Jumaat, Oktober 20, 2017

Resepi Cucur Nasi Viral, Pernah Dengar? Sedap Beb..

Resepi Cucur Nasi Viral, Pernah Dengar? Sedap Beb.. Cucur Nasi? Zaza pun tak pernah dengar tapi viral hari ini perkongsian resepi Cucur Nasi dari rakan facebook iaitu Kak Haja Salleh..

Setakat dari semalam dan hari ini,sebanyak 2.1K perkongsian di laman facebook. Tak sangka kan nasi pun boleh dibuat cucur yang sedapp rupanya..

Kak Haja juga turut berkongsi resepi mudah untuk membuat Cucur Nasi ni..boleh la korang cuba pula..

Resepi Cucur Nasi Viral, Pernah Dengar? Sedap Beb..

Bahan-bahan yang perlu disediakan : 

Nasi -2 cawan
Air - 2 cawan
Tepung gandung - 2 cawan
Daun sup
Ikan bilis satu mangkuk
Bawang besar - 1 biji
Bawang putih -3 biji
Cili merah - 1 biji

Cara Membuat :

1. Kesemua bahan di atas di blendkan

** Blend nasi, air, ikan bilis dan cili merah dulu
Lepas itu barulah masukkan tepung, bawang dan daun sup

2. Masukkan garam secukup rasa
3. Siap untuk digoreng

Resepi Cucur Nasi Viral, Pernah Dengar? Sedap Beb..

Resepi Cucur Nasi Viral, Pernah Dengar? Sedap Beb..

Resepi Cucur Nasi Viral, Pernah Dengar? Sedap Beb..

Zaza pun dah cubalah time cuti nanti..petang-petang pekena dengan kopi atau milo panas..memang umppp..

Boleh tengok video ringkas dari kak Haja >>> klik  RESEPI CUCUR NASI 





Im zaza iman.27 y/o. Cat Lover and I like Fashion. This blog is a place where i want to share all the things i love to you...For any review please contact me at yahoo zazaiman17@yahoo.com

Related Posts

7 ulasan:

  1. Tak pernah try lagi cucur ni..

    BalasPadam
  2. uii sedap ni..nti nak try..sllu je ada nasi lebih lau masak

    BalasPadam
  3. Tak pernah try lagi. Nak try buat la nanti.. Cicah dengan kuah kacang pun thorbaek ni

    BalasPadam
  4. selalu tgk org viral tp xcuba lgi,

    BalasPadam
  5. First time mama dengar ni. Kebetulan Ada nasi yg mama masak tp x makan. Bolehlah Cuba nanti

    BalasPadam
  6. Hujung minggu ni boleh cuba resepi ni.. kali pertama dengar ni.. ;)

    BalasPadam