Isnin, Disember 18, 2017

Kualiti Gambar Huawei Nova 2i

Kualiti Gambar Huawei Nova 2i. Assalamualaikum dan hi all.. memandangkan baru-baru ni Huawei Nova 2i diperkenalkan di Malaysia, so zaza pun tak lepaskan peluang untuk memilikinya juga. Kebetulan telefon zaza yang satu lagi dah rosak.

Amat tertarik dengan review dan harganya yang murah, rezeki kali ni zaza dapat Huawei Nova 2i edisi warna biru.

Kualiti Gambar Huawei Nova 2i

Sebelum mendapatkan sesebuah telefon, zaza akan pastikan keutamaan pada kamera sebab zaza memang suka mengambil gambar yang jelas dan warna yang terang. Ternyata Huawei Nova 2i antara yang berjaya memikat zaza sesuai dengan harganya yang tidak terlalu mahal.

Kualiti Gambar Huawei Nova 2i

Huawei Nova 2i didatangkan dengan 4 kamera di mana  ia disokong dengan dwi kamera di hadapan dan dwi kamera di bahagian belakang.

Kualiti Gambar Huawei Nova 2i


Hadir dengan 3 pilihan warna iaitu Graphite Black, Prestige Gold dan Aurora Blue. Pilihan zaza pada mulanya Prestige Gold tapi bila di offer dengan warna biru, terus zaza ambil biru. Lagi pun warna biru terhad.

Saiz skrinnya 5.93 inci senang dimasukkan di dalam poket.

Kualiti Gambar Huawei Nova 2i

Memperkenalkan gabungan kamera hadapan iaitu 12 megapixel dan 2 megapixel serta pelbagai fungsi gambar yang menarik. Manakala kamera belakang pula gabungan 16 Megapixel dan 2 megapixel di mana ia dapat memberikan kesan bokeh pada sesuatu gambar.

Kualiti Gambar Huawei Nova 2i

Satu lagi yang zaza suka adalah gambarnya yang terang dan warnanya cantik. Berbeza dengan kamera casio zaza yang agak suram sedikit warnanya.

Kualiti Gambar Huawei Nova 2i

Huawei Nova 2i menggunakan Sistem Operasi Android 7.0 dan EMUI 5.1 serta paparan 2160x1080 pixel. Turut dikuasakan dengan cip pemprosesan Kirin 659, Memori 4GB RAM dan juga ruang storan sebanyak 64GB.
Antara gambar-gambar yang diambil
menggunakan Huawei Nova 2i

Kualiti Gambar Huawei Nova 2i
Kamera belakang dengan kesan bokeh

Kualiti Gambar Huawei Nova 2i

Bagi kamera belakang zaza amat berpuas hati kerana hasilnya memang cantik. Cuma di waktu malam, jika mode biasa agak kurang sedikit. tetapi korang boleh menggunakan mode Night Shoot kerana kesan dari mode ini agak kelihatan cantik juga.. sebenarnya banyak setting yang zaza masih belum cuba lagi..

Kualiti Gambar Huawei Nova 2i
Menggunakan Night Mode

Kualiti Gambar Huawei Nova 2i
Menggunakan mode biasa dengan flash

Bagi kamera hadapan pula..kualiti pun ok cuma ada sedikit noise terutamanya pada kawasan yang low light. Ada sebahagian gambar di dalam bangunan sedikit kurang tapi pandangan zaza okey je..

Kualiti Gambar Huawei Nova 2i
mode biasa menggunakan kamera hadapan

Kualiti Gambar Huawei Nova 2i
kesan bokeh kamera hadapan

Bagi siri Huawei Nova, Hannah Delisha telah dilantik sebagai duta dan beliau juga turut menyanyikan lagu tema bagi siri ini.

Huawei Nova 2i kini boleh didapati dengan harga RM1,299 dan pembeli terawal akan menerima cenderahati. Zaza turut menerima beberapa gift dari Huawei.

Kualiti Gambar Huawei Nova 2i

Kualiti Gambar Huawei Nova 2i

Kualiti Gambar Huawei Nova 2i

Maklumat lanjut mengenai Huawei Nova 2i boleh melayari http://consumer.huawei.com/my/ dan   Facebook Huawei Malaysia.



Im zaza iman.27 y/o. Cat Lover and I like Fashion. This blog is a place where i want to share all the things i love to you...For any review please contact me at yahoo zazaiman17@yahoo.com

Related Posts

23 ulasan:

  1. alamak.. berkenan pulak tengok kaler biru ni.. nak kaler biru gak la nanti..hahaha.. tunggu harga dah turun baru beli.. kikki

    BalasPadam
  2. Wahhh hp baru pulak patut la gambar wafa comel molek posing..

    BalasPadam
  3. testing fone baru ke zaza , cantik la cover fone tue

    BalasPadam
  4. Memang cantik gambar huawei.. Akak mula nak beli huawei nova tp dh dpt hadiah vivo v7+ guna jela

    BalasPadam
  5. Kualiti camera macam menarik.

    BalasPadam
  6. cantiknya gambar dia! boleh tahan kualitinya ya! iyalah, sekarang fungsi kamera memang cukup penting lagi2 untuk yang suka mengembara kan? hihi

    BalasPadam
  7. Cantik juga fon warna biru ya? Biasa warna hitam silver je. Takpun pink or gold. Biru ni memang rare. Kualiti gambar pun canrik

    BalasPadam
  8. Gambar sangat cantik dan nampak sharp!

    BalasPadam
  9. patutlah cantik cantik semua gambar zaza kat fb ya.. btw..,menarik gift tu ya..

    BalasPadam
  10. cantik lah gambar kesan bokeh lagi.. sekali tengok macam dah ambil dengan kamera dslr

    BalasPadam
  11. Yup, tertarik juga dengan Nova 2i ini.. Malangnya hati dah ke Honor 7X

    BalasPadam
  12. okay gambar dia cantik juga. Kena tunggu next Huawei la ni hehee

    BalasPadam
  13. Ohh tidakkk.. Sis mengidam nak guna phone baharu.
    Bila baca review Huawei Nova ni lagilah teruja.
    Sis pun akan cari phone dengan camera yg bagus selain storage besar dan software laju..

    BalasPadam
  14. wow dia punya kesan Bokeh tu melting betul. dah tak perlu bawa dslr lagi la kalau dengan nova 2i boleh dpt boleh cam gituuuu..

    BalasPadam
  15. wow! not bad jugak camera die ek..

    BalasPadam
  16. Cantik juga camera Huwawei ni...

    BalasPadam
  17. Wahh..bestnya tgk gbr cantik2 kak pun suka tgk gbr kucing..haaaaa

    BalasPadam
  18. kalau ambil gambar, nampak jerawat tak?

    atau jerawat dihilangkan? hehe

    BalasPadam
  19. The photo quality is good. High resolution and can consider for next phone.

    BalasPadam
  20. Skrg ni mcm mcm henfon ada kat pasaran. Sy mula minat ipong lak. Huawei ni ramai kawan kawan opis sy guna. Gambar mmg ohsem.

    BalasPadam