Selasa, Ogos 23, 2016

Destinasi Menarik Di Pulau Burung Port Dickson

Pulau Burung Port Dickson. Baru-baru ni zaza berkesempatan menghadiri majlis perkahwinan seorang rakan di Mambau, Negeri Sembilan. Lepas selesai urusan.. zaza dan seorang lagi rakan sempat datang ke Pulau Burung yang terletak di Port Dickson.

Semua orang tahu Port Dickson memang antara destinasi pilihan banyak pelancong kerana di sana terdapat banyak tempat menarik yang boleh dilawati. Pantai yang cantik dan indah. Malah banyak aktiviti dijalankan di pantai.

Berkesempatan melawat Pulau Burung.. so zaza tak lepaskan peluang untuk merakamkan gambar yang indah semasa di sana. Agak lewat petang zaza dan rakan tiba. 

Destinasi Menarik Di Pulau Burung Port Dickson

Pulau Burung ini terletak berhampiran dengan Pantai Cahaya Negeri. Di Pulau ini terdapat hutan dan pokok paya bakau. Tempat ini menjadi kawasan untuk berekreasi bersama keluarga dan rakan-rakan.

Di Pulau Burung, terdapat tiga spesis pokok iaitu Bakau Minyak, Bakau Kurap dan Api-Api Putih. Bukan itu je, Pulau Burung juga merupakan tempat untuk memancing. So bagi kaki mancing..korang boleh datang ke sini.

Destinasi Menarik Di Pulau Burung Port Dickson
Ramai juga orang..masa ni dikala petang menghampiri senja

Destinasi Menarik Di Pulau Burung Port Dickson
Roboh dah hasil seni burung..mungkin lepas ni pihak pengurusan boleh membaiki..

Destinasi Menarik Di Pulau Burung Port Dickson
Rakan zaza...kak Shila bersama anaknya si Isha..

Destinasi Menarik Di Pulau Burung Port Dickson
Cakk... sempat memberi pose istimewa untuk pembaca...cewahhh

Destinasi Menarik Di Pulau Burung Port Dickson
hijau cantik airnya..terasa indah dan menenangkan...

Destinasi Menarik Di Pulau Burung Port Dickson
Cantik sungguh keindahaan alam dikala senja..

Destinasi Menarik Di Pulau Burung Port Dickson

Destinasi Menarik Di Pulau Burung Port Dickson
Tempat memancing.. siapa yang kaki mancing boleh la datang sini..

Destinasi Menarik Di Pulau Burung Port Dickson

Destinasi Menarik Di Pulau Burung Port Dickson
Jambatan untuk ke Pulau Burung

Destinasi Menarik Di Pulau Burung Port Dickson
Rasa nak menyelam je...

Disini juga..semasa zaza sedang bersiar-siar..terdapat juga sesi fotografi bersama pengantin.. Memang sesuai sangat untuk mereka yang nak rakam gambar pengantin sebab lokasi dan kawasannya yang sangat cantik.

So kalau korang yang tak ada buat apa dihujung minggu..boleh la bawa keluarga datang ke Pulau Burung ni..best dan memang ramai orang yang berkunjung..

Im zaza iman.27 y/o. Cat Lover and I like Fashion. This blog is a place where i want to share all the things i love to you...For any review please contact me at yahoo zazaiman17@yahoo.com

Related Posts

13 ulasan:

  1. Next time boleh dah pergi sini. kena save bajet la untuk berkembara kelana lagi. (^_^)

    BalasPadam
  2. ya..memamng diakui tempat tu memang cantik..

    ada masa dan ketika manu juga pergi..

    BalasPadam
  3. Assalammualaikum Zaza. Cantik tempatnya.. :)

    BalasPadam
  4. Redup jee tempatnya. Permandangan pun cantik, nak photoshoot best ni hehehe

    BalasPadam
  5. best nya pergi jalan2.. tempat pon cantik.. zaza. kita baru follow.. hihi

    BalasPadam
  6. Orait, nampaknya dah jumpa tempat nak pergi ngan laki dan anak2 :D
    boring jugak asyik pergi Pantai Saujana je

    BalasPadam
  7. masuk dalam list travel ni. hehe

    BalasPadam
  8. cantik tempatnya,boleh terjah ni...

    BalasPadam
  9. Wahhh... Boleh masuk dlm senarai tempat yg nak di kunjungi hujung tahun ni. Mcm best jer...

    BalasPadam