Sabtu, Oktober 14, 2017

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver Kelantan

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver. Assalamualaikum dan apa khabar rakan-rakan zaza tersayang. Harapnya semua sihat. Zaza memang tak pernah nak ada aksesori seperti cincin. Cuma baru-baru ni zaza terima cincin merisik dari bakal mertua. Itulah cincin pertama zaza. Bila dah ada cincin dijari, terasa nak tambah lagi. Terasa cantik pula diri ini apabila mengenakan cincin,berseri- gittu..mehmeh

Trend sekarang ni zaza tengok wanita-wanita banyak memakai aksesori yang jenis ukir nama,bukan setakat cincin, malah gelang pun ada jenis yang boleh ukir nama. Pernah zaza tengok ada seorang makcik datang ke tempat kerja zaza pakai gelang ukir nama.Cantik sangat. Berkenan zaza tengok.

Maklumlah lumrah wanita..memang amat suka barang kemas dan perhiasan wanita terutaman gelang, cincin, rantai kaki dan rantai leher.

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver

Cakap tentang cincin, baru-baru ni zaza telah diperkenalkan oleh rakan ada sebuah kedai yang menjual  cincin ukir nama iaitu ASIA SILVER. Kedai ASIA SILVER ni terletak di Kelantan.

ASIA SILVER  menawarkan servis menjual dan menerima tempahan barang kemas perak 925 ukir nama.Maknanya boleh custom made dan pre order  mengikut citarasa dan design tersendiri.Segala jenis perhiasan wanita ada dijual,cincin ukir nama,rantai ukirnama,gelang,brooch,dan macam2 lagi,malah untuk laki2 pun ade butang baju melayu dan neck tie clip yang boleh ukir nama!Wahh menarik,kan! Ini namanya RARE,zaza suka! Hiks

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver

Buat mereka yang berminat boleh lah membuat tempahan di ASIA SILVER,tambahan sekarang design baru dah keluar sempena raya Aidilfitri 2017. Sebelum tu jom ketahui terlebih dahulu beberapa  FAKTA MENARIK TENTANG PERAK 925 DAN CARA PENJAGAANNYA.

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver

PERAK 925

Untuk pengetahuan, Perak 925 bukanlah 100% diperbuat daripada Perak. Sebaliknya peratusan Perak yang digunakan ialah 92.5% dan selebihnya adalah tembaga iaitu sebanyak 7.5%. Ini kerana 100% logam Perak terlalu lembut dan amat sukar untuk dibentuk.

Selain itu, kilatan dan kilauan pada Perak 925 tidak kekal kerana ia mudah teroksida menjadi kekuningan, coklat dan adakala menjadi kehitaman.  Lapisan Oksida ini hanya di permukaan sahaja. Jadi Perak 925 ini dapat dikilatkan semula dengan cara merendamkannya ke dalam cecair pencuci  ( elektrolit ) kemudian dikilatkan dengan mesin pengilat.Ada juga kain khas untuk mencuci perak yang teroksida.

Lapisan Oksida yang ada pada permukaan Perak 925 terdiri daripada

a)      Silver Sulfide (Ag2S) – Lapisan Coklat Hitam ( seperti berkarat )
b)      Silver Oksida ( Ag2O )
c)      Copper Oksida ( Cu2O )

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver


CARA PENJAGAAN PERAK 925

Berikut adalah cara untuk menjaga Perak 925 :
1. Perak akan teroksida dan jadi tidak Kilat sekiranya:
a) Terkena Garam
b) Minyak Wangi
c) Cecair Pencuci Silver
d) Clorox Bleach
e) Bahan kimia yang terdapat di salon rambut (ketika melakukan rawatan rambut spt rebonding dll)
e) Peluh pemakai yang mempunyai Toksik badan yang tinggi
f) Peluh Pemakai yang mempunyai bahan kimia berpunca daripada pengambilan Alkohol ,pengambilan ubat yangbBerterusan sepeti anti depresen, darah tinggi dan sebagainya ) dan pengambilan Dadah

2.Perak 925 patut disimpan secara :
a) Simpan di tempat yg kering tanpa udara yg lembap.
b) Jangan bercampur dgn bahan logam yg lain spt duit siling , kunci,pemutar skru dan sebagainya.
c) Balut dgn tisu kering dan simpan dlm beg plastik kecil .
d) Elakkan mencampur perak asli atau perak yang disadur emas 916

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver


BARANG KEMAS PERAK SADUR EMAS

Untuk pengetahuan rakan-rakan juga,barang kemas perak ukirnama sadur emas ialah perak yang telah ditempa membentuk barang kemas mengikut design yang dikehendaki. Kemudian kemasan akhir akan disudahi dengan sadur emas. Sadur emas pula menggunakan bancuhan air emas dimana Perak yang telah siap ditempa dan dicuci akan dicelupkan ke dalam cecair emas yang dibancuh kemudian dicelup sehingga rata seterusnya mengenai semua permukaan yang dikehendaki.

Tempoh hayatnya pula bergantung kepada cara penjagaan dan pemakaian. Sekiranya ia dijaga dengan baik, Insyaallah mampu bertahan sehingga berbulan-bulan. Mungkin juga bertahun-tahun.

Jika sudah pudar, ia boleh dibaikpulih dan disadurkan semula.

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver

KEBAIKAN BARANG KEMAS PERAK SADUR EMAS

Berbaloi juga memilikinya kerana ia selamat untuk dipakai. Malah jika hilang pun tidaklah ralat sangat. Biasanya emas original harganya mencecah sehingga RM10 ribu dan lebih, tetapi dengan Perak sadur emas ni,harganya bermula Rm80 ke atas.biasanya Rm200-Rm500 pun sudah dapat item yang kelihatan mewah bila dipakai.

Amat sesuai dijadikan sebagai hadiah untuk isteri,untuk mak atau anak-anak. Biasanya budak-budak lasak, jadi kalau rosak pun kos untuk membaiki tidaklah mahal.

Sesiapa pun boleh memiliki kerana ia barang kemas murah mampu milik.  Dengan menghadiahkan barangan kemas yang ada ukir nama juga tentunya membuatkan mereka menghargai pemberian tersebut.

Istimewanya juga ia boleh di custom, mix dan match kan. Boleh pilih mana-mana design yang diinginan atau tengok contoh-contoh hasil dari ASIA SILVER sendiri kerana kepakaran mereka dalam mengukir nama. Bagaimanapun jika design dari kilang yang ready made mungkin sedikit susah.
Ada sesetengah tak suka menunggu lama untuk produk custom made,boleh lah membeli barangan ready made yang ada pelbagai design. Samada produk silver atau emas sadur Bangkok.

Selain hadiah untuk isteri, mak dan anak-anak, boleh juga dijadikan aksesori untuk raya. ASIASILVER juga sentiasa membawa barang kemas new arrival dan membawa barang kemas pattern terbaru pada tahun ini.

Ada juga tempahan diterima sebagai hadiah aqiqah untuk bayi perempuan.

PRODUK LAIN YANG DIJUAL

Di ASIA SILVER juga turut menjual beberapa lagi produk lain seperti rantai leher pelbagai design, rantai tangan, Gelang, Cincin, Subang, Rantai Kaki, Brooch ,Butang baju melayu,Neck Tie Klip, Keychain, Loket dan lain-lain.

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver
Zaza pun dah mula jatuh hati dengan aksesori seperti ini..

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver
Cincin aksesori wanita design terkini 2017..

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver
Model mengayakan beberapa koleksi wanita terbaru dari Asiasilver

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver
Loket rantai bentuk love.. mengancammm

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver
Rantai dengan ukiran huruf AB 

Cincin eksklusif dan cukup cantik untuk lelaki.. ada juga  set cincin couple yang pelbagai jenis design menarik

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver
Tempahan dari pelanggan seluruh Malaysia

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver

ASIASILVER juga telah banyak menyertai booth-booth jualan seperti TIMOR FEST, GEGEY FESTIVAL, WEDDING FEST, MERIAH RAYA BAZAAR , BEAUTY FEST dan banyak lagi program-program lain yang terlibat.


Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver
Penyanyi Hafiz Hamidun di Asiasilver

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver
Meriahnya booth Asiasilver dikunjungu orang ramai

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver

DIMANA NAK TEMPAH?


Buat yang berdekatan boleh datang ke premis ASIA SILVER yang terletak di Kelantan. Apabila datang sendiri ke sini, pelanggan dapat melihat sendiri sample dan mengambil barang yang telah siap.
Bagaimanapun mereka yang jauh boleh membuat tempahan secara online.

Maklumat lanjut boleh terus ke premis

ASIASILVER, 
G-L1-22, Ground Floor, Bazaar Tuan Padang,
Lot 962, Seksyen11, 15000 Kota Bharu, Kelantan.
Facebook : Asia Silver Shop
WhatsApp : 016 940 3330



Im zaza iman.27 y/o. Cat Lover and I like Fashion. This blog is a place where i want to share all the things i love to you...For any review please contact me at yahoo zazaiman17@yahoo.com

Related Posts

10 ulasan:

  1. Cantiknya tengok cincin ni berkenan tengok cincin ukir nama tu dengan rantai..

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti boleh la tempah harga pun murah

      Padam
  2. Cantik sangat cincin ada nama ni... Rantai ada nama dah pernah beli... Cincin belum ada lagi... Nak kene ada juga lah... Tq share awak...

    BalasPadam
  3. Wah cantik sgt zaza. Erm, model tu mcm muka kak azza elite je, hehe. Nanti boleh dapatkan satu kannn

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh jadikan sebagai hadiah jugak ni

      Padam
  4. Ya Allah cantiknyaaaaa. Semoga diri ini dimurahkan rezeki supaya dapat grab buat ukiran nama cincin emas kat sini juga

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada rezeki nanti boleh la beli ina ainaa

      Padam