Set Penjagaan Wajah Dan Lipsmatte Ts Skin Solution - Zaza Iman

Isnin, Januari 01, 2018

Set Penjagaan Wajah Dan Lipsmatte Ts Skin Solution

Set Penjagaan Wajah Dan Lipsmatte Ts Skin Solution. Assalamualaikum dan hi all..ada tak rakan-rakan zaza kat sini yang pernah dengar jenama TS SKIN SOLUTION? Sebenarnya kan jenama TS Skin Solution ni dah beberapa tahun ada kat pasaran Malaysia. Bermula dengan foundation je dan sekarang dah banyak produk lain dikeluarkan iaitu Minyak wangi, Set Penjagaan Wajah dan juga Lipsmatte.

Tapi kali ni zaza nak share kat korang semua tentang Set Penjagaan Wajah dan Lipsmatte yang kini telah pun ramai pengguna menggunakannya.

Set Penjagaan Wajah Dan Lipsmatte Ts Skin Solution

Zaza pun tak lepaskan peluang untuk memiliki Set Penjagaan Wajah Ts Skin ni.. produk ni didatangkan dalam set kotak berwarna putih yang cukup eksklusif dan mempunyai 4 produk penjagaan muka.

Set Penjagaan Wajah Dan Lipsmatte Ts Skin Solution

So antaranya adalah Ts Skin Soap, Sensitive Skin Soap, Byutikea Foundation dan Creme D'escargot.

Untuk first zaza nak share tentang sabun dulu.. iaitu TS SKIN SOAP dan SENSITIVE SKIN SOAP. Bagi yang kulit normal boleh menggunakan Ts Skin Soap dan kulit sensitif gunakan Ts Sensitive Skin Soap.

TS SKIN SOAP DAN  SENSITIVE SKIN SOAP

Set Penjagaan Wajah Dan Lipsmatte Ts Skin Solution

Kalau korang rajin cuci muka menggunakan Ts Skin Soap dan Sensitive Skin Soap ni..memang korang akan nampak perubahan, Insyaallah sebab sabun pencuci muka ini berfungsi untuk :


1.Mencerahkan kulit
2.Menghilangkan kesan parut dan mengecutkan jerawat
3.Menganjal dan menegangkan kulit
4.Membuang sel kulit mati pada wajah
5.Menjadikan kulit lebih segar dan bermaya
6.Kulit lebih lembut
7.Menghilangkan kotoran pada wajah
8.Mengecilkan liang pori


Set Penjagaan Wajah Dan Lipsmatte Ts Skin Solution
Ts Skin Soap - sabun untuk kulit normal

Set Penjagaan Wajah Dan Lipsmatte Ts Skin Solution
Ts Sensitive Skin Soap - sabun untuk kulit sensitif dan bermasalah seperti jerawat

Cara guna pun korang semua mesti dah tau kan..just basahkan je muka dan letak sabun di tangan, gosokkan di seluruh muka sampai berbuih. Kemudian bilas dengan air..

Seterusnya bila dah siap cuci muka, korang boleh la apply pula BYUTIKEA FOUNDATION. Foundation ni ada 2 jenis botol iaitu jenis botol bulat panjang dan jenis BB Cushion. So dalam set ini hanya ada jenis BB Cushion sahaja.


BYUTIKEA FOUNDATION


Set Penjagaan Wajah Dan Lipsmatte Ts Skin Solution


Set Penjagaan Wajah Dan Lipsmatte Ts Skin Solution

Zaza dah pakai Byutikea Foundation BB Cushion ni...bagi zaza foundation ni amat sesuai bagi yang gemar solekan nipis. Tak terlalu heavy. Masa mula-mula appy kat muka rasa macam...eh pakai foundation ke tak ni.. tapi lepas siap solek dan beberapa minit..baru zaza nampak muka smooth glowing-glowing sikit...sambil tengok cermin cakap cantik juga ye hasil makeup pakai Byutikea ni..

Tekstur Byutikea Foundation ini memang ringan dan mudah meresap. Selain itu foundation ini mengandungi SPF 35 dan berfungsi :


1.Menyihatkan kulit dan mencerahkan kulit
2.Kulit lebih elastik dan lembab
3. Mengecilkan pori-pori kulit
4.Melindungi kulit dari sinaran matahari
5. Mengawal lebihan minyak di wajah
6.Memulihkan kulit rosak, parut dan kusam
7. Menyekatakan warna tona kulit
8. Mengurangkan kedutan wajah

Di sebelah malam pula..selepas penat seharian boleh la apply pula CREME D'ESCARGOT. Zaza cukup tertarik dengan creme ni sebab lain dari yang lain. Seakan macam gel dan sejuk.

CREME D'ESCARGOT

Set Penjagaan Wajah Dan Lipsmatte Ts Skin Solution

Zaza pakai sebelum tidur sebab ia bertujuan sebagai night repair. Antara fungsi creme ini adalah:

1.Mencerah dan meratakan tona kulit
2.Anti penuaan
3.Mengantikan sel kulit mati dengan sel kulit baru
4.Menjadikan kulit lebih anjal dan gebu
5.Menghilangkan parut,jerawat dan memudarkan jeragat
6. Dapat mengatasi beberapa masalah kulit lain
7. Melembabkan kulit muka


Set Penjagaan Wajah Dan Lipsmatte Ts Skin Solution

dann..apa yang menarik sekali pasal creme ni sebab ia dibuat dari Lendir Siput Laut. First time zaza jumpa creme berasaskan siput. Selain itu turut mengandungi campuran bahan seperti Extract Lemon, Air Mawar, Extrak Badam dan bahan semulajadi lain.

Semestinya Set Penjagaan TS SKIN SOLUTION ini SELAMAT DAN TIDAK MNGANDUNGI CEMICAL TERLARANG. HALAL dan mempunyai KELULUSAN DARI KKM.

TS LIPSMATTE

Selain set penjagaan muka, Ts Skin Solution turut mengeluarkan koleksi lipsmatte dengan beberapa warna lipsmatte yang sememangnya cantik dan berkualiti.

Set Penjagaan Wajah Dan Lipsmatte Ts Skin Solution

Macam yang zaza pakai ni adalah cod 001 Mac. Zaza memang suka sebab bila apply kat bibir terus kering dan lipsmatte dia memang berkualiti. Hasil memang tiptop..Dan semua color dia memang cantik sangat.

Set Penjagaan Wajah Dan Lipsmatte Ts Skin Solution

Paling best harga dia murah gila hanya RM29. 90 je sebatang. Ada 9 warna pilihan..banyak warna zaza berkenan. Macam sekarang zaza pakai 001..zaza ingat nanti nak tambah lagi koleksi warna 005 Huda dengan Nude 006.Insyaallah

Set Penjagaan Wajah Dan Lipsmatte Ts Skin Solution

Bagi korang yang ingin mencuba sendiri produk penjagaaan wajah dan lipsmatte dari TS Skin Solution ni boleh la membuat pembelian di laman berikut :

Instagram : @tsbeauty_official

TS SKIN SOLUTION SDN BHD
GM-9A Jalan 5c/2, Taman Putra Perdana,47100 Puchong, Selangor
Hotline : +0383228080

29 ulasan:

  1. Nampak best produk ni. Tp kita baru je try produk lain. 😅😅
    Kalau x blh cuba ni.
    Lipmatte dia mcm best je la zaza. 😍

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. ye kak..zaza pun minat lispmatte dia..

      Padam
  3. bagus brand ni sbb 2 in 1...ada skincare, ada cosmetic....
    yang penting lipmatte dia memukau mata wa lg2 kod 6 & 7...huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti wawa try la pulak ye..hehe.. kod 6 tu mmg ramai jugak suka..

      Padam
  4. Suka kat creme tu berair jah tengok.. Wahhhh comeo lipmate boleh usha tengok ni warna pun nampak ada dah berkenan la

    BalasPadam
    Balasan
    1. banyak yg suka lipstik hehe..biasa dah org perempuan..nanti kak ash cuba la ye..hehe

      Padam
  5. Produk yg bagus untuk org yg shantek. Review yg sgt baik.

    BalasPadam
  6. Warna lipstick nak yang series warna nude tu. Cantiklah!!!

    BalasPadam
  7. Isk.. lg lma pndg lipstick tu.. lg suka

    BalasPadam
  8. Banyak betul jenama penjagaan wajah dan kosmetik kat pasaran kita sekarang ni, sampai tak tahu ada yg dah lama di pasaran..hehehe. Tapi apa2 pun jenama di psaran..yg penting kena pilih yang selamat digunakan dan bersesuaian dgn kulit wajah

    BalasPadam
  9. sekarang memang trend lip matte ya!
    banyak brand to starts lip matte..

    BalasPadam
  10. Tak bleh tahan la tengok product tu zaza...menarik sangat..lengkap semuanya..produk penjagaan wajah memang tumbuh macam cendawan lepas hujan kan...

    BalasPadam
  11. Lipsmatte tu menarik. Warnanya pun semua ok! Rare betul bahan yang diguna untuk krim malam tu. Asal tak de bau tak best dan berkesan, memang tak kisah.

    BalasPadam
  12. Have not heard of this brand as yet but it surely looks interesting

    BalasPadam
  13. Cantik. Rasa nak try pula produk" ni nanti

    BalasPadam
  14. Suka tgk color lipstik tu, produk pun ok nampaknya asalkan sesuai dgn wajah kita

    BalasPadam
  15. Cantik2 color lipsmatte. Mmg in zaman skrg.

    BalasPadam
  16. Suka dengan warna lipsmatte tu. Sesuai dengan semua kulit

    BalasPadam
  17. Pertama kali dengar jenama ni. Menarik jug produk ni. Bolehlah dapatkan 1 set sekali. Senang.

    www.maisarahsidi.com

    BalasPadam
  18. andai zaza amik gambar...semua cantik2 gambarnya

    BalasPadam
  19. wahhh menarik sesuai kalau bagi hadiah kepada kawan2.. :)

    BalasPadam
  20. Warna lipmatte tuh buat akak tertarik.semua cantik cantik

    BalasPadam
  21. cantiknya warna code lipsmate tu..macam tahu-tahu jer tgh mencari lipsmate nie..ermm warna apa yang sesuai ehh

    BalasPadam
  22. Lain drpd yg lain... selalunya kosmetik camni ada bahan basic je macam sabun pencuci muka, foundation & cream. Ni siap ada rangkaian lip matte lagi. Terbaik :)

    BalasPadam