Wednesday, March 30, 2016

PENCARIAN BLOGLIST BLOG TENGKUBUTANG.COM 2016

Nak join klik SINI

Hai korang..jom join pencarian bloglist blog Tengkubutang

So, sape nak join, Sila ikut syarat bawah ni yea.. 

1.) Mesti Follow Blog tengkubutang.com ni yea! (wajib)

2.) Buat entri bertajuk "PENCARIAN BLOGLIST BLOG TENGKUBUTANG.COM 2016", dan letak gambar banner Kucen comel atas ni.. heee.. .. 

3.) Pastikan banner korang ada backlink ke blog ni yea.. Mean bila klik banner akan terus ke entri Segmen ini..

4.) 
 LIKE Komen tengkubutang di...  ..Tengok cara2 nya dibawah : 
Buka Page Kedai Kami.. pastu..

1 - Like Page "Kedai Kami"

2 - Cari komen Tengkubutang Miaw 
(nak senang, kalau guna komputer, tekan Ctrl + F, search/taip TB, dan Enter.. 
nampak ada higlight kuning TB tu, klik LIKE kat komen tu.. 

3 - Jangan lupa tauu.. klik LIKE komen Tengkubutang Miaw, 
nanti teman check balik.. hehe..

5.) dah LIKE? Paste kan korang punya link entri penyertaan (blog) korang kat ruangan komen entri tersebut.. 

Tarikh TAMAT :

Bila-Bila Masa

Monday, March 23, 2015

Contest Hadiah Wang Tunai & iPhone 6 Letsmasak.Com

Contest Hadiah Wang Tunai & iPhone 6 Letsmasak.Com | Hai..Nak ajak rakan-rakan blogger untuk sokong dan sertai satu contest yang dianjurkan oleh Letsmasak.com dan disokong oleh kelab Komuniti Haiblogger! www.haiblogger.com

Sebelum tu nak kenalkan pada korang apa itu Letsmasak . Letsmasak merupakan satu laman komuniti yang diwujudkan bertujuan untuk korang berkongsi resepi sekaligus menjana pendapatan darinya.

Apabila korang berkongsi resepi, korang akan mendapat mata atau point. Dengan point tersebut korang boleh tukar atau tebus kepada wang tunai. Setiap 100 point bernilai RM1.00. Menarik kan? Satu resepi yang dihantar anda akan mendapat 50 point..

Sempena dengan mewujudannya, Letsmasak kini sedang membuat satu contest yang hadiahnya berupa wang tunai dan iPhone 6...

Contest Hadiah Wang Tunai & iPhone 6 Letsmasak.Com

Untuk menyertai kontes ini, korang kena daftarkan diri di Letsmasak *klik kemudian isi maklumat korang di bahagian dashboard * klik dasboard dan edit profile.. buat step dibawah..perlu capai sekurangnya 50%

Menangi iPhone 6 Plus Dan Wang Tunai Di LetsMasak.Com

Bila dah buat step ni, so korang bolehlah buat entri review tentang Letsmasak..terangkan bagaimana boleh buat duit dengannya. lepastu submit entri tersebut di Sini ( korang kena log masuk dahulu )

Siap buat entri, dapatkan link referral korang di bawah sekali

Menangi iPhone 6 Plus Dan Wang Tunai Di LetsMasak.Com

Gunakan link tersebut untuk mengajak rakan-rakan lain juga menyertainya.

Jom la rebut peluang ni..kalau nak berjaya, kena usaha bersungguh-sungguh kan..mana tahu ada rezeki korang nak memang.. untuk daftar  klik Sini

Keterangan lanjut boleh baca Sini * korang perlu log masuk dahulu

Semoga berjaya... =)



Sunday, October 05, 2014

Royal Sweetener Stevia atau Pemanis SemulaJadi Stevia


Pemanis SemulaJadi Stevia | sebut tentang Stevia mungkin masih ada yang belum tahu tentangnya, namun begitu Stevia kini sudah mula dikenali sebagai penganti gula. Stevia adalah sejenis pokok di mana daunnya digunakan sebagai pemanis sejak dulu kala. Stevia juga tidak mengandungi kalori.

Stevia antara spesis herba daripada keluarga bunga matahari. Ia berbatang lembut, daunnya berbentuk bujur dan mengerutu dan mengeluarkan bunga kecil berwarna putih.

Antara beberapa kebaikan Stevia adalah seperti meningkatkan kadar tenaga dalam tubuh, membantu menurunkan tekanan darah, mengimbangkan kandungan gula dalam badan, melawaskan pembuangan air kecil, dapat mengawal berat badan berlebihan, membantu melicin dan memutihkan kulit serta awet muda.

Royal Sweetener Stevia atau Pemanis SemulaJadi Stevia
Pokok Stevia - Kredit Gambar leads

Dengan kebaikan Stevia ini, syarikat RCC Global Sdn Bhd telah mengambil alternatif menghasilkan produk Royal Sweetener Stevia atau Pemanis SemulaJadi Stevia. Ia didatangkan di dalam botol 10 ml.

Royal Sweetener Stevia atau Pemanis SemulaJadi Stevia ini mengandungi ekstrak dari daun Stevia. Malah hasil yang diperolehi jika menggunakannya adalah 300 kali lebih manis dari gula biasa.

Royal Sweetener Stevia atau Pemanis SemulaJadi Stevia
Stevia
Kajian klinikal yang dijalankan menunjukkan Stevia sangat berguna sebagai penganti gula.

Cara Kegunaan Royal Sweetener Stevia atau Pemanis SemulaJadi Stevia


Royal Sweetener Stevia atau Pemanis SemulaJadi Stevia


Menggunakan Royal Sweetener Stevia atau Pemanis SemulaJadi Stevia sangat mudah.. Caranya adalah :

  • Satu titis Royal Sweetener Stevia atau Pemanis SemulaJadi Stevia bersamaan tiga sudu teh gula pasir.
  • Pengguna dinasihatkan untuk menggantikan 100% penggunakan gula tebu biasa dengan dengan Royal Sweetener Stevia untuk mendapatkan hasil yang terbaik
  • Pengguna boleh menggunakan Royal Sweetener Stevia di dalam semua jenis minuman  dan masakan mengikut citarasa sendiri tanpa bimbang akan kesan buruk  seperti penggunaan gula tebu.
  • Amalkan setiap hari sekurang-kurangnya 1 liter air masak atau air mineral atau boleh dibancuh bersama air teh, kopi dan lain-lain.

Testimoni Pengguna

Berikut adalah video testimoni pengguna yang telah menggunakan Royal Sweetener Stevia atau Pemanis SemulaJadi Stevia. Tonton dan dengar pengalaman mereka yang mengamalkan Royal Sweetener ini dalam kehidupan mereka.

Selebriti seperti Azlee Senario juga turut menggunakan produk ini.


Royal Sweetener Stevia atau Pemanis SemulaJadi Stevia
Azlee Senario

Bagi anda yang nak cuba dapatkan produk ini dan mengetahui harganya, boleh hubungi pejabat RCC Global Sdn Bhd di talian :

Telefon : 07 232 5935

Waktu urusan dari 10.00 pagi sehingga 6.00 petang.


Kontest Review Royal Sweetener Stevia atau Pemanis SemulaJadi Stevia

Entri ini merupakan kontes review produk Royal Sweetener Stevia atau Pemanis SemulaJadi Stevia yang dianjurkan oleh Steviamanis.com

Kontest ini berlangsung selama 3 bulan dan tamat pada 28/12/2014.

Setiap pemenang akan dibayar untuk membuat review khas tentang produk mereka.


  • Satu artikel terbaik akan memenangi wang tunai RM50  + satu botol Royal Sweetener Stevia 10 ml yang bernilai RM50
  • 9 saguhati yang akan memenangi RM30 bagi peserta yang bertuah
Jadi jangan tunggu lagi... sertai kontes review ini di Sini

Selamat mencuba dan semoga berjaya....





Saturday, August 23, 2014

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger


iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger |  Jangan kata beli, nak sentuh pun belum tentu lagi..ternganga aje la bila tengok. Nak miliki tahun depan pun belum tentu, tapi kalau berusaha, pasti boleh dapat punya. Dan sebab keinginan itu jugalah, saya cuba cabar diri saya untuk sertai satu kontes bagi memenangi Iphone 5S yang menjadi impian saya dan juga rakan yang lain.

Dianjurkan oleh Denaihati.com. Cabaran untuk mendapatkan Iphone 5S ini perlu melalui beberapa tugasan. Entri ini merupakan tugasan pertama. Di mana peserta perlu menulis entri dengan tajuk iPhone 5S Gajet Impian Setiap Blogger dan pengisian entri bebas.  Jadi saya kena rebut peluang ini...kena cuba dan terus mencuba.

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger
iPhone 5S yang bakal dimenangi

Hari ini ketika keluarga lain sudah tidur, saya gigih nak siapkan tugasan ini. Saat sedang menaip, terbayang saya alangkah saya mampu memiliknya. Alangkah seronoknya kalau iPhone ini saya yang punya. Saya suka merakam keindahan alam. Dengan iPhone ni, kalau saya dapat saya mahu mengambil gambar keindahan alam sepuas-puasnya. Boleh la saya kongsikan hasilnya di blog nanti. Tengok sajalah hasil kualiti gambar dari iPhone 5S ini. Cantik betul. Jelesnya saya..Entah bila saya boleh ambil gambar secantik begini.. maklum sajalah, telefon yang saya pakai sekarang pun biasa-biasa saja. Tak mampu menandingi kualiti yang ada pada iPhone 5S ini.

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger, kualiti gambar iphone
Kualiti Gambar - kredit Apple.com
kualiti gambar iphone
Kualiti Gambar - kredit Apple.com
Selain kualiti gambar yang cantik dengan kamera 8 Megapixel iSight, duel LED Flash, iPhone 5S menjadi idaman saya dan  rakan blogger yang lain kerana ciri-cirinya yang memiliki beberapa keistimewaan lain. Antaranya saya ringkaskan di sini 

Touch ID
  • Mempunyai Touch ID - iaitu pengimbas cap jari pada butang Home yang membolehkan anda unlock telefon tanpa perlu memasukkan kata laluan.
  • Mengandungi cip pemprosesan berasakan 64-bit melalui cip A7 - Akses lebih pantas dan sokongan grafik dua kali lebih cepat dan laju.
  • Menggunakan iOS -  sistem operasi yang menakjubkan. Mudah untuk pengguna mengakses dengan cepat dan pantas.
  • 4 inci retina display
  • 3 pilihan warna emas, silver ( putih ) dan kelabu
  • Berat 112gram
Kalau anda nak tahu selanjutnya mengenai ciri-ciri iPhone 5S ini, anda boleh baca di Apple.com : iPhone 5S specs

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger | Dengan beberapa ciri yang menarik, pastinya iPhone 5S menjadi kegilaan sesiapa sahaja untuk memilikinya termasuk saya.

Namun begitu, harganya yang agak mahal belum mampu untuk saya dapatkannya.

Apapun, saya pasti jenama Apple yang sentiasa mengeluarkan telefon yang canggih akan terus bersaing menghasilkan telefon berteknologi tinggi di masa akan datang.

Bagi anda pula yang ingin merebut hadiah tiga unit iPhone 5S untuk tiga orang blogger, jangan lepaskan peluang anda untuk menyertai cabaran kontes iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger  yang akan tamat pada 24/8/2014.

Apa yang perlu anda lakukan adalah :

1. Tulis satu entri bertajuk iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger. Pengisian entri adalah bebas.
2. Buat satu backlink ke enti Denaihati
3. Entri tidak kurang daripada 300 patah perkataan
4. Masukkan senarai penaja dengan backlink

Untuk maklumat lanjut dan cara nak sertai, klik di SINI

Selamat mencuba dan semoga anda berjaya...






Friday, July 25, 2014

Ephyra Produk Minuman Yang Terbaik Buat Saya



Ephyra Produk Minuman Yang Terbaik Buat Saya

Inilah yang dinamakan tuah dan rezeki, alhamdulillah.. saya terpilih sebagai seorang pemenang antara 30 peserta untuk giveaway Ephyra Fasa 1 yang dianjurkan oleh Mialiana.com. Terima kasih Kak Mia dan juga buat pengasas Puan Amiza yang telah memilih saya untuk memenangi sekotak produk Ephyra bernilai RM197 dan juga tshirt eksklusif Ephyra. Hepi tahu.... Agak-agak boleh ganti Memey Suhaiza tak jadi duta produk? Hehehe, gurau aje...jangan marah haaa...




Sebelum ni, saya pernah minum Ephyra tapi yang trial punya. Sebab masa tu nak cuba-cuba dan lihat kesannya macam mana. Pun begitu, mungkin sebab kulit saya ni agak lambat nak pulih, dan tak sangka pula dapat hadiah giveaway tempohari, jadi saya terus la mengambil produk Ephyra ni..Cuba untuk 30 hari punya..

Ephyra Produk Minuman Yang Terbaik Buat Saya


Sepanjang saya mengambil Ephyra ni, memang best dan sedap sangat. Kenapa?? sebab rasanya macam oren. Memang saya suka dan jatuh hati. 

Jadi pada pendapat saya, Ephyra ni memang saya rasa produk yang baik untuk saya. Sangat sesuai. Sebabnya, sebelum minum Ephyra, kulit saya agak kusam. Nampak tak bermaya. Ada jerawat dan rasanya banyak wanita alami masalah jerawat dan juga parut bukan..Sejak saya mengamalkan minum Ephyra, banyak perubahan. Jerawat semakin kurang.. Yang paling syok tu bila anak buah saya sentuh pipi saya, dia cakap " eh ciksu, kulit ciksu rasa licin la "... heeee, kembang kejap hidung saya.. telek-telek cermin siap usap lagi pipi, betul ke sebab saya pun cuba sentuh pipi, terasa kulit dah mula nak licin...jerawat tu biasa la masih ada, tapi tak macam dulu...terasa segar kulit.

Ephyra Produk Minuman Yang Terbaik Buat Saya

Anda boleh tengok kulit saya sebelum dan selepas penggunaan selama sebulan  ( 30 hari ). Dan saya dah pun tanya pendapat rakan-rakan saya yang mana, mereka beri feedback, muka sebelum kelihatan agak kusam, dan muka selepas kelihatan nampak berseri dan flawless.. Itu kata mereka.. kata saya pula.. memang rasa perubahan kulit sekarang lebih comel gitu.. eceehhh..hehe.. Cumanya eyebag saya susah nak hilang dan mungkin kena terus kan mengambil supaya kesan eyebag tu nanti tak ada lagi.. Jadi memang kena bersabar lah.. dan teruskan minum supaya nanti kulit saya cantik macam Memey Suhaiza.. kan boleh jadi duta produk kedua lepas Memey.. eeeceehhh... ^_^

Cara saya ambil Ephyra ni hanya di waktu pagi saja. Punya lah nak jimat..mueheheh.. jadi selepas bangun tidur, saya minum 1 sachet. Kalau bulan puasa ni masa sahur la saya ambil...dan saya rasa lebih bertenaga..



Haaa, cuba anda pula yang merasai kesedapan dan keberkesanan Ephyra ni, pasti tak rugi. Dengan harga yang berpatutan. Anda memang patut cuba. Bila dah cuba anda pasti jatuh hati. Insyaallah...

Ok, pada anda yang nak tahu tentang produk Ephyra dan kesan, testimoni serta kebaikannya, anda boleh baca di entri INI dan  INI.

Untuk membuat pembelian dan maklumat lanjut anda boleh layari :

Official Website www.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com

Jom sama-sama cantik....yokkk


Saturday, May 03, 2014

Ephyra Untuk Cantik Sihat Dan Bertenaga

Ephyra Untuk Cantik Sihat Dan Bertenaga

EPHYRA UNTUK CANTIK SIHAT DAN BERTENAGA

Menjadi fenomena hangat masakini, kerana heboh diperkatakan akan keberkesanannya! Ramai pengguna yang dah cuba dan kagum dengan hasil yang menakjubkan. Pendek kata, memang jatuh cinta dengan EPHYRA, dan tak akan berpaling lagi!

Satu-satunya produk premium berkualiti tinggi khas untuk kecantikan kulit dan kesihatan dalaman, yang harus diminum oleh setiap orang, baik lelaki mahupun perempuan, yang bertindak dari dalaman, mencerahkan dan menyempurnakan kulit dari dalam, bukan saja untuk kulit muka, malah keseluruhan. EPHYRA sangat berkesan dalam mengembalikan keserian dan kelembutan kulit secara keseluruhan. 

EPHYRA, produk keluaran bumiputera buatan Malaysia yang berkualiti tinggi dan dijamin HALAL oleh Jakim dan diiktiraf selamat oleh KKM. Dengan ramuan berkualiti premium yang diadun bersama bahan semulajadi terbaik seperti kolagen ikan laut dalam, astaxanthin, acai beri, l-glutathione, gam akasia, serbuk tomato, bunga marigold dan acerolla cerry yang diimport dari seluruh dunia, dan dirumuskan di sini untuk menjaga tahap status selamat dan halal oleh badan JAKIM dan KKM di Malaysia, pastinya gabungan mantap yang memberikan 10 kali kuasa penyembuhan sel dalam badan, dan berupaya merangsang penjanaan sel-sel kulit baru, menyah toksin dalaman badan dan menyihatkan tubuh badan anda, serta memperbaiki tekstur kulit agar lebih halus, lembut dan muda!

RUMUSAN TERHEBAT, 100% BERKESAN!

Diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi membantu melambatkan penuaan kulit. Ia membantu menyerlahkan kecantikan kulit, menyihatkan dalaman anda, memberi tenaga berpanjangan, serta berupaya memulihkan sel tisu.

RASA YANG TERSANGATLAH SEDAP!

Mendapat pujian dari ribuan pengguna, supplement paling sedap di pasaran!! Sekali minum, rasa nak minum berkali-kali! Berperisa Tutti Frutti bukan sahaja enak diminum tetapi penuh dengan pelbagai khasiat untuk cantik, sihat dan bertenaga dalam satu masa.

Ephyra Untuk Cantik Sihat Dan Bertenaga


TANPA BAHAN TAMBAHAN

Disahkan HALAL oleh Jakim, dan SELAMAT oleh KKM. 100 % semulajadi dan selamat, tiada tambahan gula, bahan pengawet, pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia oleh SGS.

KEISTIMEWAAN DAN KELEBIHAN EPHYRA 
  1. Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
  2. 80% pencerahan ketara dalam masa hanya 1-2 hari
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah
  4. memulihkan kulit jerawat, berparut, kusam dan eczema
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
  6. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
  7. Melancarkan sistem pencernaan dalam badan
  8. Menguat dan mencantikkan kuku dan rambut
  9. Mengurangkan kadar kolesterol
  10. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
  11. Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan
  12. Mengawal berat badan dan meningkatkan kadar metabolism
  13. Kempiskan perut buncit
  14. Melancarkan haid & hilangkan senggugut
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis
  16. Mengurangi radikal bebas dan toksin di dalam badan
  17. Sesuai untuk ibu hamil dan menyusui bayi
  18. Meningkatkan kuantiti susu ibu
  19. Menjadi lebih bertenaga sepanjang hari
  20. Memulihkan masalah tumit merekah, kurangkan selulit
  21. Meningkatkan kualiti tidur
  22. Meningkatkan kesuburan
  23. Membantu memulihkan masalah cyst

EPHYRA SESUAI UNTUK 
  • Lelaki dan wanita, kanak-kanak (4 tahun ke atas)
  • Ibu menyusu dan hamil (5 bulan ke atas)
  • Mereka yang pentingkan kecantikan & kesihatan luar dan dalam
  • Mereka yang mempunyai masalah-masalah berikut :
    1. Kulit berjerawat
    2. Kulit Berjeragat dan Berparut
    3. Eczema / Penyakit Kulit
    4. Gastrik / Masalah Usus
    5. Menurunkan Kolestrol
    6. Stress / Kemurungan / Ceria
    7. Sembelit / Cirit-Birit / Buasir
    8. Asthma / Lelah / Penat / Semput
    9. Gout / Arthritis Sendi
    10. Menopause
    11. Ketidakseimbangan Hormon
    12. Alergi Makanan Laut
    13. Resdung
    14. Penyakit Gusi / Demam
    15. Masalah Tidur / Kelesuan
    16. Jangkitan Pundi Kencing
    17. Masalah Buah Pinggang
    18. Kanser / PertumbuhanTumor
    19. Sakit Sendi & Sengal Badan
    20. Jantung / Saluran Darah
    21. Migraine / Sakit Kepala
    22. Strok / Parkinson
    23. Penyakit Alzheimer (Nyanyuk)
    24. Masalah Senggugut / PMS
    25. Jangkitan Virus / Bakteria
    26. Darah Tinggi
    27. Masalah Saraf
    28. Kencing Manis
    29. Thyroid

ANTARA RIBUAN TESTIMONI EPHYRA

Cantik
  1. Masalah jerawat - klik SINI dan SINI
  2. Masalah jeragat - klik SINI
  3. Eyebag pudar - klik SINI
  4. Parut chicken pox hilang - klik SINI
  5. Kulit lebih bersih daripada parut jerawat - klik SINI
Sihat
  1. Legakan sakit sendi dan suami berhenti merokok - klik SINI
  2. Masalah Eczema - klik SINI
  3. Berjaya kuruskan badan dan lancarkan haid serta tiada senggugut - klik SINI
  4. Berjaya mengandung setelah bertahun menanti - klik SINI dan SINI
  5. Masalah resdung - klik SINI

Bertenaga
  1. Kekal aktif sehingga ke malam - klik SINI
  2. Rasa lebih bertenaga dan bersemangat - klik SINI
  3. Badan lebih sihat dan segar - klik SINI
  4. Sentiasa bertenaga - klik SINI
  5. Tidak mudah letih / tidur lena / tidak mudah mengantuk di siang hari / kempiskan perut buncit / melancarkan sistem pelawasan - klik SINI

Ephyra Untuk Cantik Sihat Dan Bertenaga

PROMOSI EPHYRA MEGASALE 


HARGA PREMIUM PACK (30 SACHETS) 

RM 180 ( Semenanjung ) / RM 190 ( Sabah & Sarawak )

Call / whatsapp HOTLINE : 019 3999 238 / 03 41417889



Ephyra Untuk Cantik Sihat Dan Bertenaga

Wajah Kusam Tidak Bermaya
Minum Ephyra Cantik Sihat Dan Bertenaga
Memey Suhaiza Pun Guna Juga
Kita Pun Jom La Cuba Pasti Tak Rugi Punya..

Giveaway Ephyra Untuk Cantik Sihat Dan Bertenaga ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 10,020.00 untuk dimenangi. Sila klik SINI untuk join.