Monday, December 26, 2016

Tempat Ke 5 PIPE3 Malaysia Wedding Festival 2016 SACC Shah Alam

Tempat Ke 5 PIPE3 Malaysia Wedding Festival 2016 SACC Shah Alam. Assalamualaikum..Syukur kepada Allah SWT di atas rezeki yang diberikan. Setelah beberapa minggu bersaing dengan ramai peserta dalam PERADUAN IMPIAN PERKAHWINAN MALAYSIA WEDDING FESTIVAL ( PIPE3 ) - MEFA, akhirnya zaza berjaya memenangi HADIAH di TEMPAT KE 5 yang bernilai RM8,400.

Acara ini telah diadakan pada 23 hingga 25 Dec 2016 bertempat di SACC Shah Alam.

Tempat Ke 5 PIPE3 Malaysia Wedding Festival 2016 SACC Shah Alam
Berpeluang menjadi TOP 10 dan berada di pentas MEFA..satu pengalaman yang akan diingati...

Terima kasih buat pihak penaja dan Team MEFA ( Malaysia Wedding Festival ) yang menganjurkan acara dan peraduan sebegini. Terima kasih juga buat semua rakan-rakan zaza yang banyak support setiap task yang perlu zaza lalui.

Ramai rakan bertanya bila zaza nak kahwin? Insyaallah doakan saja zaza dan pasangan okeyy.. sampai masa diumumkan majlis..insyaallah zaza dan pasangan akan menjemput rakan-rakan.

Tempat Ke 5 PIPE3 Malaysia Wedding Festival 2016 SACC Shah Alam
Pemenang Utama sehingga ke sepuluh.. tahniah semua.. tak sempat nak beramah mesra 

Tempat Ke 5 PIPE3 Malaysia Wedding Festival 2016 SACC Shah Alam
Pintu masuk ke dewan SACCShah Alam

Berikut senarai hadiah di TEMPAT KE 5

KELIMA BERNILAI RM8,400+-
1-   Katering Tajaan Degemilang Catering (RM1,000)
-       300 pax

2- Pakej Nikah Tajaan Istana Puteh (RM3,000) 
-       Mini pelamin
( ditukar kepada busana perkahwinan full sponsor )

3-   Pakej Foto Tajaan EDM Events & Photography (RM1,360)
-       Diskaun 50% Pakej Fotografi daripada Standard RM2,000
INCLUDE:
-       2 Events 1 Day  ( Nikah & Sanding )
-       Photobook 40 pages 8.5 x 11inch
-       1 x Poster frame 16 x 24 inch
-       *Diskaun 30% Event Bertandang daripada standard pakej RM1,200

4-   Pre Wedding Photoshoot Tajaan Eddie Photovideo (RM1,750)
- 70% Diskaun daripada standard pakej RM2,500

5- Busana Pengantin Tajaan Kashfi Zulkufli (RM1,000)
- Tajaan berupa rebet RM1,000 pakej busana pengantin


Tempat Ke 5 PIPE3 Malaysia Wedding Festival 2016 SACC Shah Alam
Bersama kak Adira Istana Puteh..terima kasih kerana menghadiahkan kami sepasang busana perkahwinan

Tempat Ke 5 PIPE3 Malaysia Wedding Festival 2016 SACC Shah Alam

Zaza datang ke sini bersama pasangan dan juga sahabat blogger..siapa lagi kalau bukan Dillasygs.com
Terima kasih Dilla sebab sudi teman zaza datang ke MEFA ni..

Dalam acara MEFA ni..banyak booth-booth seperti booth untuk katering,photography,booth pelamin dan busana perkahwinan,booth percutian,booth doorgift dan lain-lain. Setiap booth zaza kunjungi dan melihat banyak hasil sentuhan yang cukup cantik. 

Antara yang menawan hati zaza adalah booth pelamin dan busana perkahwinan. Alahai cantik sangat.. dan ada satu pelamin ni memang menjadi tema pilihan zaza..

Tempat Ke 5 PIPE3 Malaysia Wedding Festival 2016 SACC Shah Alam
Hasil sentuhan dan tema warna yang menjadi kesukaan zaza

Tempat Ke 5 PIPE3 Malaysia Wedding Festival 2016 SACC Shah Alam
Thanks sangat pada Dilla yang menemani...

Tempat Ke 5 PIPE3 Malaysia Wedding Festival 2016 SACC Shah Alam
Pertunjukan pentas dari Istana Puteh..

Tempat Ke 5 PIPE3 Malaysia Wedding Festival 2016 SACC Shah Alam
Task di pentas..kena cari kesemua flyer penaja..sempat lagi kan ambil gambar..

Tempat Ke 5 PIPE3 Malaysia Wedding Festival 2016 SACC Shah Alam
Bersama blogger Dillasygs.com dan iuzira.com ( baju oren )

Tempat Ke 5 PIPE3 Malaysia Wedding Festival 2016 SACC Shah Alam
Antara pelamin di pameran MEFA

Tempat Ke 5 PIPE3 Malaysia Wedding Festival 2016 SACC Shah Alam
Merakam memori bersama sahabat blogger sebelum acara tamat

Tempat Ke 5 PIPE3 Malaysia Wedding Festival 2016 SACC Shah Alam
Sempat lagi ambil gambar dekat photobooth

Tempat Ke 5 PIPE3 Malaysia Wedding Festival 2016 SACC Shah Alam
Cantik dan tingginya model-model ni..

Tempat Ke 5 PIPE3 Malaysia Wedding Festival 2016 SACC Shah Alam

Oklah..tak banyak perkara untuk zaza cerita disini.. apa pun zaza harap semuanya mendoakan zaza dan pasangan..amin..



I'm zaza iman.27 y/o. Cat Lover and I like Fashion. This blog is a placa where i want to share all the things i love to you... For any review please contact me at yahoo zazaiman17@yahoo.com

Related Posts

5 comments:

  1. Waaaa. Tahniah Sis Zaza sebab dapat tempat ke 5 . Congrats . Semoga dipermudahkan urusan perkahwinan Sis Zaza. Amin

    ReplyDelete
  2. tahniah zaza..wahh perkahwinan disponsor lah ni ye hihi

    ReplyDelete
  3. Tahniah zaza dan maha.. Ni lah orang kata rezeki bakal pengantin.

    ReplyDelete
  4. wah tahniah zaza... tak sabar nak tgk zaza pakai naju princess... tahniah tahniah tahniah... waiting you date... jgn lpe jemput tau...

    ReplyDelete