Monday, April 11, 2016

Bermalam Di Kampung Bayai Lama Batu Kikir

Bermalam Di Kampung Bayai Lama Batu Kikir. Hari cuti sabtu ahad zaza memang tak buat apa kat rumah.. makan tidur makan tidur je.. Sekali sekala if bosan tu zaza akan ajak anak buah ke kedai lepak makan abc je.. Tapi cuti baru ni.. seronoknya rasa sebab.....tak rancang pun tapi Allah temukan zaza dengan rakan masa zaman study dulu...9 tahun tak berjumpa.. contact pun just kat facebook itu pun jarang sangat... Zaza panggil K.Shila.. 9 tahun lalu zaza dah pernah sekali datang rumah K.Shila kat Kampung Bayai Lama, Batu Kikir...dan baru ni.. berpeluang sekali lagi ke sana..

Masuk Kampung Bayai Lama ni macam hutan sikit..jauh ke dalam nak sampai rumah K.Shila.. but kawasan macam tu best sangat... sory zaza lupa nak snap sekitar kawasan Kampung tu.. 2 hari 1 malam zaza kat sana.. 

Hari first ikut K.Shila dan family pergi pasaraya dan teman ikut pergi ke butik pengantin sebab adik K.Shila, si Alang nak kahwin...sempat jugak la zaza tinjau baju kahwin..kot nanti turn zaza pulak...mehmeh

Bermalam Di Kampung Bayai Lama Batu Kikir
Time kenduri...sedap-sedap menu... with K.Sally

Bermalam Di Kampung Bayai Lama Batu Kikir
Teman K.Shila dan family shopping pasaraya...

Bermalam Di Kampung Bayai Lama Batu Kikir
Tinjau-tinjauh baju kahwin zaza.... ehhh si Alang la... :p


Hari kedua K.Shila dan family bawa zaza pergi ke majlis kenduri tunang rakannya di Felda Pasoh dan kahwin di Jelebu. So first time jugak la zaza datang Felda Pasoh dan Jelebu tu..sebenarnya dah lama kempunan nasi kenduri...tak sangka pulak sekali dua majlis dapat merasa lauk-lauk kenduri...sedap-sedapppp....kenyang perut..thanks sangat K.Shila dan family...  


Bermalam Di Kampung Bayai Lama Batu Kikir
With K.Sally..kakak K.Shila.... yang baik dan best giler... sporting

Bermalam Di Kampung Bayai Lama Batu Kikir
Dari kiri K.Shila with anaknya...K.Sally, Alang dan me la... ;p

Bermalam Di Kampung Bayai Lama Batu Kikir
With pengantin di Majlis pertunangan...

Bermalam Di Kampung Bayai Lama Batu Kikir
Dalam pasaraya...sempat lagi selfie with K.Shila.. 9 tahun tak berjumpa..dah ada anak sorang dah...

Bermalam Di Kampung Bayai Lama Batu Kikir
With Alang... adik K.Shila..baru je bertunang... tak lama lagi bakal mendirikan rumahtangga...

Bermalam Di Kampung Bayai Lama Batu Kikir

Bermalam Di Kampung Bayai Lama Batu Kikir
Amboi kusyuk K.Sally makan... yang depan baju hitam tu suami K.Sally, A.Zam dan anaknya.. lupa dah nama..Zara kot...hehe..

Bermalam Di Kampung Bayai Lama Batu Kikir
Sebelum pi kenduri..

Bermalam Di Kampung Bayai Lama Batu Kikir
Ambil berkat.. mohon doa moga lepas ni bertemu jodoh pulak...

Bermalam Di Kampung Bayai Lama Batu Kikir
Jeram... tak bukak pulak hari ni...lagi pun musim hujan.. dulu zaza pernah ke sini 9 tahun lalu... K.Shila dan family bawa.. memang meriah giler tempat... serius rindu sangat...rasa nak mandi je kat sini lagi...

Bermalam Di Kampung Bayai Lama Batu Kikir
Halaman kampung K.Shila dan family...tenang suasana..rindu pulak rasa...

Lepas majlis kenduri.. K.Shila beransur pulang ke tempatnya..berpisah la zaza dengan K.Shila..dan zaza pulak ikut K.Sally dan Alang balik semula ke Kg Bayai Lama..sempat la singgah pergi tengok Jeram.. tapi sayang... pintu pagar berkunci pulak... agaknya musim-musim hujan tu tutup... tak apa la next time ada lagi..boleh pergi..

Malam selepas magrib baru la zaza gerak balik ke tempat zaza... 2 hari satu malam bersama K.Shila dan family terasa sekejap sangat.. tapi mujurlah tempat zaza dengan Kampung Bayai Lama tak jauh mana...harap nanti ada masa free dapat datang lagi.. nak pi mandi jeram pulak... ;p thanks again K.Shila.. K.Sally, Alang, A.Zam, Mak Cik,  Pakcik dan Kakak kepada Mak K.Shila atas layanan korang semua..semoga kita bertemu lagi okeyyy... salam sayang dari Zaza... muahhh




I'm zaza iman.27 y/o. Cat Lover and I like Fashion. This blog is a placa where i want to share all the things i love to you... For any review please contact me at yahoo zazaiman17@yahoo.com

Related Posts

11 comments:

  1. Ingat zaza memang dah nak kawen hahahhaa

    ReplyDelete
  2. cantik zaza... suasana kampung tu perghhhhh suka suka suka

    ReplyDelete
  3. lawatan yang sangat menarik sis. suasana kampung yang mendamaikan

    ReplyDelete
  4. rajin benar selfie ni gayanya kann

    ReplyDelete
  5. Bestnya pulang kat kampung, jauh dari bandar atau kota raya. Suasana cukup nyaman dan terpesona dengan keindahan kehijauan pokok dan pihonnya.

    ReplyDelete
  6. Cantiknya lense zaza *tetibe* Hahaha~~

    ReplyDelete
  7. ooo pasnie kalau nak p mandi Jeram, nak ikot jugak laaaa... hahahaha

    ReplyDelete
  8. Jauh perjalanan. ... luas pemandangan

    ReplyDelete