Friday, December 30, 2016

Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC

Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC. Assalamualaikum..24 Dec lalu..zaza perlu hadir ke majlis Malaysia Wedding Festival di sebelah petang..so waktu pagi tu disebabkan tak ada aktiviti nak buat..zaza pun ajak la kawan blogger Diela dan Bakal En. M pergi ke Mood Republik di PWTC untuk cuci cuci mata.

Setibanya ditempat yang di tuju..kami terpaksa parking kereta agak jauh..dan terpaksalah berjalan kaki masuk ke dewan PWTC..its ok lah.. boleh jugak bakar-bakar lemak di badan..mehmeh

So kesempatan tu kami melawat banyak booth-booth jualan..dan macam biasalah bergambar tu wajib..

Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC
Peluang berselfie dengan Irma Hasmie di Booth Nurraysa...dekat betul jurukamera zaza ni zoom :p



Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC
Cantik tudung corak yang Irma Hasmie pakai..mana nak cari?

Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC

Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC
Berjumpa lagi.. Memey Suhaiza dan Norman Hakim di Booth Ephyra..zaza antara pengguna produk Ephyra

Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC

Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC
Minyak wangi dari Yana Samsudin ni dah lama zaza mengidam.. Mungkin boleh dijadikan sebagai barang hantaran perkahwinan nanti..

Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC
Kat sini zaza ada jurufoto khas.. En. M la.. ;)

Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC

Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC
Meriahnya suasana Mood Republik.. 
 Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC
Diberi peluang untuk mencuba produk lipstik baru dari Soulmatte..yeahh zaza amat suka dengan lipstik ni.. tak merekah dan tak melekat-lekat di bibir. Sangat selesa dan kekal lama

Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC
Soulmatte Cosmetics baru di Malaysia..

Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC
Selesai test lipstik Soulmatte..so kami ambil gambar dulu..

Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC
Bersama Fattah Amin..memang hensem orangnya..

Sebenarnya kan..masa kat Mood Republik ni..ada satu tragedi yang berlaku pada zaza.. Kisahnya baju kurung merah yang zaza pakai terpaksa di tukar dengan baju kurung putih.. Nak tahu apa yang terjadi??

Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC

Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC
Terima kasih Diela yang setia menemani zaza dari Pagi sampai ke Petang..

Cantikkan baju kurung putih tu.. baju ni beli oleh En. M pada zaza...sebab yang terjadi..kisahnya begini..

Dengan keadaan cuaca yang sejuk..so zaza pun nak ke toilet.. masa dah kat toilet tu..macam biasalah zaza mesti bukak air paip dulu.. dan zaza tak tahu pun toilet kat PWTC ni moden.. tak sama macam toilet tempat-tempat biasa..

Toilet PWTC ni yang jenis air paip nya dalam mangkuk tandas tu.. so sebaik je zaza bukak, air memancut keluar dengan lajunya ke arah zaza..tak sempat nak buat apa-apa..habis baju zaza basah..dengan stokin semua basah dan lembap..semua orang tengok masa tu tau..

Zaza pun apa lagi.. dengan Diela dan En. M pergila mencari baju.. semua besar-besar.. sampai zaza cakap tak payah la cari.. zaza pakai je la basah-basah macam ni ke MEFA nanti..

Tragedi Bertukar Pakaian Di Mood Republik PWTC

Tapi... En M still mencari juga baju untuk zaza..sampai la ternampak baju kurung ni.. sepasang dan coraknya pun sangat cantik..harganya pun boleh tahan.. Baju kurung ni dari @fabulouseheejab. En. M pun belikan baju ni untuk zaza.. itu je la kisahnya... :p tak gempak mana pun..jangan marahh

Apa pun.. terima kasih En M dan Diela yang setia menemani dari pagi sampai ke petang.. melayan kerenah zaza ni..

oklah.. jumpa lagi di lain kisah ;)








Im zaza iman.27 y/o. Cat Lover and I like Fashion. This blog is a place where i want to share all the things i love to you...For any review please contact me at yahoo zazaiman17@yahoo.com

Related Posts

4 comments:

  1. Alala.. Kesian dia yea.. Teman pun pernah kena mcm zaza dulu.. Hihihi.. Tapi lepas dah tau, mmg standby botol klu pi tandas tu. Sbb still x pandai nk guna.. Hahaha

    ReplyDelete
  2. Oo.. toilet jnis moden tu mmng leceh. Kita pn xsuka guna..

    ReplyDelete
  3. Kah kah kah.....

    Bro pun pernah kena... Jangan kata toilet yang moden... Toilet yang kuno pun pernah kena..

    Tapi, kalau Bro g memana, memang ada baju spear simpan dalam kereta. Takut apa-apa jadi, contohnya :- Termandi dekat luar ke, tak sempat balik rumah ke, or tak jumpa kunci rumah.

    ReplyDelete
  4. Patut la tgk bertukar baju hari u.. Hehe

    ReplyDelete