Tuesday, August 22, 2017

Merdeka!Merdeka! Blogger Contest

Merdeka!Merdeka! Blogger Contest. Assalamualaikum. Sempena Hari Kemerdekaan, Sekali lagi Lazada Malaysia mengadakan sebuah contest untuk semua blogger. Jadi jangan lepaskan peluang untuk anda menyertainya kerana ada hadiah menarik menanti.


Dalam contest ini anda hanya perlu menjawab beberapa soalan yang disediakan. Contest akan tamat pada 31 Ogos 2017.

*******

Soalan 1 : What do you love about being Malaysia?  ( Apakah yang anda suka tentang Malaysia? )

Saya amat suka kan Malaysia kerana ditanah inilah saya lahir. Malaysia mempunyai pelbagai budaya dan kaum. Antara kaum utama adalah Melayu, Cina dan India. Kaum etnik lain pula adalah seperti Iban, Kaum Bajau, Kaum Kazadandusun dan banyak lagi. Agama pula terdiri dari Agama Islam, Buddha dan Hindu.

Malaysia memiliki banyak pulau-pulai yang menarik dan antara yang cukup popular adalah Pulang Langkawi, Pulau Pangkor, Pulau Tioman di Pahang, Pulau Redang di Terengganu, Pulau Aur Mersing dan lain-lain.

Dari segi pakaian pula Malaysia mempunyai keunikan tersendiri seperti Melayu mempunyai baju melayu dan baju kurung, Baju kebaya, Songkok dan Kain pelikat. Cina pula mempunyai Cheongsam dan India pula mempunyai Sari.

Malaysia juga mempunyai pelbagai jenis makanan yang popular seperti budu, laksa, nasi lemak, kuih kuaci, kuih lapis dan pelbagai lagi.

Dari segi perayaan pula Malaysia menyambut Hari Raya Aidilfitri dan Hari Raya Haji buat kaum Melayu, Hari Thaipusam bagi kaum India dan Tahun Baru Cina.

Rakyat Malaysia hidup saling menghormati antara satu sama lain. Banyak kelebihan yang ada pada Malaysia. Saya amat bangga menjadi sebahagian darinya..


Soalan 2 : Choose Your Favorite Local Brand ( Pilih Jenama Tempatan Kegemaran anda )

Antara jenama tempatan yang menjadi kegemaran zaza adalah Sendayu Tinggi

Sendayu Tinggi Online Store


Soalan 3 : Select two product from brand that you love ( Pilih 2 produk yang anda suka dari pilihan jenama tersebut )

1. Doll Skin Foundation Sendayu Tinggi2. Pro Mini Brush Collecction Sendayu TinggiBanyak jenama popular yang ada di Lazada.. Jadi apa lagi..jom beli belah dengan Lazada. 

Berita Baik Untuk Anda Merdeka! Merdeka! Sale ( https://www.lazada.com.my/merdeka-sale/ ) sedang berlangsung dari 25 Ogos sehingga 31 Ogos 2017 dimana terdapat diskaun istimewa sehingga 80%

Bagi anda yang ingin menyertai contest Lazada ini sila klik >>>  https://www.lazada.com.my/blogger-contest/Im zaza iman.27 y/o. Cat Lover and I like Fashion. This blog is a place where i want to share all the things i love to you...For any review please contact me at yahoo zazaiman17@yahoo.com

Related Posts

4 comments: