Saturday, June 13, 2015

Pemenang Utama Sunsilk Biggest Selfie Movie Malaysia


Pertama kali nak ucap Alhamdulillah dan syukur kepada Allah SWT atas hadiah yang sangat-sangat bermakna untuk zaza... Baru-baru ni ada peristiwa sedih yang berlaku.. sangat-sangat menganggu emosi sampai kan zaza keluar dengan seorang rakan blogger pun...tak ada mood...maaf sangat tauu..

Terima kasih juga buat rakan blogger Tengkubutang sebab sentiasa ada time zaza suka dan duka...dan terima kasih juga buat rakan-rakan yang lain yang banyak memberikan semangat untuk zaza...

Tapi itulah...saat-saat hujan membasahi pipi... Allah berikan pelangi indah... sebuah hadiah dan kenangan manis untuk zaza yang akan zaza ingat sampai bila-bila..

Kisahnya...

Pemenang Utama Sunsilk Biggest Selfie Movie MalaysiaSesi pendaftaran nama...

Masa tengah belek-belek facebook, zaza ternampak satu pertandingan dari Sunsilk iaitu Sunsilk Biggest Selfie Movie In Malaysia. Time tu bulan 3 hari tu.. so zaza pun rasa nak join je pertandingan tu... Hanya perlu hantar gambar selfie dan kapsyen yang kreatif. Bila tengok pertandingan yang simple macam ni..zaza pun cubalah nasib..zaza hantar gambar zaza masa belajar kelas make up dengan kapsyen bantai je masa tu..haha

Lepas je hantar zaza pun tak tengok dah sama ada gambar tu diterima ke tak.. dan zaza memang dah lupa...

Sampai la baru-baru ni..ketika sedih.. zaza terima emel dari pihak Sunsilk beritahu tentang zaza terpilih menjadi satu dari 10 pemenang utama Sunsilk Biggest Selfie Movie In Malaysia.

Ya Allah... masa tu betapa teruja nya zaza.. siap wasap dengan rakan Tengkubutang lagi tanya betul ke.. haha..

Pemenang Utama Sunsilk Biggest Selfie Movie Malaysia
Bergambar dengan kakak di sesi pendaftaran nama

Pemenang Utama Sunsilk Biggest Selfie Movie Malaysia
Cakkk... tema pink.. nasib kakak ada baju dress pink...pinjam yang dia je..hehe

Setelah perbincangan akhirnya zaza dijemput untuk menghadiri majlis Penyampaian Hadiah di Luxe Hall, TGV One Utama. Mulanya zaza tak dapat hadir...tapi Allamdulillah... saat-saat last zaza dapat jugak ke majlis ini.. ditemani oleh kakak dan abang ipar..

Ni gambar yang zaza hantar dan kapsyen yang zaza tulis.. terpampang wajah di skrin besar dewan... segan jugak time ni..hahahaa...berdebar-debar masa nak turun terima hadiah...

Pemenang Utama Sunsilk Biggest Selfie Movie Malaysia
Saat-saat nama diumumkan sebagai pemenang utama kategori  Most Matching OOTD Selfie


Selepas selesai penerima hadiah, masing-masing kena berdiri di atas pentas sebab sesi bergambar dengan pihak Sunsilk...dan maaf sempat bertegur dengan sorang dua je pemenang...

Seramai 10 pemenang utama dipilih menerima sebuah CAMERA CASIO EX TR50 Bernilai RM3000 dan Barangan Sunsilk. 8 orang Cina dan 2 orang Melayu...

Pemenang Utama Sunsilk Biggest Selfie Movie Malaysia
Bergambar beramai-ramai bersama pihak Sunsilk

Pemenang Utama Sunsilk Biggest Selfie Movie Malaysia
Bersama salah seorang pemenang utama jugak..errr nama dah lupa..mehmeh..Gambar ketika lunch bersama Sunsilk

Pemenang Utama Sunsilk Biggest Selfie Movie Malaysia
Di dewan Luxe Hall, TGV One Utama

Pemenang Utama Sunsilk Biggest Selfie Movie Malaysia


Hasil kemenangan zaza membawa pulang CAMERA CASIO EX TR50 Bernilai RM3000 dan Barangan Sunsilk.. termasuk dua monopod set lengkap jenama Sunsilk..pink gitu..cantik betul..

Pemenang Utama Sunsilk Biggest Selfie Movie Malaysia


Pemenang Utama Sunsilk Biggest Selfie Movie Malaysia
Hasil gambar menggunakan CAMERA CASIO EX TR50 Bernilai RM3000

Pemenang Utama Sunsilk Biggest Selfie Movie Malaysia
Hasil gambar menggunakan CAMERA CASIO EX TR50 


Pemenang Utama Sunsilk Biggest Selfie Movie Malaysia
CAMERA CASIO EX TR50

Pemenang Utama Sunsilk Biggest Selfie Movie Malaysia
Memang syok sangat guna CAMERA CASIO EX TR50 ni.. gambar pun cantik..ada wifi sekali...

Terima kasih pihak Sunsilk sebab pilih zaza menang hadiah ni... Alhamdulillah rezeki dariNYA..terima kasih ALLAH...

Setengah barang Sunsilk zaza dah beri pada mak abah dan kakak..boleh buat stok beberapa bulan ni..mehmeh =)

Banyak gambar nak kongsi tapi cukup la ni je.. lain-lain boleh tengok di facebook zaza...atau follow zaza kat Instagram..

Follow zaza di Instagram : @zazaiiman

Nanti zaza kongsi review mengenai kamera ni..kamera ni sebenarnya dicipta khas untuk berselfie.. tungguuuu.... 





I'm zaza iman.27 y/o. Cat Lover and I like Fashion. This blog is a placa where i want to share all the things i love to you... For any review please contact me at yahoo zazaiman17@yahoo.com

Related Posts

16 comments:

  1. Tahniah zaza.. Teman pulak yang excited masa zaza nak pi amik hadiah tu.. Huhuhuhu.. Sib baik zaza pi jugak.. Kenangan yang menggembirakan kann

    ReplyDelete
  2. Tahniah kepada pemenang. Banyak juga kaum cina yang menang . hehe

    ReplyDelete
  3. Tahniah zaza dapat hadiah yang ohsem!

    ReplyDelete
  4. wah bestnya camera tu nmpak comel, btw tahniah zaza :)

    ReplyDelete
  5. Salam pertama kali singgah sini rasanya. Tahniah. Disebalik kesulitan pasti ada kemudahan.

    Semoga dimurahkan rezeki. Kawan tengku butang rupanya

    ReplyDelete
  6. Tahniah Zaza . I is jeles tauuuuuu ~~

    ReplyDelete
  7. Tahniah adik. .rezeki dikala dihujani kesedihan..allah balas dengan pelangi yang indah kan..untungnyaaaaa

    ReplyDelete
  8. Salam, haaa tu dia hasil rezekinya...style gak kamera tu, mmg khas utk selfie ek? Very nice bentuk dia mcm smartphone, siap ade wifi! Phew..mmg berbaloi lah..produk dia pun banyak tu hah..tahniah lagi sekali! happy for ya! ;D

    ReplyDelete
  9. wah bestnya zaza, menang kamera tu..hihi..tahniah menang, wpn entry lma tetap nk wish jugak :)

    ReplyDelete
  10. Ahha...bestnyaaa...siap terpampang besar tu..

    ReplyDelete