Sunday, June 04, 2017

SGshop “Jom Shopping!” Contest

SGshop “Jom Shopping!” Contest. Hi all..zaza memang seorang yang kaki shopping. Pantang nampak apa yang zaza nak dengan harga murah mesti zaza akan cuba dapatkannya. Tapi walaupun suka gila dengan shopping, zaza tetap mengawalnya agar tidak berlebihan ketika berbelanja. Paling zaza gemar adalah membeli barangan secara online. Maklumlah nak ke bandar agak jauh..jadi paling mudah adalah membeli belah secara online.

SGshop “Jom Shopping!” Contest

JOM MEMBELI BELAH DI SGShop

Entah macam mana..zaza ternampak iklan dari beberapa rakan sosial zaza di facebook tentang satu web shopping iaitu SGShop. Pada mulanya zaza buat tak endah saja. Tapi entah kenapa zaza makin tertarik dengan iklan-iklan dari rakan zaza tu.. dan akhirnya zaza pun membuka laman web SGShop..

Seperti biasalah zaza cuba melihat-lihat barangan yang ada. Selepas membelek-belek laman web tersebut..zaza jadi semakin teruja kerana ada beberapa barangan yang zaza perlukan ada dijual dengan harga yang sangat murah. Semalam dari pukul 11.30 malam sehingga 1 pagi lebih zaza membelek-belek keseluruhan web SGShop dan selesai mendafar akaun.

SGshop “Jom Shopping!” Contest
Laman web SGShop yang mesra pengguna

SGshop “Jom Shopping!” Contest


SERVIS YANG DITAWARKAN DI SGShop

Apakah servis yang ditawarkan SGShop tawarkan? Untuk pengetahuan semua rakan zaza dan pembaca, SGshop merupakan satu website membeli belah secara online yang menawarkan pembelian barang daripada Taobao.com. Taobao.com pula adalah website membeli belah terbesar di China. Umum mengetahui barangan di China sangat murah tapi tidak tahu bagaimana membeli.Tambahan pula website Taobao.com menggunakan bahasa Cina. Jadi sebagai alternatif membantu terutama rakyat Malaysia membeli barangan di China, maka wujudlah SGshop yang menggunakan Bahasa Inggeris

Terdapat beribu-ribu barangan yang dijual antaranya barangan elektronik, kosmetik dan makeup,pakaian, barangan dapur, peralatan rumah, perabot, barangan photography dan banyak lagi. Barangan yang ditawarkan juga berkualiti. Malah tak perlu bimbang kerana website ini selamat digunakan. Pembayaran juga selamat dan cepat kerana SGShop bekerjasama dengan banyak bank-bank tempatan.

ITEM YANG MENJADI PILIHAN DI SGShop

Ada beberapa item di SGShop yang menjadi pilihan zaza untuk membeli. Disini zaza senaraikan 3 pilihan utama iaitu :

1. Kerin Studio Lights Camera Soft Light Boxes Taoboa Products Shooting Props Set Small Portable Equipment

SGshop “Jom Shopping!” Contest

Kenapa ia menjadi pilihan zaza? Zaza amat suka dunia photography walaupun zaza tidak ada peluang untuk menceburi bidang ni dan zaza amat mementingkan kualiti gambar. Memandangkan ada sesetengah kerja zaza perlu membuat video dan mengambil gambar, jadi zaza memerlukan pencahayaan lampu yang cukup supaya video dan gambar zaza jelas, terang dan berkualiti terutama ketika didalam rumah. Dengan adanya Kerin Studio Lights Camera Soft Light Boxes Taoboa Products Shooting Props Set Small Portable Equipment ia amat-amat membantu zaza  menghasilkan video dan gambar yang cantik. Selain itu, ketinggiannya juga boleh dilaraskan dan mudah dipasang.


2. 2X2 Meters Photography Background Frame Photography Jianzhao Main Live Background Cloth Shelf Anchor Background Cloth Bracket


SGshop “Jom Shopping!” Contest

Sudah lama zaza mencari peralatan ini.Zaza perlukan juga ini untuk kerja-kerja mengambil video dan gambar. Peralatan ini digunakan sebagai pemegang backdrop. Jadi untuk sesiapa yang nak mengambil video dan gambar dan memerlukan latarbelakang boleh menggunakan ini. Boleh lihat contoh-contoh gambar penggunakan peralatan ini di SGShop

Harganya juga murah hanya RM47.22 sahaja.Wow sangat murahkan. Kebiasaannya peralatan studio begini dijual dengan harga sekitar RM200 ke atas. Tetapi di SGShop dua kali ganda murahnya.


3. Toughened Glass Desktop Home Computer Desk Simple Modern Office Table Desk With Bookshelf Combination

SGshop “Jom Shopping!” Contest

Meja komputer yang ada banyak ruang seperti  Toughened Glass Desktop Home Computer Desk Simple Modern Office Table Desk With Bookshelf Combination sangat moden. Dengan tema berwarna putih hitam ia menjadi kesukaan zaza. Malah apa yang zaza suka pada meja ini adalah kerana adanya 2 rak bertingkat yang sesuai untuk zaza letakkan buku atau hiasan. Sebenarnya sudah lama zaza mencari meja komputer seperti ini.. rekaan bentuknya menarik perhatian zaza untuk membelinya.


CARA DAFTAR AKUN DAN CARA MEMBUAT PEMBELIAN

Untuk mendaftar akaun di SGShop boleh klik >>> http://www.sgshop.com.my
Klik Register dan isi maklumat seperti Email, Username, Password, Phone dan Klik Register
Selesai dan boleh mula membeli belah..

CARA MEMBUAT PEMBELIAN Boleh RUJUK DISINI..ADA LANGKAH-LANGKAH DISEDIAKAN >>> CARA BELI BORANG BARANG DI SGShop

Untuk maklumat lanjut boleh melayari

Webiste : www.sgshop.com.my
Facebook : SGShop Malaysia
Instagram : @sgshop_malaysia

ADA BERITA BAIK UNTUK RAKAN-RAKAN BLOGGER..ADA SATU CONTEST
SGshop “Jom Shopping!” Contest sedang berlangsung dan mencari 10 pemenang untuk menerima RM500 kredit di dalam Akaun SGShop anda. 
Tetapi pastikan anda berdaftar terlebih dahulu.

SGshop “Jom Shopping!” Contest

Selesai mendaftar ikuti syarat-syarat yang telah ditetapkan oleh penganjur..
KLIK >> SGshop “Jom Shopping!” Contest untuk menyertai

Kontest ini dianjurkan oleh SGSHop dengan kerjasama
Blogger #AyueIdrisXSGShopMalaysia

Selamat mncuba dan Semoga Berjaya..!!


Im zaza iman.27 y/o. Cat Lover and I like Fashion. This blog is a place where i want to share all the things i love to you...For any review please contact me at yahoo zazaiman17@yahoo.com

Related Posts

3 comments:

  1. Ingat nak beli persiapan raya atau persiapan kahwin rupanya nak beli tu hehehehehe nasib lah...

    ReplyDelete
  2. bulan pose nih..banyak betul contest eh.

    ReplyDelete
  3. Meja komputer tu smart. White. Good luck Zaza. 😊😊

    Shad
    https://akuvsdiashadhira.blogspot.my/2017/06/sgshop-jom-shopping-contest.html

    ReplyDelete