Favorite Motivation That I like To Read - Zaza Iman

Rabu, April 25, 2018

Favorite Motivation That I like To Read


Favorite Motivation That I like To Read. Hi you all..zaman study dulu zaza memang rajin beli buku motivasi..sebab kadangkala bila rasa down..zaza akan buka dan baca story-story dalam buku motivasi yang boleh menaikkan semangat. Antara favorite motivator zaza is Dr Hm Tuah Iskandar al Haj.. memang dulu kat blog zaza sering share kisah-kisah menarik yang terdapat dalam buku penulisan Dr Tuah ni..

But for bacaan online.. zaza sering kunjungi satu website motivasion yang zaza ikuti sejak tahun 2012 lagi sehingga sekarang..bila ada masa atau dikala malam buta..zaza akan baca..

Favorite Motivation That I like To Read,langitilahi,motivasi

Pernah dengar Langitilahi.com? Jika pernah, you all mesti pernah baca..jika belum tak apa..zaza nak share..

Langitilahi adalah sebuah website yang diasaskan oleh Hilal Asyraf. Website ni bermula pada Jun 2007. Hilal Asyraf dan sahabatnya Ihsan Berahim yang membangunkan laman ini..sejak dari itulah sehingga kini langitilahi sudah mula dikenali ramai..

Favorite Motivation That I like To Read,langitilahi,motivasi

Favorite Motivation That I like To Read,langitilahi,motivasi

Langitilahi juga ada membuat seminar setiap tahun..dari 2012 zaza ikuti sehingga 2018 ni kan..bagi zaza, zaza suka design laman yang lama.. dan zaza tengok banyak dah artikel lama yang tak ada.. kalau dulu memang banyak sangat topik-topik yang ditulis..memang seronok sangat baca..

Langitilahi banyak berkongsi artikel keagamaan dan motivasi dan juga komik islamik. Kadangkala kan..bila baca..banyak kisah keagamaan yang mungkin kita lupa..kisah para nabi, kisah teladan..termasuklah perkongsian hadis-hadis..kadangkala apa yang ditulis boleh kita menangis tau..

Favorite Motivation That I like To Read,langitilahi,motivasi

Siapa  Hilal Asyraf ? Hilal Asyraf merupakan seorang penulis. Antara karya-karya fiksyen beliau adalah seperti Novel VT, Novel Sinergi, Novel Hero dan lima novel termasuk satu kumpulan cerpin yang lain. Antara penulisan non fiksyen pula seperti Buku Motivasi Langit Ilahi, Buku Motivasi Bata-Bata Kehidupan dan banyak lagi. Beliau merupakan pelajar University of Yarmouk dalam bidang Usuluddin.

Bagi yang suka motivasi boleh la ikuti perkembangan terkini dan perkongsian menarik beliau di laman facebook  Hilal -Asyraf Official

Untuk membaca artikel keagamaan dan motivasi di : 


Semoga dengan perkongsian ini dapat memberikan manfaat kepada semua =)

3 ulasan:

  1. Tak pernah baca website tu, bagus juga web ni yg tak mampu beli buku boleh baca on9

    BalasPadam