Sabtu, November 04, 2017

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea. Kecantikan dan kebersihan wajah menjadi rutin harian buat wanita. Kulit yang sihat dan segar mampu membuatkan seseorang itu melakukan aktiviti dengan rasa seronok dan happy. Apabila tiba waktu hujung minggu terutamanya hari ahad, kadangkala kita juga memerlukan masa untuk bersantai atau memanjakan diri.  Lagi mudah ia dilakukan dirumah.

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Oleh sebab itu Althea kini hadir dengan “Lazy Sunday Box” untuk menghilangkan stress.. Lazy Sunday Box ini mengandungi 6 K-Beauty ( 6 item kecantikan ) yang menawarkan harga yang murah.. wowww… bestkan..

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Althea

Althea adalah satu jenama dan website secara online yang menjual produk kecantikan dari Korea. Di Althea, terdapat pelbagai-bagai produk kecantikan Korea dan semestinya ia adalah 100% asli. Paling seronok buat yang gemar shopping online adalah kerana Althea memberikan perkhidmatan penghantaran secara PERCUMA ke seluruh dunia.

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Althea banyak menawarkan pelbagai diskaun dan pilihan kotak kecantikan yang mengikut tema dan merupakan edisi terhad. Oleh itu cepat grab sebelum kehabisan.. :D

Lazy Sunday Box Dari Althea

Kali ini zaza nak share dengan kotak kecantikan dengan tema “Lazy Sunday Box”. So apa item yang terdapat dalam kotak ini? Jom kita tengok…

1. Moist Soothing Cream Wangskin

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Krim ini mempunyai ciri-ciri pelembap yang tinggi dan menghidratkan dalam lapisan, memberikan kesan yang sempurna kepada rutin penjagaan kulit pagi anda

Pelembap yang tinggi ( High Moisturiding )  - kolagen hidrolisis yang penuh dengan asid semulajadi  dapat menguatkan kulit dan kelembapan kulit  untuk jangka masa yang lama

Hidrat Kulit ( hydrate Skin ) - Ia mengandungi Achillea millefolium, Carica Papaya dan Fruits Potato Extracts  yang membantu menghidrat kulit dan menyuburkan kulit.

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Nourish  - Terdiri pelbagai ekstrak semulajadi melindungi  dan menenangkan kulit serta membantu memulihkan kelembutan dan ketahanan dengan penambahan kelembapan berterusan sepanjang hari

Penjagaan kulit yang selamat  ( Safe Skincare ) - Untuk kulit yang sensitif ia tidak mengandungi pengawet seperti paraben, talc dan etanol. Jadi ia selamat digunakan.

2. Deep Blue Caviar Collagen Mist

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Deep Blue Caviar Collagen Mist ini mengandungi kolagen dari sea grapes  untuk pelembabkan kulit dan membuatkan kulit kelihatan segar.

Cara Menggunakan :

1 Goncang botol  beberapa saat
2. sembur  dari jarak 20cm-30cm
3. Dap-dap dengan dengan tangan untuk membantu penyerapannya

3. Leneige Fresh Calming Quick Toner Pack

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Didatangkan dalam kotak lutsinar..cukup untuk kegunaan yang tempoh sebulan sebab ada 20 pek di dalamnya. Pakai Leneige Fresh Calming Quick Toner Pack setiap pagi. Dengan adanya pek seperti ini, mudah untuk kita bawa kemana-mana.

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Leneige Fresh Calming Quick Toner Pack dapat membantu memulihkan kulit dan menyihatkan kulit dengan mudah dan cepat. Hanya tepekkan dibahagian dahi, pipi dagu. Biarkan sehingga ia kering. Anda akan terasa kesegarannya..

4. Calming Cleansing Tissue

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Penjagaan rutin kebersihan wajah dengan menggunakan  Calming Cleansing Tissue. Ia mudah dan makeup cepat ditanggalkan. Calming Clenasing Tissue dibuat dari Oatmeal. Oatmeal memang antara bahan terbaik dalam penjagaan kulit muka. Bau dia pun bestt..

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Calming Cleansing Tissue sesuai digunakan untuk :

*Solekan  yang sukar untuk ditanggalkan
*Apabila anda perlu membetulkan bahagian solekan di wajah
*Untuk membuang  krim matahari jenis kalis air

5. Saemmul  Cream Stick Blusher


Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Zaza suka blusher ini sebab warna yang natural sekali ( warna Coral ). Apabila sapu dekat pipi, krim blusher ini mencair ke dalam kulit sekaligus ia memberikan kesan kemerahan secara semulajadi. Anda pasti menyukainya juga!

6.  Big Cover Pot Concealer Pro


Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Big Cover Pot Concealer Pro dari Etude House ni bekasnya kecil tapi hasil tip top. Concealer ini zaza pakai untuk kening. Memang terbaik. Senang nak guna tutup bulu-bulu kening yang berselerak lepas zaza lukis menggunakan pensel kening.

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Concealer ini juga dapat menyembunyikan cela-cela di wajah dan memberikan kesan licin. Hanya sapu di tempat yang diperlukan dan blendkan sahaja. Teksturnya begitu lembut.


Free Gift Untuk Anda

Dalam kotak Lazy Sunday Box ini juga, anda akan menerima free gift iaitu Missha All Around Safe Block.

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Ia mudah digunakan. Missha All Around Safe Block menggunakan Doube Layer Teknologi  dan Lighty textured sun milk (  Sebum control effect dari Eucalyptus ).

Review : Lazy Sunday Box Dari Althea

Didatangkan dengan pek sample dengan 3 warna . Sangat sesuai dipakai ketika anda berjalan-jalan di pantai atau melakukan aktiviti luar.

Harga sekotak Lazy Sunday Box ini hanya RM110.00. Bagi anda yang nak dapatkan produk ini boleh membuat pembelian di http://my.althea.kr/lazy-sunday-box


Selain Lazy Sunday Box, terdapat pelbagai lagi kotak kecantikan yang ada.Pilihlah mengikut produk yang anda mahukan dan mengikut bajet.

Jangan lupa untuk ikuti  Althea di :


Im zaza iman.27 y/o. Cat Lover and I like Fashion. This blog is a place where i want to share all the things i love to you...For any review please contact me at yahoo zazaiman17@yahoo.com

Related Posts

6 ulasan:

  1. Seronok pulak tengok zaza guna produk calming lotion laneige tu.. macan sejuk je letak kat muka sejuk kan zaza?

    BalasPadam
    Balasan
    1. sejuk macam mask topeng...rasa lega je..

      Padam
  2. Best tengok Zaza guna produk ni ... rupanya ni lah rahsia kecantikan dia Ye hihihi Love you Zaza

    BalasPadam
    Balasan
    1. diela berbaloi dengan harga sekotak ni.. keseluruhan zaza memang suka dan puas hati dengan kualiti setiap item..

      Padam