Tuesday, May 17, 2016

Motor Basikal Akhirnya Jadi Milik Sendiri

Motor Basikal Akhirnya Jadi Milik Sendiri. Untuk kegunaan ulang alik kerja...lagi pun tempat kerja dengan rumah tak jauh. Hanya 5 minit je..So akhirnya impian nak ada motor basikal tercapai jugak. 

Tanpa menggunakan minyak. Hanya menggunakan bateri. So amat menjimatkan. Tapi model yang dibeli ni pun tak sure model jenis ape..mehmeh

Tiga-empat hari zaza tak cas pun bateri masih bertahan. Bawa nya terasa seperti skuter je. Cuma beza motor basikal ni menggunakan bateri..skuter pulak menggunakan minyak.

Motor Basikal Akhirnya Jadi Milik Sendiri
Bawa merayap keliling kampung..

Motor Basikal Akhirnya Jadi Milik Sendiri

Setakat ni dah merata kawasan zaza jelajah menggunakan motor basikal ni...maksudnya sekitar kawasan tempat zaza tinggal ni la... memang bestttt... 

Zaza beli motor basikal ni dengan bos. Thanks bos bawak zaza belikan motor basikal ni.. Bos jugak yang cadangkan ambil yang jenis ni..so pilihan warna mestilah hijau..my favaourite colour.. 

Motor Basikal Akhirnya Jadi Milik Sendiri
Warna lain yang ada kuning dan pink..pink lupa pulak nak snapkan

Motor Basikal Akhirnya Jadi Milik Sendiri
Design lain..design ni macam basikal

Motor Basikal Akhirnya Jadi Milik Sendiri

Motor Basikal Akhirnya Jadi Milik Sendiri
Meter bateri

Motor Basikal Akhirnya Jadi Milik Sendiri
Ada tempat lock motor. No plat 2A2A sempena nama zaza

Motor Basikal Akhirnya Jadi Milik Sendiri
Tempat cas bateri

Apa yang menariknya tentang motor basikal zaza ni.. dia ada alarm.. so kalau ada orang sentuh dia akan berbunyi. Ada tempat lock. Ada tempat untuk cek kuasa bateri tinggal berapa. So kalau bateri dah agak-agak tinggal separuh tu teruslah cas. Cas full dalam 4 ke 5 jam je.

Penjagaannya pun taklah rumit. Nak basuh jangan sembur dengan air. Just lap-lap je dengan kain basah. Kalau kena hujan semasa bawa sikit tu tak apa. Yang penting bateri tu kena jaga.


Zaza beli motor basikal jenis ni dekat SOON HIN MOTOR. Harga dibeli bernilai RM2000.. Ownernya pun cukup ramah. So kalau korang yang berdekatan nak jugak beli motor basikal ni boleh la datang sendiri ke kedai

SOON HIN MOTOR
Kampung Baru Cina, Air Hitam
72120 Bandar Seri Jempol
Negeri Sembilan

Tel / Fax : 06 467 6379

Im zaza iman.27 y/o. Cat Lover and I like Fashion. This blog is a place where i want to share all the things i love to you...For any review please contact me at yahoo zazaiman17@yahoo.com

Related Posts

25 comments:

  1. Replies
    1. boleh je tapi kena pandai2 jaga bateri tu la..

      Delete
  2. Kalau hujan lebat macam mna..tapi best..nampak lawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hujan lebat sekali skala xpa.. ni moto zaza simpan dalam garaj..

      Delete
  3. Replies
    1. tak perlu..cuma atas jln raya besar2 tak blh bawa :D

      Delete
  4. Comel jee.. hahaha.. sesuai la dengan zaza . nati bonceng saye yeee

    ReplyDelete
  5. Menarik ni zaza.
    Boleh aida gi kedai beli brg dapur :-)
    Tak perlu amik lesen motor, ok la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah bawak2 kawasan kg..nk pi kedai dekat2 best..

      Delete
  6. Mahal juga harganya.. Tp mg comel laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la liz..blh jgk ulang alik keje mudah hehe

      Delete
  7. Menarik juga,senang nk bw g kedai..hrga not bad la

    ReplyDelete
  8. Comel sangat basikalnya.. Hehe..

    ReplyDelete
  9. Tetiba nak mengarang lagu untuk Leha..

    ReplyDelete
  10. Teringin juga tapi tak mampu lagi..

    ReplyDelete
  11. Teringin nak naik..blh bwk anak jalan-jakan keliling kampung. :-)

    ReplyDelete
  12. Wahhh, cantik! Boleh pinjam ni... hahaa :D

    ReplyDelete
  13. Tumpang rempit sekali boleh tak?

    ReplyDelete
  14. comel...hmmm kalau lah..haha dah lama tak bawak.....

    ReplyDelete
  15. memang sesuai untuk pusing keliling kampung ni..

    ReplyDelete