Tuesday, April 04, 2017

IJM Land Half Marathon 2017 Bakal Kembali Mengegarkan Seremban 2

IJM Land Half Marathon 2017 Bakal Kembali Mengegarkan Seremban 2. Seperti tahun lalu, IJM Land Half Marathon 2017 sekali lagi akan diadakan pada 13 Ogos 2017 di Dataran Centrio, Seremban 2. Pada tahun ini, IJM Land Half Marathon mensasarkan sebanyak 7000 penyertaan yang akan terlibat di seluruh negara.

Sidang Media majlis pelancarakan IJM Land Half Run Marathon 2017 ini telah dumulakan oleh Pengurus Besar IJM Land Berhad ( central region ) iaitu Dato' Hoo Kim See dan Pengarah Jualan dan Pemasaran Yakult ( Malaysia ) Sdn Bhd iaitu Mr Minoru Osada. Untuk pengetahuan semua, Yakult merupakan Platinum Sponsor bagi IJM Land Half Marathon 2017.

IJM Land Half Marathon 2017 Bakal Kembali Mengegarkan Seremban 2

Ujar Dato' Hoo semasa di dalam majlis pelancaran itu, acara marathon kini mendapat sokongan dari ramai orang sekaligus ia menjadi platform ;fundraising; amal bagi tahun ke 3 secara berturut-turut yang disalurkan kepada 2 pertubuhan kebajikan iaitu Malaysia Lysosomal Disease Association ( MLDA ) dan Pertubuhan Hospice Negeri Sembilan ( Hospice )

Menggunakan tagline "Run Together, Bond Stronger", IJM Land Half Run Marathon 2017 telah menyediakan beberapa kategori larian iaitu Larian 21KM ( Half Marathon ), 10KM untuk lelaki dan wanita yang berusia 18 tahun ke atas dan 10KM bagi lelaki dan perempuan berumur 12 tahun ke bawah

IJM Land Half Marathon 2017 Bakal Kembali Mengegarkan Seremban 2

Dalam acara ini, Anugerah "Grand IJM Land Half Marathon Trophy" akan diberikan kepada pelari terpantas manakala anugerah "Challange Trophy" akan diberikan kepada pelari antara terpantas dalam kategori masing-masing. Peserta juga akan menerima goodie bag dan barangan dari Yakult dan beberapa penaja lain jika berjaya menamatkan larian. Turut menerima Custome made Finisher Medal dan sijil penghargaan. Bukan itu sahaja, Acara ini juga turut menyediakan hadiah cabutan bertuah bernilai lebih RM10,000. Tshirt Custome-Made Ultron Micro-dry Finisher Tee akan diberikan kepada pelari  21KM yang menamatkan larian.

IJM Land Half Run Marathon 2017 juga akan dimeriahkan lagi dengan acara seperti bergambar di photo booth, bergambar bersama selebriti Malaysia dan duta Yakult. Turut terlibat seperti badut, popcorn, aiskrim, belon percuma dan cotton candy.

IJM Land Half Marathon 2017 Bakal Kembali Mengegarkan Seremban 2

Bagi orang ramai yang hadir, boleh juga melakukan pemeriksaan percuma seperti Glusoce Test, Tekanan Darah, rawatan Physio dan Cholesterol Test oleh Columbia Asia Hospital Seremban bersama Befrienders Seremban.

IJM Land Half Run Marathon 2017  turut disokong oleh TDK, BMW Millennim Welt Seremban, 100 Plus, Ice Mountain, Ultron, Sin Chew Daily, The China Press, Colombia Asia Hospital Seremban, Alpro Pharmacy, EC Pixels, McDonald's, Spoon Health, 2XU,Biotech USA, Rock Tape, Nestle Milo, Nestle Fitnesse dan Maydin Seremban 2.

Jadi buat semua, mari kita sertai acara ini. Mereka yang berminat sertai boleh segera membuat pendaftaran di www.ijmlandrun.com. Pendaftaran tamat pada 31 Mei 2017. Sumber - Khirkhalid.com



Friday, February 27, 2015

Glucos Cut - GC Tea Penawar Diabetes Terbaik


GLUCOS CUT TEA adalah minuman tea yang mengandungi 100% bahan herba semula jadi. Glukos Cut sangat sesuai diambil untuk mereka yang mengambil berat tentang gula darah, masalah kegemukan dan  yang kurang bersenam.

Ia juga merupakan penawar terbaik bagi mengatasi masalah kencing manis ( diabetis ) dan dapat membantu mengatasi serta mengawal masalah berat badan berlebihan.


Glucos Cut - GC Tea Penawar Diabetes Terbaik


GLUCOS CUT mengandungi herba yang mempunyai "bukti saintifik terbaik" mengikut apa yang dirumuskan oleh National Library of Medicine (NLM) dan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH). 

Ramuan Bahan Dan Fungsinya

GLUCOS CUT (  GC Tea )  mengandungi bahan yang sangat baik. Kandungannya adalah :

  • Teh Hijau - Kandungan EGCG di dalam teh hijau menghalang tindakan enzim yang dipanggil alpha-amylase yang memecahkan karbohidrat kepada gula ringkas. Ia juga dapat membantu meningkatkan metabolism tubuh badan dan membantu membakar lemak.
  • Gymnema sylvestre  - Asid Gymnemic menyelaputi reseptor rasa bermula dari mulut sehingga usus seterusnya mencegah penyerapan molekul gula oleh usus. Ia juga menghalang pengaktifan molekul gula di dalam makanan. Keputusannya kita dapat melihat penurunan kadar gula dalam darah. Menghindarkan kepada ketagihan gula. 
  • Mulberry - Menghalang metabolisme usus disaccharides (terutama sukrosa, gula) dengan itu menghadkan jumlah glukosa yang memasuki peredaran darah
  • Rooibos - Aspalathin sebatian aktif merangsang pankreas beta-sel untuk merembeskan insulin untuk menukarkan gula kepada tenaga.
  • Peppermint - Perasa "Mint", herba untuk menenangkan dan menghilangkan stress.
  • Daun Stevia - Merupakan pemanis semulajadi, tiada kalori, tiada gula. Meneurut kajian, stevia dapat mengawal paras gula dalam darah dan juga meningkatkan fungsi pankreas. Ia merupakan pemanis terbaik untuk penghidap diabetes.

Glucos Cut - GC Tea Penawar Diabetes Terbaik



Kebaikan  GLUCOS CUT (  GC Tea ) 

  • Mengelakkan pengambilan gula berlebihan dalam makanan dan minuman seharian.
  • Mengurangkan risiko penyakit dan bahaya diabetes
  • Mengawal tahap glukosa darah
  • Mengawal dan mengatasi masalah berat badan
  • Membantu mengatasi mengatasi masalah berkaitan usus seperti sembelit.
  • Mengurangkan risiko penyakit kronik seperti kanser.

Glucos Cut - GC Tea Penawar Diabetes Terbaik


Siapa Yang Boleh Ambil 

  • Pesakit yang menghidap kencing manis atau diabetes
  • Mereka yang mahu menurunkan berat badan
  • Mereka yang ingin menjaga kesihatan
  • Mereka yang ingin kelihatan kekal lansing

Cara Minum

Masukkan seuncang yang baru ke dalam air panas (300ml) dan celup untuk beberapa minit. Setiap uncang boleh digunakan sebanyak 2-3 kali, jangan tambah gula atau madu.


Testimoni Pengguna 


Glucos Cut - GC Tea Penawar Diabetes Terbaik

Glucos Cut - GC Tea Penawar Diabetes Terbaik

Glucos Cut - GC Tea Penawar Diabetes Terbaik

Harga : RM130 ( SM ) / RM140 ( EM )
Kuantiti : Sekotak 60 Sachet
Kegunaan : 1-2 Sachet Sehari

Untuk membuat pembelian anda boleh terus menghubungi facebook saya di Sini


Sunday, May 11, 2014

Secret Laxing Produk Pelansingan Dan Penurunan Berat Badan

Secret Laxing Produk Pelansingan Dan Penurunan Berat Badan

Secret Laxing Produk Pelansingan Dan Penurunan Berat Badan - Bagi anda yang mencari produk pelansingan dan penurunan berat badan, Secret Laxing adalah produk pilihan yang sesuai untuk anda.

Tahukah anda, Malaysia merupakan negara Top 5 di Asia yang memiliki penduduk obesiti teramai. Kini Produk Secret Laxing hadir bagi membantu anda mengawal dan menurunkan berat badan dengan selamat.

Secret Laxing merupakan produk perlansingan badan yang mengabungkan berbagai aspek pengurangan lemak tubuh dalam satu botol secara sihat, mudah dan efektif.

Mengandungi bahan seperti Honey, Prune, Delima, Goji Berry, Sireh, Beet Root, L- Carnitine, Senna Leaf, Garcinia Cambogia, Green Tea, Acai Berry, Dandelion, White Kidney Bean, Grape Extract,  dan Rose Water.


Tahukah anda Secret Laxing dapat membakar lemak 7 kali ganda!

Antara kelebihan dan khasiat pengambilan Secret Laxing :

  • Membantu mengawal berat badan dan membentuk tubuh yang ideal
  • Membantu mengecilkan lingkaran pinggang dan merampingkan perut
  • Green Tea membantu menormalkan kolestrol dan gula darah
  • Membantu mengawal rasa lapar
  • Membantu meningkatkan pembakaran kalori dan lemak tubuh ( thermogenic ) agar terjadi penurunan massa lemak dan meningkatkan massa otot
  • Membantu meningkatkan energi dan stamina
  • Mengandungi serat konsentrat untuk membantu melancarkan proses buang air besar dan memperbaiki sistem pencernaan tubuh
  • Sebagai anti-oksidan dan mengoptimalkan proses detoks racun dan memperbaiki sistem pencernaan
  • Membantu memperbaiki penampilan tubuh dan mengencangkan otot
  • Membantu mencegah timbulnya penyakit berbahaya
  • Membantu menjaga kesihatan mata dan kulit serta menjadikan tubuh awet muda
  • Membantu meningkatkan metabolisma pembakaran lemak menjadi energi

Secret Laxing Produk Pelansingan Dan Penurunan Berat Badan


Cara Pengambilan Secret Laxing ( Kandungan botol 250ml )

  • Boleh diminum terus
  • Boleh diambil setiap hari
  • Digalakkan untuk mengambil 2 sudu besar 2 kali sehari sebelum makan atau bersenam

Banyakkan meminum air masak dan buah bagi melancarkan sistem metabolisma dalam tubuh. Sesuai diambil dari umur 18 tahun hingga 50 tahun.

Jangan makan lebih dari yang dianjurkan. Bagi wanita hamil, menyusui dan mempunyai penyakit seperti tekanan darah tinggi, gastrik dan gangguan jantung dilarang mengambil suplemen Secret Laxing ini.

Ini kerana ramuan tidak membahayakan tetapi sebarang suplimen tidak boleh dimakan oleh ibu hamil kerana dikhuatiri membahayakan bayi dalam kandungan. Sekiranya ingin mengambil, sila dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

Selain itu hindari juga meminum minuman bersoda dan beralkohol kerana ia dapat mengurangkan kesan produk.


Harga Produk Yang Berpatutan

Secret Laxing juga menawarkan harga produk yang amat berpatutan dan boleh dimiliki oleh sesiapa sahaja. 
Semenanjung : RM 33.00 / Sebotol
Sabah/Sarawak : RM 39.00/ Sebotol
Brunei : BRD18.00/Sebotol
Singapore : SGD18.00/Sebotol

Bagi anda yang berminat untuk mencuba dan merasainya, serta mempunyai sebarang pertanyaan mengenai produk ini,  boleh melawat facebook fanpage berikut :


Jom Cuba!






Thursday, April 24, 2014

Placenta White Produk Pemutihan Dan Rawatan Kulit Dari Nikko



Placenta White Produk Rawatan Kulit Dari Nikko, placenta white, produk nikko

Placenta White Produk Pemutihan dan Rawatan Kulit By Nikko 4 In 1

Kalau dah nama perempuan, pasti suka dan memang mementingkan kulit putih dan cantik. Saya pun sama lah juga. Kulit saya pun kerap bermasalah. Bermusim. Kejap ok kejap tak ok.

Jadi untuk anda yang inginkan kulit putih dan cantik, ada produk baru yang boleh anda cuba. Tiada lagi parut, jerawat dan kulit berminyak iaitu produk Placenta White By Nikko. Produk ini baru sahaja dilancarkan pada bulan April 2014. Walaupun masih baru, namun produk ini telah mendapat sambutan dan mempunyai pengikut tersendiri.


Diformulasi Dengan Tiga Elemen Aktif

Placenta White By Nikko mengabungkan tiga eleman aktif seperti :

Glutatione dan Collegen - yang dapat membantu memutih dan mengebukan kulit.

Vitamin C - dapat membaiki kulit berparut dan anti jerawat.

Protein Salmon Placenta -  yang berfungsi melambatkan monopous dan anti aging.

Produk ini halal, lulus ujian makmal dan sedang menunggu sijil dari KKM.Malah ia dihasilkan dari kilang bertaraf GMP.


Placenta White Produk Rawatan Kulit Dari Nikko


Fungsi dan Kebaikan Pengambilan Placenta White

Dengan pengambilan satu botol Placenta White, ia dapat membantu :


  • Memutihkan muka dan seluruh badan
  • Mengecilkan ruang pori
  • Mencegah dan menghilangkan jerawat
  • Membaiki struktur kulit
  • Melambatkan proses penuaan dan monopous
  • Menambah tenaga
  • Menegang dan mengebukan kulit

Salmon Placenta ( extrak protein placenta ikan salmon ) yang sangat berkesan untuk melambatkan proses penuaan wajah dan monopous. Pengambilan produk yang mengandungi anti - aging yang beterusan akan menjadikan kulit cantik dan bertahan lama.

Placenta White Produk Rawatan Kulit Dari Nikko
Fungsi Salmon Placenta

Glutathione sememangnya bahan yang sangat popular dan meluas penggunaannya dalam produk kecantikan dan kesihatan kerana ianya terbukti sangat berkesan untuk kecantikan dan kesihatan kulit wajah.

Placenta White Produk Rawatan Kulit Dari Nikko
Fungsi Glutatione
Vitamic C ( ascorbic acid ) yang sememangnya anda sudah ketahui ia merupakan bahan yang disyorkan oleh para saintis dalam produk penjagaan wajah kerana sangat penting dalam badan manusia malah bagus sekali untuk kesihatan tubuh secara amnya.


Placenta White Produk Rawatan Kulit Dari Nikko
Fungsi Vitamin C
Collagen menghasilkan asid amino bagi membina struktur tisu penyokong. Hasilnya kulit kelihatan gebu dan awet muda.

Placenta White Produk Pemutihan Dan Rawatan Kulit Dari Nikko
Collagen


Cara Pengambilan Placenta White

Produk ini mengandungi 60 tablet (perisa strawberry ). Satu botol Placenta White bertahan untuk kegunaan selama satu bulan. Pengambilan adalah 1 biji selepas sarapan pagi dan 1 biji selepas makan malam.

Boleh Diambil Oleh Ibu Mengandung

Placenta White boleh dihisap atau ditelan dengan air.  Yang bestnya ia juga boleh diambil oleh ibu mengandung, ibu menyusu dan juga wanita yang haid. Hanya perlu mengurangkan pengambilan minuman berkafein dan banyakkan meminum air masak.


Testimoni Pelanggan Dan Kesan Pengambilan

Beberapa feedback dari pelanggan yang telah pun mengambil Placenta White :


Placenta White Produk Rawatan Kulit Dari Nikko

Placenta White Produk Rawatan Kulit Dari Nikko

Kesan secepat 10 hari. Bagi yang mengalami masalah yang teruk dan berminyak, mengambil sedikit masa untuk pulih. Yang penting anda kena bersabar. Tak lupa bacalah doa dan juga selawat semasa hendak memakan. Insyaallah, kesannya nanti anda boleh lihat.

Lihat perbezaan salah seorang pengguna Placenta White ini. Dari kulit berjerawat, sekarang dah licin dan mulus gitu. Anda tak rasa nak cuba ke?

Placenta White Produk Pemutihan Dan Rawatan Kulit Dari Nikko


Harga Produk Yang Berpatutan

Dengan harga yang berpatutan RM90 sebotol bagi Semenanjung dan RM95 Sebotol bagi Sabah / Sarawak. Rasanya tak rugi pun untuk anda mencuba produk ini. Malah juga penghantaran adalah percuma.

Placenta White Produk Pemutihan Dan Rawatan Kulit Dari Nikko

Tak usah bimbang sebab ianya 100% halal, 100% selamat dan 98.9% berkesan.Jom cuba Produk Placenta White By Nikko 4 In 1 ini. Untuk Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, anda boleh melayari :

Telefon : 013 - 3633 244

Anda juga berpeluang untuk menjadi Agen Dropship produk ini, tanpa sebarang modal. Komisen sebanyak RM20 setiap jualan. Cukup tinggi bagi anda yang menghargai peluang ini. 

Untuk menjadi dan menyertai agen dropship, anda boleh sertai group perbincangan di DropshipNikko


Putih Dan Cantik Idaman Wanita
Placenta White Produk Yang Sesuai Untuk Anda
Harga Berpatutan, Halal, Selamat Dan Berkesan
Yok Cuba, Sambil Makan Boleh Jana Pendapatan..


Blogpost review ini merupakan contest Placenta White By Nikko yang dianjurkan oleh Terbaik Network. Dan ditaja oleh Placenta White By Nikko, Farisya Anastasya dan juga Farid Laham.

Untuk sertai blogpost review ini boleh klik SINI





Friday, April 11, 2014

Dewy Extra Whitening Untuk Kulit Cantik Dan Sihat

Dewy Extra Whitening Untuk Kulit Cantik Dan Sihat

Tak sangka pula dapat produk kecantikan DEWY dari blogger Azney Shamsuddin. Terima kasih sangat sebab bagi ini pada saya. Pertama kali saya dengan produk ini. Rasanya dan bau memang sedap. Macam vitamin C perisa oren. Tapi DEWY ni bentuk serbuk. Memang sedap sangat la saya rasa, macam nak telan habis je. Hehee..

Artis Zila Bakarin pun ada makan DEWY ni. Saya baru je mula nak cuba. Teringin juga gebu dan halus mulus gitu.

Kebaikan produk DEWY Extra Whitening :

  • Menghilangkan jerawat
  • Melindungi kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan minyak di muka
  • Mengembalikan kelembutan dan keanjalan kulit
  • Menyingkirkan toksin dan mencantikkan kulit
  • Menyegarkan kulit agar tidak kusam
  • Mengurangkan pigmen dan parut
  • Mengecilkan liang pori supaya supaya wajah nampak licin
  • Memberi tenaga, menjauhkan keletihan dan kelesuan
  • Menguatkan kuku dan sendi
  • Menyihatkan gusi dan mata
  • Menguatkan akar rambut dan mengurangkan keguguran rambut

Produk DEWY Extra Whitening ni mengandungi bahan utama seperti Bunga Sakura dan Camu-Camu ( Buah yang mempunyai vitamin C yang tinggi lebih dari buah oren ) dan bahan lain seperti Beeswax, multiple Stemcell, Tomato, Kiwi, Apple, Papaya, Acerola Cherry, Grapeseed Extra, Hyaluronic Acid, Hydrolized Collagen, Pearl Powder, L-Gluthatione, Maqui Berry, Blue Berry, Strawberry dan Cranberry.






Cara pengambilan DEWY Extra Whitening hanya dengan mengambil setengah sudu dan terus dimakan 1-2 kali sehari. Pagi dan sebelum tidur dan minum air masak secukupnya.

Yang bestnya, ia boleh dicampur ke dalam minuman berperisa.

Memang pada saya ia sangat sedap. Harga RM85 bagi Semenanjung manakala RM90 bagi Sabah/Sarawak.

Kalau anda dan juga sahabat saya ingin mencuba, boleh dapatkan dari +Azney Shamsuddin [Blogger Azney Shamsuddin] Selain DEWY, Azney pun turut menjual pelbagai produk kesihatan dan kecantikan.

Tak sabar saya nak lihat kesan pada wajah. Kulit saya ni jenis berminyak dan tak bermaya sikit. Pula tu jenis jerawat susah nak hilang. Kalau licin pun sekejap lepas tu akan naik balik. Huh.. memang sekarang ni kena jaga betul-betul. Perempuan mana tak nak kulit cantik berserikan? hehe..

Oklah, sekian. Jumpa lagi.Assalamualaikum...



Thursday, February 27, 2014

Kulit Terbakar Dan Pertama Kali Dengan Ephyra



Baru beli hari ini cuba  Ephyra pula..heeee

Sebelum ini, saya sudah cuba pelbagai produk untuk muka.Iya la dah nama pun perempuan. Suka kecantikan. Tengok produk tu, orang pakai mulus-mulus mula la hati pun nak juga.

Saya mula beli bedak tanaka. Ok je sepanjang pakai.kemudian femes dengan wonderglow. Maka apa lagi cuba lah. Dalam tempoh seminggu tak silap saya pakai campur dengan tanaka.Kiranya pagi tanaka, malam wonderglow.

Lepas tu, saya berbual dengan kawan, jiran sebelah rumah.Sambil menikmati makan laksa.Malam tu saya pun macam biasa pakai wonderglow.

Esok pagi terkejut saya bila lihat muka saya terbakar. Satu muka merah teruk. Naik jerawat.

Saya cuba tutup muka dengan tanaka. Ya la, nanti mak nampak kena marah pakai macam-macam. Jadi saya fikir bila pakai tanaka akan hilang. Tiba hari kedua, lagi teruk. Akhirnya saya pun terus cakap pada mak. Saya cakap mungkin alergi makan.

Tapi sepanjang hidup saya, saya tak pernah alah pada makan. Dan saya fikir mungkin disebabkan produk yang saya guna itu penyumbang utama.

Akhirnya, kena cocok dengan doktor.

Kulit saya yang terbakar dulu - kejadian bulan 11/2013 ( boleh lihat beza kulit asal dengan kulit kemerahan )

Mungkin tak jelas. Dan hanya sebelah pipi saja saya tunjukkan. Kalau tengok muka penuh, anda pun gerun.

Lepas 2 hari kena cucuk, alhamdulillah.Kulit kembali normal. Produk yang saya pakai tu terus buang. Takut dah nak cuba.

Sekarang, setelah sekian lama, saya berani sekali lagi untuk mencuba produk minuman. Ephyra. Anda pun mesti kenal produk popular ni kan.

Jadi, sesi percubaan ini akan dimulakan pada hari ni. Saya beli yang trial dulu. Nak lihat. Anda yang dah cuba, jom kongsi dengan saya kesan bila anda guna. Saya cukup teruja. Moga saya dapat kulit yang sihat dan mulus-mulus gitu...



Monday, May 06, 2013

Azza's Cold Powder By Azza Elite

Azza's Cold Powder By Azza Elite


Assalamualaikum,

Tamat sudah demam PRU.Masing2 dah pun tahu keputusan malam tadi.Oh ya sekarang ni ramai artis zaza tengok buat bisnes.Ligat betul cari duit.Yang terbaru pelakon azza.terbaca kisah dia kat paper yang sekarang ni dah buat bisnes bedak sejuk...tahniah =) Kot boleh cuba lepas ni kan.Zaza pun suka pakai bedak sejuk ni.Harga pun murah yang azza ni jual.kalau sekarang zaza pakai bedak sejuk biasa yang femes zaman remaja dulu..harga rm 3.90 tuh.

Tengok kat facebook, pelakon izreen azminda pun ada beli jugak.Pasni boleh la tukar dan cuba yang azza pulak, hekhek..




sumber : facebook

eh2, zaza pun ada juga buat bisnes part time dengan kakak.Dah lama juga lah..bantu bantu je..so kena rajin dan kumpul duit banyak2 sebab impian nak ada bisnes sendiri.Kang lepas kahwin,ikut suami tak join la bisnes kakak ni.So senang jugak kan dah ada bisnes sendiri.Impian tu nak ada butik...mudah2an ALLAH kabulkan tak sekarang mungkin 3-5 tahun akan datang =)