Isnin, November 20, 2017

Tasneem Naturel Balm Melegakan Masalah Kembung dan Selesema Bayi

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi. Hati Ibu mana yang tak resah bila lihat bayi kecil mereka ada masalah kembung perut, selesama batuk dan susah untuk tidur..sebagai ibu bapa, keperluan lengkap untuk bayi mereka perlu disediakan awal. Selain pakaian, kelengkapan seperti ubatan juga perlu ada.

Oleh itu zaza nak share dengan semua ibu-ibu dan bapa-bapa tentang TASNEEM NATUREL BALM yang dapat membantu mengatasi masalah tersebut.

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

TASNEEM NATUREL BALM

TASNEEM NATUREL BALM merupakan produk keluaran Malaysia dan diperbuat menggunakan bahan semulajadi 100% Pati Minyak ( Essential Oil ) yang asli. Proses penghasilan dibuat dengan teliti dan semestinya ia merupakan balm yang selamat digunakan untuk bayi. Selain bayi, Tasneem Naturel Balm ini juga amat sesuai untuk semua golongan. Jadi anda memang kena ada satu juga tauuu..

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

Produk balm ini diyakini oleh ramai pengguna dan turut menjadi pilihan ibubapa masa kini. Ini kerana Tasneem Naturel Balm bebas dari Paraben dan bahan kimia yang berbahaya. Selain itu ia HALAL dan telah berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM )

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

TASNEEM NATUREL BALM ini didatangkan dengan 4 jenis bauan dan setiap jenis bauan itu terdapat fungsi-fungsi yang berbeza.

1. CALM TIME

Botol dengan label berwarna hijau. Ia membantu untuk memberikan keselesaan kepada bayi. Fungsi bauan ini juga dapat mngurangkan keletihan, tekanan dan menjadikan anak lebih tenang. Sesuai juga untuk anak yang mengalamai tantrum atau hyper.

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

Bahan yang digunakan : Lavender, Naval orange, Tangerine, Geranium, Marjoram, Frankinsense, Bergamot, Chamomile

Cara Penggunaan : Ambil sedikit balm dan sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang teling dan  pergelangan tangan.


2. SLEEP TIME

Botol dengan label berwarna Ungu. Ia digunakan untuk anak yang sukar untuk tidur. Oleh itu apabila anda menyapu balm jenis ini, ia dapat membantu anak anda supaya mudah tidur dengan lena, membaiki kualiti tidur dan sekaligus anak bangun dalam keadaan mood yang ceria tanpa meragam.

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

Bahan yang digunakan : Cedar, Vetiyer, Roman chamomile, Sweet orange, Marjoram, Targerine fruit fermet, Ylang ylang

Cara Penggunaan :  Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga, serta pergelangan tangan


3. TUMMY TIME

Botol dengan label berwarna kuning. Bagi anak-anak yang sedang mengalami kembung perut atau sembelit, eloklah memyapu balm jenis Tummy Time ini kerana ia dapat memberikan kesan kelegaan. Ia bertindak membuang angin di dalam perut dan melegakan perut yang sebu.

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

Bahan yang digunakan : Fennel, Ginger, Wild mint, Tangerine, Patchouli, Lemongrass, Anise, Juniper

Cara Penggunaan :  Ambil sedikit balm dan sapu pada perut dan tapak kaki


4. COUGHFLU TIME

Botol dengan label berwarna pink. Anak-anak kerap batuk, selesema dan demam pula sesuai menggunakan balm jenis Coughflu Time kerana ia dapat mengurangkan selesema dan mencairkan kahak. Selain itu ia juga memberi kelegaan bagi anak yang ada asthma serta mengurangkan suhu ketika demam.

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

Bahan yang digunakan : Lemon, Sweet orange, Eucalyptus, Cypress, Tea Tree

Cara Penggunaan : Ambil sedikit balm dan sapukan pada hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki, dan dada.

Zaza amat suka keempat-empat bauan ini. Ada yang bau macam buah pala dan lemon-lemon. Memang sedap dan rasa lega je rasa..


TESTIMONI PENGGUNA TASNEEM NATUREL BALM

Rata-rata pengguna yang telah pun membeli dan mencuba produk ini amat berpuas hati dengan hasil dan keberkesanan produk terhadap anak mereka. Berikut beberapa feedback pengguna :

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

Feedback lain anda boleh rujuk di facebook page Tasneem Naturel Hq

Zaza pun dah dapatkan juga set Tasneem Naturel Balm ni tau.. satu untuk kegunaan zaza sebab zaza ni memang susah nak tidur di waktu malam.. dan yang selebihnya zaza beri pada kakak sebab dia baru lepas bersalin baby pertama dia.

Untuk ibubapa juga, ia sesuai untuk dibawa travel kerana saiznya yang kecil. Jadi ia mudah dibawa kemana sahaja.

HARGA DAN CARA PEMBELIAN TASNEEM NATUREL BALM

Harga Tasneem Natural Balm semestinya adalah murah dan mampu milik.

1 SET BALM ( 4 jenis ) : RM196.00
( Harga offer sementara masih ada : RM157.00 )
1 bekas : RM49.00 ( SM ) / RM52.00 ( Sabah dan Sarawak )

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

Bagi yang berminat untuk mendapatkan Tasneem Natural Balm ini, boleh terus membuat pembelian di :
TASNEEM NATUREL NETWORK
15-1, JALAN PUTRA KAJANG, TAMAN PUTRA KAJANG,
43000 KAJANG, SELANGOR
HOTLINE: 011-20964665 (ORDER) , 010-8453469 (DAFTAR AGEN & STOKIS)



Im zaza iman.27 y/o. Cat Lover and I like Fashion. This blog is a place where i want to share all the things i love to you...For any review please contact me at yahoo zazaiman17@yahoo.com

Related Posts

2 ulasan: