.facebook.com/mossmayramalaysia/

Reading Time:

Rabu, April 18, 2018

My Hair Care Products For Hair Loss
Rabu, April 18, 2018 5 Comments

My Hair Care Products For Hair Loss. Hai all.. bulan lalu zaza jadi stress sangat dengan keadaan masalah rambut zaza yang kerap sangat gugur.. setiap kali zaza sikat, zaza sisir dengan tangan atau bila bangun tidur, tengok di atas bantal pun banyak rambut gugur..masa mandi pun bila syampu dan bilas-bilas pun banyak juga tercabut..

So zaza share problem ni with friend..dan dia suggest zaza untuk try seborin tonic hair..memang zaza pun terfikir untuk cari tonik rambut bagi subur balik..

My Hair Care Products For Hair Loss

Then zaza cari info tentang seborin tonic hair ni..dalam masa sama juga terfikir nak beli di mana sebab zaza cuba juga cari-cari kat Guardian tapi tak ada. Jenama lain ada dalam satu dua je dan agak mahal.

So zaza pun try cari kat Shopee dan ada beberapa seller yang menjual seborin tonic hair ni.. sebelum membeli memang zaza suka bertanya dulu.. sebabnya seborin hair cair ni ada dua tau..

Satu botol biru dan satu lagi botol kuning. Jadi bila zaza share about masalah rambut gugur zaza, so si seller suggest untuk ambil botol biru sebab ia berfungsi untuk pertumbuhan rambut dan kelemumur dan mempunyai extract halia yang sesuai untuk rambut gugur.


My Hair Care Products For Hair Loss


Kalau botol kuning tu lebih more kepada untuk kelemumur sahaja.

Setelah 3 minggu sebab zaza pakai alhamdulillah rambut gugur zaza makin kurang.. paling best bau dia macam baru keluar dari salon je..wangi je rambut..zaza sangat-sangat suka..

Zaza akan sapu selepas mandi bila rambut dah macam nak kering sikit..dan kadangkala bila zaza rest zaza sapu-sapu kat kulit-kulit kepala.. plus zaza sapu juga di rambut sikit secara rata kat seluruh rambut

My Hair Care Products For Hair Loss

My Hair Care Products For Hair Loss

Bau dia yang sedap dan wangi tu buat zaza asyik nak cium je rambut..mehmeh

Seborin Hair Care  ni popular pada era tahun 1930-an dan banyak digunakan oleh hairdressers. Kini ia mudah didapati.

My Hair Care Products For Hair Loss

Seborin hair care ni tak berminyak. Ia mengandungi extract root ginger dan Pro-Vitamin B5. Untuk pakai, just sapukan pada rambut kering atau rambut kering selepas dicuci, kemudian urut perlahan ke kulit kepada kira-kira dalam masa seminit.  Tak perlu basuh atau bilas tonik. Biarkan je kekal di rambut dan akar.

You all nak cari boleh cari kat Shoppe dan Lazada okay..

Reading Time:

Jumaat, April 13, 2018

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit
Jumaat, April 13, 2018 8 Comments
CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit. Assalamualaikum..adakala kita ni tak sedar badan banyak daki..bila banyak daki mula la kawasan kulit yang berdaki tu jadi macam gelap-gelap sikit kan..sekarang ni ada banyak sabun pencuci muka dan badan yang boleh membantu menghilangkan daki dan menjadikan kulit lebih cerah antaranya adalah CokkoWhite Lightening Soap.

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit

CokkoWhite Lightening Soap

Alhamdulillah zaza pun tengah cuba pakai sabun ni..kira-kira dah seminggu juga zaza pakai. Zaza gosok kat tangan, badan dan muka sebab sabun ni boleh pakai untuk ketiga-tiga kawasan yang zaza sebut tadi.

Sabun CokkoWhite Lightening ni wangi..bauan macam mana tak dapat nak gambarkan...tapi bau sedap..didatangkan dengan warna hijau yang cukup mengancam..warna kegemaran zaza tau dan juga dalam bentuk bujur..

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit

Nampak macam ada putih-putih timbul tu adalah isi kelapa..ni sebab zaza dah pakai tonyoh-tonyoh sebab itu seakan keluar isi kelapa tu....

Best tau..rasa nyaman je rasa..ni kalau mandi dalam tab mandi ni..sambil tonyoh-tonyoh CokkoWhite ni..memang syok la kan..

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit

Keistimewaan CokkoWhite Lightening Soap

Apa kesitimewaan CokkoWhite Lightening Soap ini..? bila korang pakai dengan kerap dan secara konsisten..apa yang akan terjadi adalah ia dapat menghilangkan parut jerawat dan jeragat di muka. Kalau korang ada daki-daki yang degil kat leher atau badan, Insyaallah hilang.Juga kalau ada bintik-bintik dekat muka dan juga badan..Insyaallah pun boleh hilang. Yang penting kena pakai dengan kerap lah..

CokkoWhite Soap ini juga dapat membantu menghilangkan sunburn atau kesan gelap akibat terkena cahaya matahari berlebihan. Kalau korang yang ada masalah kulit sensitif dan kulit kering pun sesuai menggunakan sabun ini.

Untuk mendapatkan kulit yang cerah pun boleh. Amalkan selalu mencuci muka dengan sabun CokkoWhite ni..

Kalau korang atau pun ssesiapa sahaja ada masalah bau badan, sesuai juga guna sabun ni kerana sabun CokkoWhite juga berfungsi untuk menghilangkan bau badan walaupun ketika korang berpeluh.

Kesitimewaan lain yang ada pada CokkoWhite Soap ini ia dapat mengembalikan kulit yang lembut seperti bayi. malah turut membantu melewatkan proses penuaan kulit supaya kulit kelihatan segar, awet muda dan juga flawless.

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit

Cara Penggunaan CokkoWhite Lightening Soap

Cara gunakan sabun ini adalah korang hanya perlu cuci muka dan badan atau pun dimana-mana kawasan yang gelap atau berdaki.. Untuk badan, korang boleh sental sepuas hati korang..boleh juga guna berus sental badan tu..lagi bertambah-tambah syok kan..biarkan seketika.. kalau macam zaza suka mandi lama-lama..so zaza buat dalam beberapa minit..lepas tu tunggu beberapa minit lagi dalam 15 minit ke..barula zaza bilas..

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit
Ni muka zaza dok mengosok kat muka..bestt..lepas bilas terasa lembut je kulit tu..segar..

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit
Kiri sebelum zaza pakai..kanan selepas seminggu lebih zaza pakai..

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit
Untuk bahagian tangan..zaza try cuci disebelah kiri je dulu.. rasa kulit macam ada smooth sedikit.. **keputusan dan hasil berbeza pada setiap individu**

Kandungan Dan Bahan Utama Di Dalam CokkoWhite Lightening Soap

Antara kandungan dan bahan utama dalam pembuatan sabun CokkoWhite ni adalah :

Olive Oil ( Minyak Zaitun )
umum mengetahui minyak zaitun mengandungi bahan antioksida yang dapat mengelakkan kulit dari terkena radiasi berbahaya

Tea Tree Oil
Minyak ini dapat menghilangkan jerawat dan jeragat serta parut-parut bekas jerawat. ia juga berfungsi untuk melembutkan kulit agar tidak mengelupas

Fucowhite
Merupakan bahan utama dalam sabun yang mengandungi agen-agen yang dapat memutihkan dan mencerahkan kulit

Vitamin C
Antara kebaikkan vitamin C adalah dapat melindungi kulit dari kering dan mengelupas. Ia juga dapat mncegah kulit dari tanda penuaan

Isi Kelapa
Dijadikan sebagai bahan Scrub bagi menghilangkan daki-daki degil yang menyebabkan kulit menjadi hitam

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit

Harga Dan Cara Pembelian

Bagi korang yang nak mencuba dan merasai sendiri sabun CokkoWhite ini, boleh membuat pembelian terus di 

Facebook : Cokko White 
Instagram : Cokkowhiteofficial
Telefon : 010 282 6344 / 014 263 6132

HARGA :

Sekotak : RM70

Harga PROMOSI terkini : 
Pakej A 
Sekotak RM60 dan percuma penghantaran

Pakej B
2 kotak RM100 + 2 Special FREE GIFT dan percuma penghantaran

Penghantaran percuma di seluruh Malaysia


Reading Time:

Selasa, Mac 20, 2018

Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup
Selasa, Mac 20, 2018 10 Comments
Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup. Hi all..kali ni kan zaza nak share la pengalaman zaza guna foundation yang jadi bualan ramai..gara-gara rajin tengok dekat satu group makeup ni tentang Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup..zaza pun try la kan..lagi pun harganya murah..

Zaza pun memang suka beli foundation..senang ada koleksi banyak-banyak.. boleh la suaikan untuk kegunaan ke majlis-majlis tertentu atau berjalan kan..

Memandangkan ada beberapa kod..zaza pun agak keliru nak pilih..sebab kulit zaza ni warna tengah-tengah..tak cerah dan tak gelap..so zaza pun ambillah kod 10 Soft Beige.

Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup,harga essense foundation

Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup,harga essense foundation

Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup,harga essense foundation

Zaza pun try la makeup-makeup untuk tengok hasilnya..zaza ni bab makeup tak lah pandai mana..sikit-sikit je la.. so bila zaza dah pakai..zaza boleh simpulkan yang Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup ni :

1. Menggunakan botol jenis pump..senang main picit-picit je
2. Foundation ni jenis cecair dan matte
3. Rasa ringan kat muka.. macam tak rasa pakai apa-apa
4. Senang nak blend
5. Natural dan tak rasa berminyak

Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup,harga essense foundation

Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup ni sesuai untuk kegunaan harian. Selain tu bagi zaza foundation ni tak berapa nak cover sangat muka.. mean kalau selapis je tak boleh nak tutup cela-cela.. so kena pakai berlapis-lapis baru boleh cover muka tu.. But zaza suka pakai sebab nampak natural dan senang bila nak dibersihkan.

Foundation Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup ada beberapa kod warna iaitu

*10 Soft Beige
*20 Soft Nude
*30 Soft Sand
.*40 Soft Honey

Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup,harga essense foundation,
4 pilihan kod warna

Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup,harga essense foundation,

Ini gambar hasil zaza pakai Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup..untuk solekan ni..zaza letak pelembab muka dulu dan terus sapu Essense foundation ni..dap-dapkan dengan beauty blender je..

Essense Stay All Day 16h Long Lasting Makeup,harga essense foundation,

So kalau you all yang nak dapatkan boleh la cari dekat Watson. Foundation ni zaza dapatkan pada harga RM21.90 je.. Kalau tak ada masa nak cari dekat Watson..boleh beli secara online dekat website Watson...
Reading Time:

Ahad, Februari 25, 2018

4 Jenama Lipstik Menjadi Pilihan Saya
Ahad, Februari 25, 2018 7 Comments
4 Jenama Lipstik Yang Menjadi Kegemaran. Lipstik memang antara barangan makeup yang wajib ada pada seorang perempuan. Kalau tak ada memang tak berseri rasa makeup. So ada beberapa jenama yang memang zaza pakai dan suka kerana warnanya yang memukau..jom kita tengok..

TS BEAUTY

Ts Beauty dari TS Skin Solution merupakan jenama baru dan telah beberapa tahun di pasaran Malaysia.

TS mengeluarkan produk rangkaian set penjagaan wajah, minyak wangi dan terbaru adalah lipstik. Untuk pakai lipstik Ts ini, zaza suggest untuk pakai dulu pelembab bibir..

4 Jenama Lipstik Menjadi Pilihan Saya

Warnya yang pekat dan kering dibibir. Bertahan lama tanpa perlu rasa gelisah jika lipstik hilang ketika makan atau minum kerana ia kekal. Sesuai jika hadiri event-event tertentu.

4 Jenama Lipstik Menjadi Pilihan Saya

Koleksi warna-warna dari Ts ini juga memang tip top dan banyak pilihan warna yang cukup memukau. Untuk membersihkan bibir setelah oles Ts lipstik ini perlu gunakan tisu basah. Dijual pada harga RM 29.90 sahaja. Lipstik Ts boleh dibeli melalui Instagram @tsbeauty_official


EPHYRALIPS

Ephyra merupakan jenama dari Malaysia sejak 2012 dan telah menerima anugerah Super Health Brand Asia Pasific. Produk juga berdafta dengan KKM, mempunyai sijil HALAL JAKIM dan lulus ujian makmal. Duta bagi produk Ephyra adalah Memey Suhaiza dan Norman Hakim.

Selain mempunyai produk penjagaan wajah, Ephyra juga mempunyai produk kosmetik iaitu lipstik. Untuk kali ini zaza nak share 5 warna Ephyralips yang menjadi kesukaan zaza.

Kenapa Ephyralips menjadi pilihan zaza..?

4 Jenama Lipstik Menjadi Pilihan Saya
Antara 5 koleksi warna milik zaza.. cantikkan you all..

Ini kerana Ephyralips mempunyai kandungan Jojoba Oil dan Vitamin E yang dapat melembapkan dan merawat bibir kering. Paling zaza suka sebab senang nak cuci. Jadi bila zaza keluar kemana-mana dan bila nak solat, tambahan pula waktu tu nak cepat..so hanya guna tisu basah oles kan saja beberapa kali dah hilang. Tak perlu nak tonyoh kuat-kuat sampai bibir boleh terluka. Ephyralips juga ringan dan tidak berminyak.

4 Jenama Lipstik Menjadi Pilihan Saya

Harga pasaran Ephyralips pun murah RM30. Ini antara 5 warna kesukaan zaza iaitu Taffy Pink, Whisper Nude, Summer Blaze, Madly Brown dan Lolly Peach. Kelima-lima warna yang menjadi trend pilihan sekarang.

Ephyra mempunyai 10 warna kesemuanya..Yang berminat untuk membuat pembelian boleh whatsapp 0146620449. Koleksi warna lain boleh lihat di instagram @zaza_ephyra

SILKYGIRL

Brand yang memang terkenal sejak dulu lagi..zaza pun pengemar barangan Silkygirl terutamanya bedak dan lipstiknya. Ada beberapa koleksi warna lipstik yang jadi kegemaran zaza dan semestinya warna pink-pink dan nude.

Silkygirl ni banyak jenis lipstik dan salah satu yang gemar zaza beli adalah Matte Fever Lipscolor Balm ( dalam gambar batang hitam ). Lips jenis ini diperkaya dengan Minyak Bunga Calendula, Vitamin E dan juga Ekstrak Mulberry Putih. Ia juga bebas dari paraben.

Mempunyai 6 pilihan warna yang memang cantik. Lipstik Silkygirl boleh didapati di Watson.

4 Jenama Lipstik Menjadi Pilihan Saya

IN2IT

IN2IT..sememangnya semua sudah mengenali jenama ini. IN2IT juga merupakan jenama kegemaran zaza kerana selain kualitinya yang memang bagus, harganya pun murah.

4 Jenama Lipstik Menjadi Pilihan Saya

Kandungannya diperbuat dari Luffa Seed Oil,Sea Grass dan juga mempunyai Vitamin E. Jenama IN2IT ini boleh didapati di Watson atau Guardian.

Tapi dekat tempat zaza lipstik ni selalu juga cepat habis..harga zaza dah lupa..Apa pula lipstik kegemaran korang?

Reading Time: