Selasa, Disember 26, 2017

Anni Hair & Beauty Salon Muslimah Paya Pulai

Anni Hair & Beauty Salon Muslimah Paya Pulai. Assalamualaikum dan hi all..dah lama sebenarnya nak pergi salon..ye la asyik muka je jaga..so sekali sekala nak juga servis buat cuci rambut. Zaza tercari-cari juga salon untuk muslimah yang dekat dari rumah.

Kebetulan ada rakan yang pernah pergi satu salon muslimah berdekatan..so dia suggest untuk ke sana. Zaza pun lepas buat servey dan booking zaza ajaklah rakan sekali untuk pergi.

Anni Hair & Beauty Salon Muslimah Paya Pulai

Sebaik sampai kat Anni Hair & Beauty Saloon,kami disambut dengan baik oleh pemiliknya Kak Anni. Sangat ramah orangnya..dan nak tahu tak kak Anni ni umur dia dah 40 tahun..macam tak percaya sebab nampak muda. Zaza fikir umur kak Anni ni dalam 33-35..pandai kak Anni jaga muka kan...hehe

Anni Hair & Beauty Salon Muslimah Paya Pulai
Inilah pemilik Anni Hair & Beauty Salon, Kak Anni

Dengan tema salon berwarna pink memang cukup selesa untuk muslimah. Pelbagai rawatan untuk rambut ada seperti cuci rambut, gunting, treatment hair, rebonding dan lain-lain.

Selain servis untuk rambut, di Anni Hair & Beauty Salon turut ada buat spa untuk facial muka. Next time zaza nak try buat facial muka pula kat sini. 

Anni Hair & Beauty Salon Muslimah Paya Pulai
Ruang untuk membuat facial muka

Anni Hair & Beauty Salon Muslimah Paya Pulai

Anni Hair & Beauty Salon Muslimah Paya Pulai

Harga yang ditawarkan di Anni Hair & Beauty Salon pun sangat berpatutan dengan servis. Selain tu turut dijual beberapa produk penjagaan rambut.. 

Macam rambut zaza ni ada masalah kelemumur dan kadangkala gugur.. so memang perlukan sangat produk untuk rawat kulit kepala ni..

Anni Hair & Beauty Salon Muslimah Paya Pulai

Anni Hair & Beauty Salon Muslimah Paya Pulai

Masa tengah duduk buat cuci rambut..banyak juga perkara yang kami borak. Seronok walaupun pertama kali jumpa kak Anni, tapi layanan dia dan tutur dia memang bagus sangat.

Kak Anni pun memang izinkan dan  tak tak kisah langsung kalau nak ambil gambar kat dalam kawasan salon dia.

Anni Hair & Beauty Salon Muslimah Paya Pulai
Gambar bersama Kak Anni..

Anni Hair & Beauty Salon Muslimah Paya Pulai

Selesai servis cuci rambut..tiba-tiba kak Anni ajak kami pergi makan dekat kedai makanan berhampiran..kebetulan perut memang tengah lapar sebab dah masuk tengahari. Zaza pun masa tu memang tak jamah apa-apa makanan lagi..

So kami pun pergi makan sekejap..tak sangka pula kak Anni yang belanja makan..hehe.. dah la ramah..siap belanja pula tu..alhamdulillah..moga murah rezeki Kak Anni sekeluarga.

Selain salon kak Anni pun ada kedai jahit iaitu Bengkel Anni Tailor yang menjual pelbagai produk seperti tudung, telekung, baju, skirt. Handsock dan barangan jahitan. Sempat juga zaza tinjau dalam kedai jahit kak Anni. Kedai ni terletak bersebelahan je dengan salonnya.

Kak Anni turut membuat kelas belajar menjahit. So kalau sesiapa yang dekat-dekat tu dan nak belajar jahit boleh la menuntut dengan kak Anni okey..

Anni Hair & Beauty Salon Muslimah Paya Pulai

Bagi yang berdekatan boleh la datang singgah. Tapi sebelum tu seeloknya booking terlebih dahulu. Bagi yang berminat untuk rawatan salon, spa dan kelas jahitan boleh menghubungi kak Anni di :

Alamat :
Anni Hair & Beauty Salon
 No. K1, Jalan Sri Kerinau Makmur, Taman Sri Kerinau, 
Kampung Paya Pulai, 28000 Temerloh, Pahang.
( berhadapan dekat jejantas dan sekolak paya pulai )
Telefon :  019 920 1218


Im zaza iman.27 y/o. Cat Lover and I like Fashion. This blog is a place where i want to share all the things i love to you...For any review please contact me at yahoo zazaiman17@yahoo.com

Related Posts

10 ulasan:

  1. Alhamdulillah.. Makin banyak salon untuk muslimah..

    BalasPadam
  2. Sonok klu kedai cmni.. dorg lebih ramah.. rs terjamin aurat kt

    BalasPadam
  3. Wahhh best bila ada salon muslimah ni, aurat kita terjamin. sesiapa yang dok area situ memang senang la. Iday dekat area rumah ni belum ada lagi, nanti nak cari. Mana taw rezeki kak anni boleh buka cawangan di KL hehe

    BalasPadam
  4. amboi.. macam2 kak anni usahakan yea.. ada salon .. ada kedsi belajar jahit.. bagus sangat untuk dijadikan sumber inspirasi mereka yang nak berjaya macam kak anni.. mungkin sebab keramahan kak anni tu yang buat orang suka ke salon dia ye zaza

    BalasPadam
  5. Bagusnya..siap adakelas menjahit..memg bagus ada saloon utk wanita je

    BalasPadam
  6. Bestnya cuci rambut. Dah lama tak buat..

    BalasPadam
  7. Nampak kemas teratur je salon nya. Memang selesa la kalau berurusan disitu. Bestnya kalau sesekali dapat ke salon

    BalasPadam
  8. legaa kan bila org cucikan rambut kita? semoga bisness kak anni kekal maju aminn

    BalasPadam
  9. Terbaik bagus ada Saloon muslimah ini, ramai-ramai kena sokong saloon macam ni

    BalasPadam
  10. Lepas ni senanglah nak gi hair treatment sbb ade utk muslimah kan

    BalasPadam